Άλλη μία κουραστική (για εμένα τουλάχιστον) χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το 2012 είναι πλέον γεγονός τρις μέρες τώρα. Οι Μάγια είπαν πως θα σκοτωθούμε , οι πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν , ο Νιμπίρου θα πέσει πάνω στη Γη και θα διαλύσει τον πλανήτη μας και τα λοιπά .. και τα λοιπά. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω τη λίστα με τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ΠΟΤΈ.
1) Το νησί (αν και εδώ με επηρεάζει το γιγαντιαίο αίσθημα πατριωτισμού μου)
2)Χάρι Πόττερ (έρωτας)
3)Έγκλημα και τιμωρία (Αθάνατε Ντοστογιέφσκι )
4)Κώδικας Ντα Βίντσι
5)Φάουστ
6)Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον
7)Οι άθλιοι
8)Ο άρχοντας των δακτυλιδιών (Τόλκιν....Τόλκιν....Τόλκιν)
9)πόλεμος και ειρήνη (λατρεύω Τολστόι)
10)Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας.
Καταρχάς, σίγουρα δεν είναι με τη σειρά. Επίσης είμαι σίγουρος πως έχω ξεχάσει κάποια αλλά πάνω κάτω αυτά τα βιβλία (μερικά από αυτά τα έχω διαβάσει πριν χρόνια) μου έχουν μείνει στο μυαλό. Είναι τα 10 βιβλία που σίγουρα θα ήθελα να είμαι κάποιος ήρωας μέσα σε αυτά και που 100% θαυμάζω όχι μόνο για τη λογοτεχνική "δύναμη" που έχουν αλλά για τη μαγεία που ασκούν πάνω μου καθώς και τον μαγνητισμό και την έλξη που νιώθω κάθε φορά που τα διαβάζω.
Φυσικά για να είναι τα παραπάνω τα καλύτερα σημαίνει πως έχουν συγκριθεί με κάποια άλλα λογοτεχνικά "έργα". Θα γράψω δύο από αυτά απλά και μόνο για τον παραπάνω λόγο.
1)τετραλογία "Λυκόφως" (τη διάβασα όλη και όπως έχω πει σε άλλο νήμα ... διάβασα πολύύύ Ντοστογιέφσκι για να ξεπεράσω το σοκ)
2)Ο γυρισμός (Χίσλοπ....πολύ κουραστικό βιβλίο με το θέμα να αχνοφαίνεται στης 50 τελευταίες σελίδες)
1) Το νησί (αν και εδώ με επηρεάζει το γιγαντιαίο αίσθημα πατριωτισμού μου)
2)Χάρι Πόττερ (έρωτας)
3)Έγκλημα και τιμωρία (Αθάνατε Ντοστογιέφσκι )
4)Κώδικας Ντα Βίντσι
5)Φάουστ
6)Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον
7)Οι άθλιοι
8)Ο άρχοντας των δακτυλιδιών (Τόλκιν....Τόλκιν....Τόλκιν)
9)πόλεμος και ειρήνη (λατρεύω Τολστόι)
10)Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας.
Καταρχάς, σίγουρα δεν είναι με τη σειρά. Επίσης είμαι σίγουρος πως έχω ξεχάσει κάποια αλλά πάνω κάτω αυτά τα βιβλία (μερικά από αυτά τα έχω διαβάσει πριν χρόνια) μου έχουν μείνει στο μυαλό. Είναι τα 10 βιβλία που σίγουρα θα ήθελα να είμαι κάποιος ήρωας μέσα σε αυτά και που 100% θαυμάζω όχι μόνο για τη λογοτεχνική "δύναμη" που έχουν αλλά για τη μαγεία που ασκούν πάνω μου καθώς και τον μαγνητισμό και την έλξη που νιώθω κάθε φορά που τα διαβάζω.
Φυσικά για να είναι τα παραπάνω τα καλύτερα σημαίνει πως έχουν συγκριθεί με κάποια άλλα λογοτεχνικά "έργα". Θα γράψω δύο από αυτά απλά και μόνο για τον παραπάνω λόγο.
1)τετραλογία "Λυκόφως" (τη διάβασα όλη και όπως έχω πει σε άλλο νήμα ... διάβασα πολύύύ Ντοστογιέφσκι για να ξεπεράσω το σοκ)
2)Ο γυρισμός (Χίσλοπ....πολύ κουραστικό βιβλίο με το θέμα να αχνοφαίνεται στης 50 τελευταίες σελίδες)