Αγαπητή Μέντα, ο ήλιος δεν γυρίζει γύρω από εσένα και την αναφορά σου στην Αποκάλυψη. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται στην ώρα τους. Το πότε θα έρθει η ώρα αυτή, το κρίνει μόνο αυτός που πρέπει να μιλήσει.
Εγώ πάλι εδώ θα διαφωνήσω. Κι όχι απο άποψη αλλά... από εμπειρία. Συζητήσεις πάνω σε πίστη, κάπνισμα και πολιτική έχουν δημιουργήσει σχεδόν κάθε φορά ένα πολύ άρρωστο κλίμα εδώ στην Λέσχη και μετά τον "πόλεμο" έχουνε σχηματίσει κλίκες (σχηματισμένες βάσει απόψεων).Αλλά απ’ την άλλη αν κάνω εγώ μια τοποθέτηση που σοκάρει κάποιον, είναι φανερό πως θα δεχτώ την αντίδρασή του. Η λογική λέει πως όποιος θίγεται πρέπει να σιωπά; Δεν το νομίζω. Όποιος θίγεται πρέπει να μιλά. Ειδικά για ζωτικά θέματα.
Κι ας πάρει η κουβέντα όποια τροπή πάρει. Θα φανεί η υγεία της ο κόσμος να χαλάσει. Κι άρρωστη όμως να μείνει ανώφελη δεν θα’ναι.
Διότι, βλέπεις, για έναν άθεο η Αποκάλυψη του Ιωάννη εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με την Αληθινή Ιστορία του Λουκιανού κι ο θεός των χριστιανών δεν διαφέρει π.χ. από τον Σπάιντερμαν, φανταστικές περσόνες καί οι δύο, δημιουργήματα του ανθρώπινου μυαλού, που πρεσβεύουν "το καλό". Ενώ για τον χριστιανό η Αποκάλυψη είναι το λιγότερο μια προφητεία κι ο θεός μια πόρτα που δίνει σε ένα βαθύ εσωτερικό μυστήριο.Επίσης αν κάποιος, αφού ήδη έχει θέσει την Αποκάλυψη υπό το πρίσμα του πιο πάνω διλήμματος, συνεχίζει εμφατικά και μπαίνει στη λογική να συγκρίνει το Σιρμαρίλλιον με τη Αποκάλυψη και φτάνει και στο κατηγορηματικό αποτέλεσμα να διαλέξει σαν ανώτερο έργο το Σιρμαρίλλιον, Ε, εδώ είναι που πια η επικοινωνία όποιας διαφορετικής άποψης είναι αδύνατη. Μιλάμε για απόκλιση 180 μοιρών και σίγουρα, όχι γιατί εγώ υποτιμώ το Σιρμαρίλλιον είδικά...όχι! κατηγορηματικό όχι! Απλούστατα πρόκειται για άλλο κόσμο, άλλη θεματολογία, άλλη γλώσσα. Μιλάμε για ανέφικτη σύγκριση τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα μέτρα και σταθμά.
Ό,τι πιο εύστοχο και όμορφο διάβασα στη συγκεκριμένη συζήτηση!Το φανατισμό και τη στενοκεφαλιά να φοβόμαστε, από όπου και αν προέρχεται. Τους ανοιχτόμυαλους και τους συζητήσιμους ανθρώπους να μην τους φοβόμαστε, ότι και αν πρεσβεύουν.
Τουναντιον, η Αποκαλυψη εκτιμαται κυριως απο μη Ορθοδοξους, και αιρεσεις βασιζονται σε αυτη (ισως παιζω με τις λεξεις, δεν ξερω)Εγώ το μόνο που ρώτησα ήταν αν για να εκτιμήσει κανείς την Αποκάλυψη ως βιβλίο χρειάζεται και Ορθόδοξη Πίστη...[/FONT]
8. Αμερικάνικη Ψύχωση -Bret Easton Ellis (είναι όχι μόνον εξαιρετικό, αλλά και διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχω διαβάσει.
@Λένκοβιτς πολυ ενδιαφερον αυτα τα δυο. Το δευτερο το προσθεσα ήδη σε μια παραγγελια που ετοιμαζω και το πρωτο μπηκε στα υποψην για επομενη αγορα!1. Το σύμπαν στα χέρια σας, του Christophe Galfard.
8. Ισπανική διαθήκη, του 'Αρθρουρ Κέσλερ.
Το δευτερο το προσθεσα ήδη σε μια παραγγελια που ετοιμαζω και το πρωτο μπηκε στα υποψην για επομενη αγορα!