Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) : A Song of Ice and Fire

Ιαβέρη πιστεύω πως πολύ καλά έκανες, μετανιώνω που δεν έκανα το ίδιο. Το κακό είναι ότι επειδή είναι στα πάνω της τώρα η σειρά τα σπόιλερ πάνε και έρχονται.

Τελείωσα χθες τη δεύτερη τηλεοπτική σεζόν και επειδή δεν είμαι άνθρωπος της υπομονής (μα το Μάρτιο?) μπήκαν στην πρώτη θέση της λίστας μου με τα βιβλία για αγορά!

γιατί θέλω να τα διαβάσω απεγνωσμένα και είναι πολύ ακριβά.
Τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς δυστυχώς είναι πολύ ακριβά. Και το ύπουλο κόλπο της ελληνικής εκδοτικής να σπάει το βιβλίο σε δύο τόμους τα κάνει ακόμα πιο ακριβά. Εγώ διάβασα μέχρι και το δεύτερο, που είναι ένας τόμος, από το τρίτο και μετά σπάνε σε δύο τόμους όλη η σειρά (εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία της σειράς και είπε σε καιρούς κρίσης να βγάλει κανένα φράγκο. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά λίγο σεβασμός και στον αναγνώστη!)
Τα αγγλικά είναι λίγο δύσκολα, γιατί ο Μάρτιν έχει πολλές δικές του λέξεις μέσα (τύπου ανταρόλυκος) που το κάνουν κάπως δυσνόητο.

Με τις νέες επίτομες εκδόσεις της anubis το 3ο και το 5ο βιβλίο είναι σε 2 τόμους . η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι πάνω 140 ευρω για να τα παρεις ολα.

Παιδια υπαρχει παντα η Πρωτοπορια (κ η Πολιτεια φανταζομαι) που μπορει να τα βρεις μεταχειρισμενα κ σε χαμηλοτερη τιμη. Νταξει, δεν θα τα παρεις 10 ευρω το ενα, εκτος αν μιλαμε για κανενα πολυ διαλυμενο αντιτυπο, αλλα δεν θα τα παρεις κ 20βαλε οσο ειναι η αρχικη τους. Εγω προσωπικα δυσκολευομουν πολυ να παρω ακομα κ το πρωτο που δεν ηταν σπασμενο σε 2, αλλα τελικα μου το πηραν δωρο :) Δεν μου καθοταν καλα να δωσω 27 ευρω για ενα μονο βιβλιο... Ευτυχως δεν μου αρεσε τοσο ωστε να θελω να διαβασω κ τα υπολλοιπα κ θα μεινω μονο στη σειρα!

Η Πολιτεία δεν έχει μεταχειρισμένα. γενικά επειδή καινούργια δύσκολα θα τα βρείτε μεταχειρισμένα. ισως στο μοναστηράκι. παντως είναι πολύ ακριβά αλλά είναι πολύ μεγάλα βιβλία (οι μονοί τόμοι πάνω από 900 σελ και οι σπασμένοι περίπου 650 σελ ο καθένας) και καταπληκτικά.

Η Πρωτοπορια εχει παντως. Θυμαμαι οταν τα εψαχνα τα ειχε με 17 ή 18 ευρω το ενα, ελαχιστα μεταχειρισμενα.

Kάποιος με επιπεδο αγγλικών πάνω απο Lower δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με τη γλώσσα του Μάρτιν. Συν τοις άλλοις είναι προτιμότερο κάποιος να παιδευτεί λίγο με το πρωτότυπο κείμενο παρά να δώσει 25 ευρώ για ένα(1) βιβλίο της ελληνικής έκδοσης.Πόσω μάλλον οταν με 30 λίρες μπορεί να πάρει όλα τα βιβλία της σειράς που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα!!

Πάντως να ξέρετε ότι η Πρωτοπορία στην Αθήνα, εδώ και ένα δίμηνο έχει μεταχειρισμένα βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση.
Αρκετοί τίτλοι ήταν ακριβώς αυτά που είχα σκοπό να αγοράσω και τα είχαν στη μισή τιμή!
Αξίζει να ρίξετε μια ματιά αλλά θέλει να πάτε με λίστα σούπερ μάρκετ : τυρί, αυγά και μακαρόνια ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Άμα πας να χαζέψεις, χωρίς πρόγραμμα, δεδομένων των χαμηλών τιμών στα μεταχειρισμένα μπορεί να φύγεις με 5 βιβλία που δεν είχες σκοπό να αγοράσεις αλλά ήθελες ...:)

Δεν συμφωνώ για τα αγγλικά.θέλξει αρκετά καλά και μάλιστα πολύ ψάξιμο γιατί έχει πάρα πολλούς χαρακτήρες.πάντως οι μεταφράσεις τής Anubis είναι πολύ προσεγμένες.για τους φίλους πού τους αρέσει το φαντασυ είναι απαραίτητο να διαβαστούν

Εμενα μ'αρεσουν πολυ τα βιβλια φαντασιας, αλλα το συγκεκριμενο με χαλασε λιγο. Οχι οτι δεν ειναι καλοδουλεμενη ιστορια ή οτι δεν εχει πολυ φαντασια ο Μαρτιν, αλλα ειχε πολυ αιμα, πολυ σεξ, πολυ κακια, πολυς θανατος, σ'ολους τους καλους ολα πανε στραβα... δεν ξερω, ολα αυτα με χαλασαν πολυ. Ισως για μενα τα φαντασιας ειναι πιο παραμυθια κ τα θελω πιο αθωα :ρ

Για μένα είναι η απόλυτη σειρά φαντασίας και οι λόγοι είναι πολλοί.ο μαρτιν δεν δεν ακολουθεί καμία συνταγή, δεν τόπον νοιάζει πως λέγεται και τι ρόλο παίζει ο ήρωας του τον σκοτώνει οπότε θέλει και γενικά δεν μπορείς να πονταρεις σε τίποτα και κανένα.η βία σε άρθρου του είδους τη φαντασία είναι απαραίτητη αλλά το σεξ δεν είναι και τόσο.που να δεις αλλού

Οι μεταφράσεις της Anubis είναι καλές, αλλά το σπάσιμό τους σε 2 τόμους και οι τιμές είναι υπερβολικές. Και χάλια εξώφυλλα. Τα αγγλικά βιβλία διαβάζονται με επίπεδο lower (τα είχα διαβάσει όταν ήμουν σχεδόν παιδάκι) καθώς η γλώσσα είναι απλή, και όταν προκύπτει άγνωστη λέξη είναι ευκαιρία να την ψάξει κάποιος.
Το ότι ο κόσμος του είναι έτσι, το κάνει ρεαλιστικό, πράγμα που έλειπε από το φάντασι, που κυρίως έχει ηρωϊκό χαρακτήρα και συχνά βάλεται για την απλοϊκότητα των θεμάτων του.

Χμμμ εμενα γι'αυτο μ'αρεσει το φανταζι, για τον ηρωικο του χαρακτηρα κ την απλοϊκοτητα των θεματων του. Γιατι ολα τα προβληματα μπορουν να λυθουν αν ξερεις το καταλληλο ξορκι, μπορεις να πεταξεις, να φουσκωσεις την εκνευριστικη θεια σου και τα γνωστα λοιπα. Γι'αυτο διαβαζω φανταζι, χαλαρωνει το μυαλο :) Οταν διαβαζα το πρωτο του Μαρτιν ειχα πεσει σε καταθλιψη, μεχρι κ κριση πανικου κοντεψα να παθω!!!! :ρ Προσωπικα μου το χαλασε το φανταζι ο Μαρτιν...

Αυτό που κάνει τη σειρά των βιβλιων λίγο διαφορετική είναι ότι προσεγγίζει και ανθρώπους που δεν έχουν -ή και δε θέλουν να έχουν- σχέση με το φάνταζι.
Η ιστορία, τουλάχιστον όπως εξελίσσεται στην αρχή της, δε δείχνει σημάδια φανταστικού, μοιάζει με ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τοποθετημένο στην Αγγλία την εποχή του πολέμου των Ρόδων. Σιγά σιγά, και αφού πρώτα σε καθηλώσει, αρχίζει να εμφανίζει στοιχεία εξωπραγματικά με δράκους, μαγείες κλπ... Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τα διατηρεί σε καλό επίπεδο, ώστε να μοιάζει η όλη ιστορία πραγματικά αληθοφανής..
Σε ό,τι αφορά τον κόσμο που έχει πλέξει και τους χαρακτήρες που έχει αναπτύξει, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή του έργου αυτού ο Μάρτιν, ήταν σεναριογράφος σε τηλεοπτικές σειρές. Όπως λέει και ο ίδιος, είχε βαρεθεί να δέχεται κριτικές στα σενάρια μια και λόγω κόστους, έπρεπε να συμπτυχθούν αφαιρώντας ρόλους και σκηνές, οπότε παράτησε το Χόλιγουντ και αφοσιώθηκε στο να γράψει ένα τεράστιο έργο που θα μπορούσε να το αναπτύξει όπως και όσο αυτός ήθελε..
Βέβαια, η σειρά από την HBO του τα χάλασε λίγο μια και πρέπει πάλι να ασχοληθεί με την 'κοπτοραπτική΄ σκηνών και χαρακτήρων, γι αυτό και η σειρά σε κάποια σημεία διαφοροποιείται από τα βιβλία..
Την πάτησα και εγώ διαβάζοντας τη σειρά στο πρωτότυπο το καλοκαίρι και τώρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει με τα υπόλοιπα βιβλία... Το επόμενο εντάξει, θα τελειώσει κάποια στιγμή, αλλά το τελευταίο είναι το θέμα μια που δεδομένης και της ηλικίας του Μάρτιν....:μαναι:
Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον επίσης το γεγονός ότι διανθίζει με τόσες λεπτομέρειες τις ιστορίες του, εραλδική, μαγειρική, λαογραφία κλπ..

Αυτο που τον Μαρτιν τον περιμενουμε δεν ειναι λιγο.. μακαβριο; Ειναι αρρωστος; Ή θα τον πεθανουμε λογω ηλικιας κ επειδη πρεπει καποια στιγμη να πεθανει; :χμ:

Νομίζω το έχω ξαναπεί κιόλας...Κρίμα που ο Μάρτιν είναι μεγάλος σε ηλικία ,τόση επιτυχία τα βιβλία του ,έγιναν και σειρά ...πότε θα προλάβει να τα χαρεί τα λεφτά που βγάζει;;;Αν δεν έχει κληρονόμο εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να τον βγάλω τον άνθρωπο από τη δύσκολη θέση,δεν μου είναι και εύκολο φυσικά αλλά θα κάνω ένα ψυχικό επειδή είμαι καλός άνθρωπος ...:))))

Μαζευτηκαν κ τα κορακια :θρρρ::ρ:χαχαχα:

Παντως αμα σε κανει κληρονομο, κανε ενα ακομα ψυχικο κ ανοιξε μου κ εμενα ενα μικρουλι βιβλιοπωλειο :χαχα:

Last edited: