Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) : A Song of Ice and Fire

Με τους ρυθμούς που γράφει ο Martin και με δεδομένη την ηλικία του , αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για το ποτό , προβλέπω το τελευταίο είτε να μην προλάβει να το γράψει είτε να παραμείνει ημιτελές με τίτλο "Α dream of koliva".

Ας ελπίσουμε να του έχει βάλει χέρι το HBO ώστε να επιταχύνει τους ρυθμούς του , με όσο το δυνατόν βέβαια μικρότερη έκπτωση στην ποιότητα γραφής και στο βάθος της ιστορίας.

Χμμμ εμενα γι'αυτο μ'αρεσει το φανταζι, για τον ηρωικο του χαρακτηρα κ την απλοϊκοτητα των θεματων του. Γιατι ολα τα προβληματα μπορουν να λυθουν αν ξερεις το καταλληλο ξορκι, μπορεις να πεταξεις, να φουσκωσεις την εκνευριστικη θεια σου και τα γνωστα λοιπα. Γι'αυτο διαβαζω φανταζι, χαλαρωνει το μυαλο :) Οταν διαβαζα το πρωτο του Μαρτιν ειχα πεσει σε καταθλιψη, μεχρι κ κριση πανικου κοντεψα να παθω!!!! :ρ Προσωπικα μου το χαλασε το φανταζι ο Μαρτιν...
δεν μπορώ να σε καταλάβω.δηλαδή το φαντασυ είναι νεράιδες και κοκκινοσκουφιτσες μονο;.πρέπει να δεις πόσο πολύπλοκα είναι τα περισσότερα έργα φαντασίας και σε κανένα από άυτα δεν λύνονται όλα με ένα ξόρκι

Με τους ρυθμούς που γράφει ο Martin και με δεδομένη την ηλικία του , αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για το ποτό , προβλέπω το τελευταίο είτε να μην προλάβει να το γράψει είτε να παραμείνει ημιτελές με τίτλο "Α dream of koliva".

Ας ελπίσουμε να του έχει βάλει χέρι το HBO ώστε να επιταχύνει τους ρυθμούς του , με όσο το δυνατόν βέβαια μικρότερη έκπτωση στην ποιότητα γραφής και στο βάθος της ιστορίας.
Από ότι είπε ο ίδιος πρόσφατα σε συνέντευξή του, "για τους φίλους μου που φοβούνται μη με χτυπήσει κανένα φορτηγό και δεν προλάβει να ολοκληρωθεί η ιστορία, έχω ήδη μιλήσει με τους παραγωγούς του HBO σε γενικές γραμμές για το τέλος της υπόθεσης και έτσι τουλάχιστον η τηλεοπτική σειρά δεν έχει φόβο να μην ολοκληρωθεί". Τα βιβλία βέβαια είναι άλλο θέμα.

δεν μπορώ να σε καταλάβω.δηλαδή το φαντασυ είναι νεράιδες και κοκκινοσκουφιτσες μονο;.πρέπει να δεις πόσο πολύπλοκα είναι τα περισσότερα έργα φαντασίας και σε κανένα από άυτα δεν λύνονται όλα με ένα ξόρκι
Ναι, για μενα το φανταζι ειναι πιο νεανικοεφηβικο ειδος. Ή για να το θεσω πιο σωστα, αυτο το ειδος φανταζι μου αρεσει, κ μπορω να διαβαζω κ σχεδον αποκλειστικα. Το μεγαλιστικο φανταζι δεν με ελκυει κ τοσο...

Από ότι είπε ο ίδιος πρόσφατα σε συνέντευξή του, "για τους φίλους μου που φοβούνται μη με χτυπήσει κανένα φορτηγό και δεν προλάβει να ολοκληρωθεί η ιστορία
Χαχαχα ωραια το εθεσε παντως!! Δεν εκανε λογο για την ηλικια του κ στην ουσια αυτο που ειπε μπορει να συμβει κ σε εναν 20χρονο συγγραφεα! Μπραβο του :)

"για τους φίλους μου που φοβούνται μη με χτυπήσει κανένα φορτηγό και δεν προλάβει να ολοκληρωθεί η ιστορία, έχω ήδη μιλήσει με τους παραγωγούς του HBO σε γενικές γραμμές για το τέλος της υπόθεσης και έτσι τουλάχιστον η τηλεοπτική σειρά δεν έχει φόβο να μην ολοκληρωθεί"
Τέτοιους φίλους να'χα και τίποτα άλλο. Συμπόνια, αγωνία για τον συνάνθρωπο κλπ. Φαντάζομαι ότι νοητικά είχε βάλει τη λέξη "φίλους" μέσα σε εισαγωγικά...

Αλίκη το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να διαβάσεις την τιγκανα.πιστεύω ότι θα αλλάξεις άποψη.πάντως με καλυψες λέγοντας ότι αυτό σου αρέσει κάτι που είναι απόλυτα σεβαστο.πάντως δοκίμασε την τιγκανα:))

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τέτοιους φίλους να'χα και τίποτα άλλο. Συμπόνια, αγωνία για τον συνάνθρωπο κλπ.
Έλα ντε! Ας ζήσει ο άνθρωπος υγιής μέχρι τα βαθιά του γεράματα κι ας μην τα τελειώσει ποτέ τα ρημαδοβιβλία. :οργή: Τι πράγμα είναι αυτό; Μου θυμίζει την περίπτωση του Κινγκ, που έπαθε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα και κάποιοι fans ανησυχούσαν μην και δεν τελειώσει τον "Μαύρο Πύργο". :οργή::κατάρα!:

(Γραφω τιγκανα στο google κ μου βγαζει ποδοσφαιριστες...:εεε;:)
αυτός είναι ένας μεγάλος γάλλος ποδοσφαιριστής.έχω κάνει μια παρουσίαση του βιβλίου στη λογοτεχνία φαντασίας στο φόρουμ.επίσης ρίξε μια ματιά στο όνομα του ανέμου του ροθφας

Σα φίλους φυσικά, εννοεί τους φανς του.. Ο Μάρτιν έχει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το φανατικό κοινό του που του γράφουν και του στέλνουν συνεχώς γράμματα, μηνύματα κλπ...

Από τη συνέντευξη εκείνη:
Q: Do you know the ending?
A: I know the ending in broad strokes. I don’t know every little twist and turn that will get me there, and I don’t know the ending of every secondary character. But the ending and the main characters, yeah. And [Game of Thrones producers] David Benioff and Dan Weiss know some of that too, which the fans are very worried about in case I get hit by a truck.

Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω τα βιβλία σε μια περίοδο που διάβαζα πολύ λογοτεχνία φαντασίας, θεωρώντας ότι πρόκειται να διαβάσω ένα αξιοπρεπές βιβλίο φαντασίας και χωρίς να έχω πολλές απαιτήσεις. Τελειώνοντας το πρώτο βιβλίο (που στην έκδοση που το είχα πάρει εγώ ήταν 2τομο) έμεινα! και τώρα τι γίνεται λέω; διάβασα απνευστί όλα τα επόμενα βιβλία και ανυπομονώ να διαβάσω και τα επόμενα (ελπίζω μόνο 1. να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή η σειρά και να μην συνεχίζεται επ' άπειρον όπως πολλές αμερικανικές σειρές βιβλίων ηρωικής ή επιστημονικής φαντασίας, 2. να προλάβει να την ολοκληρώσει ο Μάρτιν).

Με δυσαρέστησε όμως η πτώση της ποιότητας της έκδοσης του τελευταίου βιβλίου από την Anubis σε σχέση με τα προηγούμενα χωρίς τουλάχιστον να πέσει και η τιμή του.

Ρε παιδιά υπάρχει κανένας από εδώ που πουλάει κάποιο/α από τα βιβλία της σειράς a song of ice and fire;Δυστυχώς τα περίπου 150 ευρώ για όλη την σειρά στα ελληνικά είναι πολλά για τις μέρες μας και δεν μπορώ να τα δώσω.
Το ξεκίνησα στα αγγλικά αλλά σταμάτησα πριν φτάσω στην μέση γιατί με κούρασε να έχω το λεξικό δίπλα και να χάνω κάποιες λεπτομέρειες.

Οι γνωστοί μου βλέπουν το τηλεοπτικό game of thrones δεν διαβάζει κάποιος τα βιβλία.
Για βιβλιοθήκες η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει αλλά νομίζω πως δύσκολα θα βρω εμπορικούς τίτλους όπως αυτό, βέβαια ίσως κάνω και λάθος για το τελευταίο.

Καμιά φορά αν είναι ενημερωμένη η βιβλιοθήκη βρίσκεις. Θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά, δεν χάνεις τιποτα :)

Εγώ στη βιβλιοθήκη μας βλέπω πολλούς εμπορικούς τίτλους! Παράδειγμα τις 50 αποχρώσεις του γκρι ( υπήρξε πιο εμπορικό πέρυσι; ) κι όμως το έχουν και το δανείζουν διαρκώς!! Μην τις παραμελείτε και τις βιβλιοθήκες, έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν :)

(αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις σε καμιά Πρωτοπορία ή Πολιτεία για προσφορές και μεταχειρισμένα)

Στην Πρωτοπορια νομιζω,ειδα τις προαλλες οτι υπηρχε μεταχειρισμενο το πρωτο(μπορει και τα υπολοιπα,δεν θυμαμαι)βιβλιο του ASoIaF,με 18 ευρω περιπου.Και παλι δεν το λες φτηνο,αλλα ειναι 6 ευρω κατω απο την κανονικη του τιμη.

Ενας φιλος μου,εχει τα βιβλια στα αγγλικα και μου τα ειχε δανεισει,αλλα τα επεστρεψα χωρις να τα διαβασω,γιατι σκεφτηκα οτι ειναι μια σειρα που θα ηθελα να την εχω στη βιβλιοθηκη μου.

Θα κοιτάξω σε κάποιες βιβλιοθήκες μήπως βρω κάτι αλλιώς βλέπουμε και στα μεταχειρισμένα όπως σωστά είπαν τα παιδιά παραπάνω.:)