Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) : A Song of Ice and Fire

Η αγωνία των nerds θαυμαστών του Τζωρτζ Ρ.Ρ.Μάρτιν για το αν θα προλάβει να ολοκληρώσει και τα 7 βιβλία του Α song of ice and fire , τώρα και σε τραγούδι!!

[video=youtube;j7lp3RhzfgI]http://www.youtube.com/watch?v=j7lp3RhzfgI[/video]

Έμαθα ότι το πρώτο βιβλίο της σειράς βγήκε και σε έκδοση pocket και κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των 13,90 ευρώ!! Έχετε δει κάτι;

Ισχυει.Περασα σημερα απο ενα περιπτερο,αλλα δεν ειδα κατι.Ισως να μην εχει ερθει ακομη εδω.Ειμαι περιεργος να δω πως θα ειναι αυτο το μικρο τουβλακι.

Στο επισημο ελληνικο φορουμ,τρεχει τωρα που μιλαμε διαγωνισμος με δωρα τρια αντιτυπα της pocket εκδοσης,προσφορα του Anubis.Σπευσατε οσοι ψηνεστε,μεχρι την Κυριακη η διορια!:)

Έχω δει τη διαφήμηση στην τηλεόραση και έχει πάρει το μάτι μου σε περίπτερα το βιβλίο αλλά δεν έχω προσέξει την τιμή και στο σαιτ της Αnubis δεν αναφέρεατι κάτι, 14 ευρώ πάντως για βιβλίο πόκετ μου φαίνονται πάρα πολλά.

Δεν εχεις αδικο για την τιμη,αλλα αναλογιζομενος οτι η κανονικη εκδοση ειναι γυρω στα 25 ευρω,ισως ειναι λογικο το 14!

Κι εμένα λογική μου φαίνεται η τιμή του σε σχέση με το κανονικό. Βέβαια υπάρχει πάντα και η Πρωτοπορία, μπορεί κάποιος να πάει να τα δώσει εκεί και να μπορούμε να τα πάρουμε με 10 ;)

Σίγουρα αν δεις την τρέχουσα έκδοση που υπάρχει στα βιβλιοπωλεία και η οποία έχει τιμή γύρω στα 26 ευρώ τα 14 είναι περίπου κατά 33% φτηνότερα, παρόλα αυτά η και η έκδοση του βιβλιοπωλείου εμένα μου φαίνεται πανάκριβη, για ένα βιβλίο τυπωμένο σε κακής ποιότητας χαρτί και με όχι ιδιαίτερα καλή βιβλιοδεσία. Γενικά ο Anubis είναι υπερβολικά ακριβός στις εκδόσεις του, ειδικά αν αναλογιστούμε την παρούσα οικονομική συγκυρία.

Last edited:
Καβάτζωσα μεταχειρισμένο το τρίτο βιβλίο της σειράς, το Storm of Swords στην αγγλική έκδοση, χωρισμένη σε δύο τόμους. Έχω ήδη διαβάσει τον πρώτο (Steel and Snow) και μόλις άρχισα τον δεύτερο. Όντας βέβαια και άσχετος με τη fantasy μυθιστοριογραφία ενθουσιάζομαι με τη γραφή του Martin. Φαίνεται πως κινείται σε απομυθοποιημένα, ελέω εποχής, τολκινικά μονοπάτια.
Έχει διαβάσει κανείς την ελληνική έκδοση των βιβλίων; Είναι καλή η απόδοση;

Πάντως τα συγκεκριμένα βιβλία στα ελληνικά είναι πανάκριβες φτηνιάρικες εκδόσεις με χαρτί τσιγαρόχαρτο και μαλακό εξώφυλλο που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν τόσα πολλά χρήματα :ανέκφραστος:

Πάντως τα συγκεκριμένα βιβλία στα ελληνικά είναι πανάκριβες φτηνιάρικες εκδόσεις με χαρτί τσιγαρόχαρτο και μαλακό εξώφυλλο που κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν τόσα πολλά χρήματα :ανέκφραστος:
Συμφωνώ απόλυτα! Οι πρώτες εκδόσεις των βιβλίων (1-4) ήταν κάπως καλύτερες (αλλά καθώς ήταν όλες 2τομες ήταν αθροιστικά ακριβότερες) αλλά η επανέκδοση τους λόγω της σειράς ήταν σαν τα Bell με μεγαλύτερο μέγεθος σελίδας και τριπλάσια τιμή. Και καθώς είναι και πολυσέλιδοι τόμοι ουσιαστικά είναι μιας χρίσης. Όταν έπιασα στα χέρια μου τον πρώτο τόμο του πέμπτου βιβλίου απογοητεύτικα πάρα πολύ και να φανταστείς ότι το περίμενα 3 χρόνια. Τον δεύτερο τόμο δεν τον πήρα ακόμα...

Ξεκίνησα με τα πρώτα επεισόδια της σειράς πριν κανα 3αρι χρόνια.Αυτό ήταν κόλλησα.Επιτέλους είχαμε μια σειρά στα πρότυπα του Άρχοντα.
Ακόμα παρακολουθώ τη σειρά αν και κάπου άρχισε να με κουράζει..
Όσον αφορά τα βιβλία,τα αγόρασα στα Αγγλικά.Το 1ο βιβλίο έφυγε σχετικά γρήγορα,από το δεύτερο όμως βιβλίο άρχιζα να κουράζομαι και έφτασα στο σημείο να διαβάζω τα κεφάλαια μόνο με τον Tyrion.Τελικά τα άφησα και παραμένω στη σειρά..

Ρε παιδιά μπορεί κανείς να μου στείλει λινκ σε πμ για να κατεβάσω τα βιβλία από το ίντερνετ; (είτε ελληνικά ή αγγλικά δεν έχω θέμα αν και ελληνικά λίγο χλωμό να υπάρχουν :ρ)
Ή αν επιτρέπεται ας απαντήσει και εδώ! :)

Εγώ τα είχα κατεβάσει με τορρεντ στα αγγλικά..Ελεύθερα δεν πιστεύω να υπάρχουν..
Υ.Γ. ανακάλυψα ότι δεν ξέρω πώς στέλνουν πμ...ωραιοοοοοοος..:)

Ξεκίνησα με τα πρώτα επεισόδια της σειράς πριν κανα 3αρι χρόνια.Αυτό ήταν κόλλησα.Επιτέλους είχαμε μια σειρά στα πρότυπα του Άρχοντα.
τι σχεση εχει ο μαρτιν με τον αρχοντα θα ηθελα να μου πεις...κατα τη γνωμη μου καμμια...ο μαρτιν ειναι κατι κοντα σε ιστορικο μυθιστορημα...ο αρχοντας ειναι καθαρο φαντασυ και μαλιστα το πιο κλασικο με επιρροες απο σκανδιναυικη μυθολογια...πως αυτα τα συνδυαζεις θα ηθελα να μου πεις

Να πω την αληθεια ουτε κ εγω καταλαβαινω αυτη τη συγκριση... στο μυαλο μου ο Αρχοντας ειναι κατι πολυ αγνο σε σχεση με το got. Μιλαει για το ποση δυναμη μπορει να κρυβει ο πιο αδυναμος και διηγειται περιπετειες που μπορει να απολαυσει κ ενα παιδι. Στο got αν εισαι αδυναμος (ή και δυνατος, αν εισαι απλα καλος) πεθαινεις στο πρωτο κεφαλαιο! Και κανενα παιδι δεν θα εβλεπε/διαβαζε κατι τοσο βιαιοσεξουαλικο οσο το got!!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όταν πρωτοβγήκε το GoT (η σειρά) όλοι έλεγαν ότι είναι σαν τον Άρχοντα αλλά στην τηλεόραση. Περίμενα κι εγώ κάτι φάνταζι, και η πρώτη σκηνή με δικαίωσε. Από κει και πέρα φάνταζι ακούμε και φάνταζι δεν βλέπουμε. Είναι τόσο λίγα και σποραδικά τα στοιχεία αυτά (οι δράκοι, οι White Walkers, η Μελισσάνδρη, ο Μπραν) που ώρες-ώρες ξεχνάω ότι βρισκόμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο και νομίζω ότι παρακολουθώ μεσαιωνική σαπουνόπερα. Δεν το λέω για κακό, αντίθετα το θεωρώ αριστούργημα.

Αν πρόσεχες καλύτερα αυτό που έγραψα,θα παρατηρούσες πως χρησιμοποίησα παρελθοντικό (είχαμε) και πως αναφερόμουν στην εντύπωση που μου έδωσε όταν το πρωτοείδα.Προσωπικά δεν είχα διαβάσει τότε ούτε τα βιβλία,ούτε είχα ακούσει κάτι για την συγκεκριμένη σειρά.Έτσι στο πρώτο επεισόδιο για κάποιο λόγο μου έφερε ατμόσφαιρα Άρχοντα και είχα ενθουσιαστεί.Φυσικά και τα βιβλία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
τι σχεση εχει ο μαρτιν με τον αρχοντα θα ηθελα να μου πεις...κατα τη γνωμη μου καμμια...ο μαρτιν ειναι κατι κοντα σε ιστορικο μυθιστορημα...ο αρχοντας ειναι καθαρο φαντασυ και μαλιστα το πιο κλασικο με επιρροες απο σκανδιναυικη μυθολογια...πως αυτα τα συνδυαζεις θα ηθελα να μου πεις

Το ακούμε από πολλούς Γομολάστιχα, ότι μοιάζει με τον Άρχοντα. Εγώ προσωπικά το έχω διαβάσει σε σχόλια κάμποσες φορές!!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για να μπω και στην κουβέντα σας —όμως κρίνοντας αποκλειστικά από την σειρά και όχι τα βιβλία τα οποία δεν διάβασα— προσωπικά βρίσκω πολλά κοινά ανάμεσα στον Μάρτιν και τον Τόλκιν (πέρα από τα διπλά R στα ονόματά τους: George R.R. Martin και John R.R. Tolkien ;)). Για αρχή υπάρχει ένας φανταστικός κόσμος με πολύ συγκεκριμένη γεωγραφία κι όπως έχουμε τον χάρτη της Μέσης Γης εδώ έχουμε τον χάρτη του GoT. Επίσης καί στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος είναι μεσαιωνικού τύπου με σπαθιά, ασπίδες και πανοπλίες κι υπάρχουν κεντρικά οίκοι και βασιλιάδες. Και φυσικά υπάρχει διάσπαρτο το μαγικό στοιχείο με δράκους, wargs και οτιδήποτε κατεβάσει η φαντασία του καθενός συγγραφέα.

Δυο φανταστικοί μεσαιωνικοί κόσμοι που χτίζονται μέσα από πολύ ρεαλιστικές περιγραφές.