Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling) : "Χάρι Πότερ"

Ποιο από τα εφτά βιβλία Χάρι Πότερ σας αρέσει περισσότερο;


  • Total voters
    52

Φαίη

Κοινωνός
Μόλις τελείωσα τον αιχμάλωτο του Αζκαμπαν. Ήταν πραγματικά απολαυστικό και εθιστικο! Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου! Όχι ότι δεν μου άρεσαν τα προηγούμενα αλλά το συγκεκριμένο το θεωρώ σαφώς ανώτερο. Όσον αφορά τις διαφορές σχετικά με την ταινία να πω πως δεν με ξένισε κάτι, ίσως ακριβώς επειδή είδα την ταινία πρώτα και μάλιστα μου άρεσε. Αν έχει κάποιο όρεξη, ας σχολιάσει τι ακριβώς τον... ξενερωσε?
 

Αλίκη

Κοινωνός
Το τρίτο βιβλίο του Χάρι Πότερ είναι το αγαπημένο μου βιβλίο έβερ, το αγαπώ ως την παραμικρή του λεπτομέρεια, και τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πως καμία απολύτως μεταφορά του στη μεγάλη (ή και τη μικρή) οθόνη δεν θα με ικανοποιούσε στον ίδιο βαθμό... Επίσης το ξέρω σχεδόν απ' έξω, και καταλάβαινα ως και το "και" που είχαν αλλάξει και απογοητευόμουν, γιατί για μένα αυτό το "και" ήταν τέλειο όπως ήταν και δεν επιδεχόταν αλλαγές και "βελτιώσεις".
 

Φαίη

Κοινωνός
Τελείωσα το ''Κύπελλο της Φωτιάς''. Εκπληκτικό!! Εντάξει, όλο το βιβλίο ήταν υπέροχο αλλά ειδικά στα τελευταία κεφάλαια μού πετάχτηκαν έξω τα μάτια από την αγωνία :ααργκ:
Πραγματικά απορώ πάντως πώς γίνεται η αντίστοιχη ταινία να με είχε αφήσει τόσο αδιάφορη, ενώ το βιβλίο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν είναι υπερβολή αν πω πως είναι σαν να μην την έχω δει ποτέ την ταινία....
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το ίδιο έπαθα κι εγώ Φαίη. Τελικά η μόνες ταινίες που μου άρεσαν πραγματικά ήταν η πρώτη και η δεύτερη. Ειδικά η πρώτη ήταν πολύ κοντά στην ατμόσφαιρα του βιβλίου.
 
Κι εμένα πάντως μόνο οι 2 πρώτες μου αρέσουν. Οι υπόλοιπες νιώθω ότι είναι εντελώς εκτός του κλίματος των βιβλίων, κάπως σαν να μην έχουν "πιάσει" την ουσία της ιστορίας. Κάτι που με ενοχλεί απίστευτα π.χ. στην 4η ταινία είναι η στιγμή στον τελευταίο άθλο (συνεχίζω σε ΠΛΟΚΗ)
όπου ο Σέντρικ με τον Χάρι τρέχουν στον διάδρομο προς το κύπελλο σπρώχνοντας ο ένας τον άλλο, και όταν ο Σέντρικ πέφτει κάτω ζητάει βοήθεια από τον Χάρι, αυτός το σκέφτεται κιόλας πριν τον βοηθήσει! Ενώ βέβαια στο βιβλίο, όταν καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε ίση απόσταση από το κύπελλο, δεν κάνουν καμία κίνηση να το πλησιάσουν, παρά προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλον να το πάρει.
Κάτι τέτοια ίσως φαίνονται λεπτομέρειες, και είναι γεγονός ότι δεν επηρεάζουν σημαντικά την πλοκή, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι η καρδιά των βιβλίων! :ναι:
 

Ατλαντίσια

Όμορφο Νιάτο
Εγώ βρήκα και την πρώτη ταινία από το 7ο βιβλίο εξαιρετική. Τη δεύτερη χάλια.
Εγώ πάλι το αντίθετο. Μου φάνηκε σαν το πρώτο μέρος να μην έχει ''ζουμί'', και ναι γίνανε όλα στο 2ο. Επίσης πολύ με χάλασε, όπως και σε όλους στην κινηματογραφική αίθουσα που είχαν σκάσει στα γέλια
η σκηνή που η Ερμιόνη με τον Χάρι χορεύουν μέσα στην σκηνή

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ δράση αν και παραλείψανε/διαστρεβλώσανε αρκετά το βιβλίο και σε αυτή την ταινία.
Η αγαπημένες μου είναι οι 4 πρώτες γιατί είναι οι πιο μαγικές, μετά αρχίζει και σκοτεινιάζει το πράγμα, με την 4η, το κύπελο της φωτιάς, να ξεχωρίζει! :))))
 

Αγγελίνα

Όμορφο Νιάτο
Δεν μπορώ να πω πως η σκηνή του χορού ήταν η αγαπημένη μου, αλλά γιατί να γελάσει κάποιος παρακολουθώντας την;

Εμένα με χάλασαν όλες αυτές οι σκηνές δράσης. ειδικά εκεί που ο Χάρι παίζει μπουνίδια με το Βόλντεμορτ...δλδ έλεος.
 

Φαίη

Κοινωνός
Τελείωσα το Τάγμα του Φοίνικα. Είχα διαβάσει σε κάποιο σχόλιο ότι είναι κάπως αργό και φοβήθηκα πως θα είναι γεμάτο κουραστικές πληροφορίες. Καμία σχέση βέβαια! Το απόλαυσα και αυτό το βιβλίο, λοιπόν!
Αυτή η κατσίκα, η Άμπριτζ, μού τα έκανε τα νεύρα κρόσια πάντως :κατάρα!:
Δύο βιβλία ακόμα και τέρμα...Ήδη αρχίζει να μου λείπει ο Χάρι και η παρέα του!
 
Μα... μα... υπάρχει άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι το Τάγμα του Φοίνικα είναι αργό;; :εεε;: Θεωρείται από τα πιο αγωνιώδη και συναρπαστικά της σειράς! Νομίζω ότι δεν έχω ζηλέψει περισσότερο τη ζωή στο Χόγκουαρτς από όταν διαβάζω για την περίοδο που ο Χάρι και οι λοιποί οργανώνουν τον Σ.Ν. :))))
 

Φαίη

Κοινωνός
Τώρα που διαβάζω τα βιβλία με έχει πιάσει η όρεξη να πιάσω εκ νέου και τις ταινίες.
Χθες πχ είδα το Κύπελλο της Φωτιάς και μπορώ να πω πως, τώρα που γνωρίζω την ιστορία με παραπάνω λεπτομέρειες, μού ήταν πιο εύκολο και να την παρακολουθήσω αλλά και να την εκτιμήσω. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως έχει γίνει καλή απόδοση.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Βλέποντας το πιο αποστασιοποιημένα πια, οι ταινίες είναι πολύ καλές. Δεν μπορούν να συγκριθούν τα σενάριά τους με την πλούσια πλοκή των βιβλίων, όμως η δουλειά που έχει γίνει σε σκηνικά, εφέ, κάστινγκ είναι εξαιρετική. Οπτικά είναι εκθαμβωτικές! Το Χόγκουαρτς δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Και πόσο ταιριαστά μαγευτικό το μουσικό θέμα...
 

Μαργαριτα

Όμορφο Νιάτο
Οι ταινίες είναι εξαιρετικές ! Αφού κατάφερε η Ρόουλινγκ να πάρει μια απόσταση και να τα δει ως δυο διαφορετικά πράγματα , γιατί όχι κι εμείς ; Και τα βιβλία και οι ταινίες κατα τη γνώμη μου είναι τέλεια στο είδος τους !!
Να σας πω ότι με το που ακούω τα πρώτα δευτερόλεπτα αυτής της μουσικής θελω να τα παρατήσω όλα , να κλειστώ σπίτι όσο χρειαστεί για να διαβάσω απο την αρχή όλα τα βιβλία και στο καπάκι να δω τις ταινιες :τρέλα:
 

Φαίη

Κοινωνός
Αυτές τις μέρες διαβάζω τον Ημίαιμο Πρίγκηπα και τώρα που μιλάμε βλέπω το Τάγμα του Φοίνικα. Με έχετε χαριποτεροκολλήσει για τα καλά!!
 

Αλίκη

Κοινωνός
Αχχχχ το χω ξαναπει θα το ξαναπω. Οταν διαβαζω Ροουλινγκ νιωθω πως ο κοσμος ειναι ενταξει (οσο ενταξει κι ας μην ειναι). Αυτες τις μερες μετα απο μεγαλο διαλειμμα απο το διαβασμα επιασα να συνεχισω τον Μεταξοσκωληκα της αγαπημενης και νιωθω πια να συμπαθω τους ηρωες και να τους γνωριζω τοσο οσο γνωριζα και συμπαθουσα στην αρχη και τους μικρους μαγους!!
 

Δασοφύλακας

Όμορφο Νιάτο
Θυμάμαι σαν τώρα, πριν πόσα χρόνια που μου χαν κάνει δώρο το Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος! Δεν είχα μπει στο κόπο να διαβάσω το βιβλίο, μέχρι που μια μέρα δεν είχα να κάνω κάτι και ξεκίνησα να το διαβάζω! Μπορώ να πω πως με εξέπληξε φαντασία της Ρόουλινγκ και η τόσο κινηματογραφική οπτική που χε δώσει στο βιβλίο, σε σημείο που το βιβλίο το διάβασα τσακ μπαμ και αναζήτησα και τα επόμενα μετά! Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση με τις ταινίες, πιστεύω είναι δυο διαφορετικά πράγματα, στο βιβλίο ο συγγραφέας καταθέτει κάτι από την ψυχή του και στην ταινία καταθέτει κάτι από την ψυχή του ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί, οπότε είναι άδικο να τα συγκρίνουμε! Όπως και να χει είναι μια ιστορία που σε ταξιδεύει και σε "μαγεύει"!
 

Φαίη

Κοινωνός
Τελείωσα και τον Ημίαιμο Πρίγκηπα :λυγμ:
Από τη μία λέω να ξεκινήσω πάραυτα και το τελευταίο αλλά από την άλλη στενοχωριέμαι που η όλη αυτή μαγική εμπειρία σε λίγο θα λάβει τέλος...
 

Αλίκη

Κοινωνός
To τελευταίο είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο! Το εκτίμησα πραγματικά την τελευταία φορά που το ξαναδιάβασα.
 

Φαίη

Κοινωνός
Το τελείωσα κι αυτό....Το μαγικό ταξίδι κάπου εδώ τελειώνει λοιπόν :κλαψ:
Μού άρεσε και η στιγμή της εξολόθρευσης του Βόλντεμορτ. Από ό,τι θυμάμαι στην ταινία η συγκεκριμένη σκηνή έμοιαζε πιο πολύ με...το Matrix, έτσι όπως κυνηγιόνταν και πάλευαν. Οπότε χάρηκα που στο βιβλίο αποτυπώθηκε με έναν τρόπο λιτό και απέριττο...
 

Αλίκη

Κοινωνός
Για μένα η σκηνή που περιγράφεις στο βιβλίο ήταν υπέροχη έτσι όπως γινόταν το ξημέρωμα και ο ήλιος φώτιζε σιγά σιγά μέσα από τα τεράστια παράθυρα του κάστρου. Εξηγούνται και κάποια νοήματα που η ταινία αδυνατούσε να εξηγήσει (όπως το νόημα της πραγματικής αγάπης και όλα αυτά). Πάντα αναρωτιόμουν αν όσοι είδαν μόνο τις ταινίες και δεν διάβασαν ποτέ τα βιβλία, κατάλαβαν πραγματικά το ζουμί όλης αυτής της ιστορίας.
 
Top