Προσωπικά μου άρεσε! Όχι δεν είναι κανένα λογοτεχνικό αριστούργημα ή κανένα ιδιαίτερο είδος γραφής..
Χαρακτηρίστηκε απο πολλούς πορνογράφημα..Δεν το είδα έτσι! Εντάξει σίγουρα το βιβλίο έχει πολλές σκηνές sex αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί σε ταινία εν έτη 2013! Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που δεν "είναι για όλους". Το βιβλίο πέραν της σεξουαλικής του πλευράς, είναι μια ιστορία πάθους... Ξεδιπλώνει τους λόγους που ο πρωταγωνιστής εφτασε να έχει τις προτιμίσεις που έχει και πως στην πορεία το αναγνωρίζει και αλλάζει για χάρη της αγάπης!
Το να μην αρέσει σε κάποιον είναι απόλυτα σεβαστό.. Τους χαρακτηρισμούς όμως πορνογράφημα, διαβάζεται απο φαντασμένες νοικοκυρές, ανέραστε γυναίκες κτλ που διάβασα στο διαδίκτυο με βρίσκουν κάθετα αντίθετη! Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαντασμένη νοικοκυρά (δεν είμαι άλλωστε), ούτε ανέραστη επειδή μου άρεσε! Τέτοιου τύπου σχόλια τα βρίσκω σεμνότυφα και μικροαστά στην εποχή που ζούμε! Πέρασα 2 χαλαρές ημέρες διαβάζοντας το και αυτό είναι όλο!
Να κλείσω μόνο με ένα απόσπασμα του βιβλίου που αναφέρει οτι ο σαδομαζοχισμός έχει πάψει να θεωρείται "αρρώστια" εδώ και πολλά πολλά χρόνια..Οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ 2 ενήλικων ανθρώπων με την θέληση και των 2 πρέπει να θεωρείται απλά επιλογή τους και να γίνεται σεβαστή!