αυτό με την "διανοητική τσόντα" πολύ μ' άρεσε
Τα τελευταία 40 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και δώθε δηλαδή, υπάρχει διάχυτος ένας σνομπισμός που εκπορεύεται από μια αυτόκλητη τάξη "διανοουμένων" που υποτίθεται ότι έχουν αριστερό πρόσημο και έχουν σα χόμπι να χλευάζουν οτιδήποτε σχεδόν αφορά απλές, καθημερινές συμπεριφορές, όπως το να διαβάσεις ένα βιβλίο που για τα μέτρα τους είναι "λίγο".
Ας τελειώνουμε κάποτε μ' αυτή τη δικτατορία του ψευτο - διανοουμενισμού.
Είναι όπως ακριβώς τα λες. Ψευτο-αριστεροί, εργάτες της ξάπλας, μόνιμα ανικανοποίητοι από τα πάντα, ψαγμένοι σε όλα, αλλά το χρήμα ρέει σαν τον Αχελώο. Πραγματικά ας τελειώνουμε με αυτούς.Τα τελευταία 40 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και δώθε δηλαδή, υπάρχει διάχυτος ένας σνομπισμός που εκπορεύεται από μια αυτόκλητη τάξη "διανοουμένων" που υποτίθεται ότι έχουν αριστερό πρόσημο και έχουν σα χόμπι να χλευάζουν οτιδήποτε σχεδόν αφορά απλές, καθημερινές συμπεριφορές, όπως το να διαβάσεις ένα βιβλίο που για τα μέτρα τους είναι "λίγο".
Ας τελειώνουμε κάποτε μ' αυτή τη δικτατορία του ψευτο - διανοουμενισμού.
Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για την διανοουμενίστικη "ελίτ" που λύνει και δένει εδώ και σαράντα χρόνια στα θέματα που άπτονται του πνευματικής και καλλιτεχνικής καλλιέργειας και απορρίπτει οτιδήποτε απλό και λαϊκό.Είναι όπως ακριβώς τα λες. Ψευτο-αριστεροί, εργάτες της ξάπλας, μόνιμα ανικανοποίητοι από τα πάντα, ψαγμένοι σε όλα, αλλά το χρήμα ρέει σαν τον Αχελώο. Πραγματικά ας τελειώνουμε με αυτούς.
Αν όμως αντί για τον Ταρζάν το πεις για ένα συγγραφέα,π.χ.τον Κοέλιο(προσωπικά δεν τον μπορώ καθόλου),που κάποιος τον θαυμάζει και τον αγαπά,δεν είναι άκομψο;Όσο για το άλλο,ε ναι,είναι αυτονόητο.Εγώ αυτό που λέω είναι ότι το να μην αρέσει σε κάποιον ο Ταρζάν είναι θεμιτό και λογικό. Θεμιτό και λογικό είναι να το εκφράσει και έντονα μεν κόσμια δε. Δε νομίζω ότι θα παρεξηγηθεί κανείς πέρα από τον Μπάροους (που και αυτός πεθαμένος είναι) αν πω ότι ο Ταρζάν είναι από τα χειρότερα βιβλία ή ακόμα και ότι είναι σκέτη μαλακία. Αν όμως πω ότι όποιος διαβάζει Ταρζάν είναι άσχετος, χαμηλού επιπέδου ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν είναι αυτονόητο ότι κάποιος που του αρέσει ο Ταρζάν θα το πάρει προσωπικά;
Πρεπει να εχει πολλη πλακα αυτο το βιβλιο! :χαχαχα:"τι; είσαι παρθένα; πρέπει να το διορθώσουμε αμέσως αυτό!") ε... δεν βλέπω το λόγο να το συνεχίσω :/
Σαν έκφραση αν μου την έλεγε κάποιος θα το θεωρούσα τραγικό.. Η όλη έκφραση όμως αποτελεί κομμάτι του χαρακτήρα του κεντρικού ήρωα που παρουσιάζεται μέσα απο την εξέλιξη της υπόθεση ..Ένας άνθρωπος με πολλές και ιδιαίτερες ερωτικές εμπειρίες σοκάρεται επειδή η σύντροφος για την οποία ενδιαφέρεται είναι παρθένα και το θεωρεί "ψεγάδι".. Απο άποψη λογικής είναι πολύ λάθος σύμφωνα όμως με τον χαρακτήρα του "λογικό".. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ξενίζει τόσο..Δεν είναι μια άποψη που προσπαθεί να περάσει στο κόσμο το βιβλίο, οτι δηλαδή το να είναι παρθένα μια κοπέλα είναι λάθος που πρέπει να διορθωθεί, αλλά την άποψη του εν λόγω κυρίου για το θέμα.."τι; είσαι παρθένα; πρέπει να το διορθώσουμε αμέσως αυτό!") ε... δεν βλέπω το λόγο να το συνεχίσω :/
Εντάξει, Κρίστιαν, αλλά μην ξεχνάς να κατουράς κιόλας πού και πού!Και να μη σου πω πόσο γέλασα με την έκφραση του Κρίστιαν: "Εγώ δεν κάνω έρωτα. Γ@μ@ω"