Έχω λιώσει στο γέλιο. Είναι μία από τις αγαπημένες μου αποκρίσεις σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.Εντάξει, Κρίστιαν, αλλά μην ξεχνάς να κατουράς κιόλας πού και πού!
Όσον αφορά στο ότι πλέον η στάση των ανθρώπων στο σεξ έχει χαλαρώσει με αποτέλεσμα η λογοτεχνία να γίνεται πιο "πρόστυχη" εγώ δεν είμαι απόλυτα σύμφωνη. Πιστεύω ότι μάλλον ισχύει το αντίθετο. Όσο πιο απελευθερωμένη είναι μια κοινωνία σε αυτά τα θέματα τόσο λιγότερα αποθυμένα υπάρχουν και άρα τόσο λιγότερη ανάγκη να καλυφθούν τα αποθυμένα αυτά μέσα από κάποια αναγνώσματα. Τρανό παράδειγμα στην υπόθεση αυτή είναι οι γιαπωνέζοι που κατεξοχήν διαβάζουν μάνγκα για όλα τα γούστα, τα φύλα, τις ηλικίες κλπ. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι ενώ η γιαπωνέζικη κοινωνία είναι αρκετά αυστηρή όσον αφορά τα ήθη και το σεξ, τα μανγκα ρομαντικού και ερωτικού περιεχομένου δεν γνωρίζουν πραγματικά όρια!!! Αδέρφια μεταξύ τους, περίεργα παιχνίδια, μια γυναίκαι να πολιορκείται (και τα συναφή) από πέντε άντρες και το αντίστροφο, ζωόμορφοι χαρακτήρες που ελκύουν κλπ. Κάποιοι αρσενικοί χαρακτήρες θα έκαναν τον Κρίστιαν να κοκκινήσει.
Αυτό που βλέπουμε στη λογοτεχνία που διαβάζεται κυρίως από τις γυναίκες της Ευρώπης και Αμερικής είναι όχι η απελευθέρωση, αλλά ο πόθος για "δέσμευση" αιώνια με έναν μόνο άντρα που θα είναι τέλειος και δε θα χει μάτια για καμία άλλη. Σκεφτείτε το. Ο Έντρουαρτ θέλει να περάσει μια αιωνιότητα με την Μπέλα, ο Κρίστιαν παρά τα γούστα του τρέχει πίσω από την πρωταγωνίστρια σαν σκυλάκι, της αγοράζει ρούχα, τη γνωρίζει στη μαμά του, στο Τρου Μπλαντ όλοι παλεύουν να έχουν την Σούκι κατά αποκλειστικότητα, έχουμε ένα γάμο...
Τα παραδείγματα είναι πολλά και το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η λογοτεχνία ερωτικού περιεχομένου στοχεύει αλλά και εκφράζει κάθε φορά τις επιθυμίες και τα αποθυμένα του αναγνωστικού κοινού, το οποίο πιο πολύ αποζητά αυτό που συνήθως στο μέγιστο στερείται.