Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Υπάρχει ένα γρουπάκι στο φέισμπουκ με αυτόν τον τίτλο. Είναι πολύ ωραίο και σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να έχουμε και εμείς εδώ το δικό μας!
Ξεκινάω εγώ με μία δική μου φωτογραφία.

Στο τραμ απο Εδεμ προς Συνταγμα. The great Gatsby.

 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το γκρουπάκι. Τα σχόλια σε φωτογραφίες βιβλίων γυναικείας λογοτεχνίας (Μαντά, Αποχρώσεις του Γκρι κ.λπ.) είναι συχνά αγενέστατα και προσβλητικά για τον εν αγνοία του φωτογραφημένο αναγνώστη. :κάτω:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
ναι, απαράδεκτο αυτό, πράγματι. Έχει πλάκα να πιστεύεις πως είσαι καλύτερος από τον διπλανό σου την στιγμή που βγάζεις τον κάφρο που έχεις μέσα σου :ρ
 
Επειδή τσέκαρα το γκρουπάκι στο fb, να ρωτήσω κάτι ;

Επιτρεπεται νομικά να ανεβάζεις φωτο αγνώστων σε φόρουμ ή σελίδες κονωνικής διαδικτύωσης;;; :χμ::χμ:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως εάν φαίνεται ποιος είναι ο άλλος (π.χ. πρόσωπο) τότε σίγουρα όχι. Φαντάζομαι πως ένας δικηγόρος θα μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα...
 
Εγω πιστεύω πως αν δεν βγάζεις το πρόσωπο τον ανθρώπων δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην ήμαστε και υπερβολικοί τώρα. Εξάλλου αν θέλουμε μπορούμε να να έχουμε και τους κανόνες μας για το να μην φαίνονται πρόσωπα και να μην σχολιάζουμε άσχημα. Εξάλλου εμείς εδώ έχουμε άλλη νοοτροπία όσον αφορά το διάβασμα. Δεν νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε από εμάς θα σχολίαζε αρνητικά οποιοδήποτε βιβλίο διαβάζει κάποιος.
Το τι σχόλια κάνει ο οποιοσδήποτε άλλος νομίζω ότι δεν έχουν καμία δουλειά εδώ πέρα και δεν γίνεται να κάνουμε σύγκριση τα σχόλια άλλων με τα δικά μας σχόλια.
Αν πιστεύετε πως κακώς ξεκίνησα το νήμα, παρακαλώ να διαγραφεί.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μορφεα εγώ απλώς σχολίασα το γκρουπάκι. Αυτό έλειπε να πιστεύω ότι θα πέσουν σ' αυτό το επίπεδο τα μέλη της λέσχης μας :)
 
Ίζι καταλαβαίνω πως το εννοείς. Σίγουρα στο φειςμπουκ είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις τον κάθε άσχετο που θέλει να βγάλει τα ψυχολογικά του.
Γιαυτό και θεώρησα πως εδώ μέσα έχουμε την κατάλληλη παιδεία να κρατήσουμε το θέμα καθαρά βλέποντας ότι είναι ευχάριστο να βλέπεις κόσμο να διαβάζει δημόσια! Και φυσικά από την περιέργεια στο τι διαβάζει ο περισσότερος κόσμος..

Και φυσικά θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου πως πραγματικά έχεις δικαιο όταν λες πως στο φειςμπουκ έχουν ξεφύγει τα πράγματα.. Αλλά εκεί είναι και πολύ πιο δύσκολο να ελέγξεις την κατάσταση..
 
Μορφέα, όλα όσα γράφεις είναι μια χαρά και τα ελατήριά μοιάζουν αγνά, απλά, ρώτησες πριν μπορείς να φωτογραφίσεις; Δηλ. είχες συναίνεση τόσο για τη φωτογράφιση όσο και για τη δημοσίευση;

Εσύ π.χ. θα ήθελες να σε φωτογραφίσουν, χωρίς να το ξέρεις, όπως κοιμάσαι ταξιδεύοντας με τρένο από κανένα γυναικείο γκρουπάκι "Οι Ωραίοι Κοιμώμενοι"; :ρ
 
Εγώ δεν έχω κάμερα στο κινητό μου, οπότε δεν έχω και κανενός είδους δίλημμα! Θα κάνω ρεπορτάζ αλλά όχι φωτορεπορτάζ. Μ' αρέσει σαν ιδέα να κατασκοπεύω τον κόσμο, και να σας λέω ποιος διάβαζε τι και που.:αράχνη:
 
Μορφέα, όλα όσα γράφεις είναι μια χαρά και τα ελατήριά μοιάζουν αγνά, απλά, ρώτησες πριν μπορείς να φωτογραφίσεις; Δηλ. είχες συναίνεση τόσο για τη φωτογράφιση όσο και για τη δημοσίευση;

Εσύ π.χ. θα ήθελες να σε φωτογραφίσουν, χωρίς να το ξέρεις, όπως κοιμάσαι ταξιδεύοντας με τρένο από κανένα γυναικείο γκρουπάκι "Οι Ωραίοι Κοιμώμενοι"; :ρ
Γιαυτό και είπα πως κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να βγάζουμε πρόσωπο. Και εμένα προσωπικά, εάν δεν φαινότανε το πρόσωπο μου, δεν θα είχα πρόβλημα.
Είμαι κατηγορηματικός για το να μην φαίνονται πρόσωπα. Γιαυτό και η φώτο που έβγαλα εγώ δεν έχει πρόσωπο.

Και για το παράδειγμά σου, έχω να σε ενημερώσω πως είμαι τόσο υπέροχα όμορφος όταν κοιμάμαι και μου τρέχει το σαλάκι, που δεν θα με πείραζε καθόλου
!! χαχαχα :χαχα::ρ
 
Σε ρωτάω γιατί εγώ θα είχα πρόβλημα αν δεν υπήρχε η συναίνεσή μου, ακόμα και χωρίς πρόσωπο.

@Ιωάννα, σε λίγο στα εφήμερα μια αληθινή ιστορία για κλάματα ενός συναδέλφου που επίσης δεν έχει κάμερα κινητό....
 
Σίγουρα το να προβάλλεις δημόσια την φωτογραφία κάποιου χωρίς την συναίνεσή του, απαγορεύεται και αποτελεί προσβολή προσωπικότητας. Αρκεί και μόνο η προβολή της εικόνας του, ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από προσβλητικά σχόλια κτλ. Προυπόθεση, βέβαια, αποτελεί το να μπορεί αυτός να αναγνωριστεί από την φωτογραφία αυτή. Στην συγκεκριμένη φωτό νομίζω ότι δύσκολα μπορεί να αναγνωριστεί ποια είναι η κοπέλα. Υποθέτω ότι δεν είναι το ίδιο αν κάποιος έχει μια πολύ χαρακτηριστική ουλή ή παραμόρφωση στο σώμα του, που μπορεί να τον καθιστά αναγνωρίσιμο ακόμα και αν δεν φαίνεται το πρόσωπό του. Θα προσπαθήσω να βρω καμμιά δικαστική απόφαση επί του θέματος για να σας διαφωτίσω περισσότερο.

Προσωπικά, ασχέτως του αν είναι νόμιμο ή όχι, αυτό που γίνεται στο συγκεκριμένο γκρουπάκι δεν μ'αρέσει.
 
Το λοιπόν, φίλτατοι συνλεσχίτες...

Τη σήμερον, Μαρτίου εννέα του έτους 2015, τέσσερις περίπου μετά μεσημβρινήν, εθεάθη εις τον σταθμόν του Συντάγματος, εις την αποβάθρα προς Ελληνικόν, ωραιοτάτη γυνή, ήτις εδιάβαζε καθήμενη το βιβλίον "Άσε τον διάβολο ήσυχο" του συγγραφέως John Verdon. Πλησίον αυτής, νεανίς εδιάβαζε το βιβλίον "Ο αιώνιος σύζυγος" του συγγραφέως Φ. Ντοστογιέφσκι.
Ακολούθως, εις τον αυτόν σταθμόν, εις την αποβάθρα προς Αεροδρόμιο, ευρίσκετο μειράκιον, που εδιάβαζε καίτοι στεκάμενον ορθόν, το βιβλίον "Coraline" του συγγραφέως Neil Gaiman. Το εδιάβαζε δε εις την Αγγλικήν γλώσσαν και ταυτοχρόνως άκουε και μουσικήν. Έμπροσθεν αυτού, επίσης ορθή, ευρίσκετο κορασίδα, ήτις εδιάβαζε το βιβλίον "Η Πτώση" του συγγραφέως Αλμπέρ Καμύ.

Ήμουνα κι εγώ εκεί, με τον Άιχμαν μαζί.

Σημ.: Πάτερ Παρωνυμιε, υπάρχει ελπίδα για μας τους παλιομοδίτες! Δεν είναι ανάγκη να φωτογραφίσετε. Που να περιμένεις τώρα να εμφανιστεί το φιλμ; Απλά περιγράψτε!
 
Αγαπητή εν Λέσχη αδελφή μου Ιωάννα Μος... τολμώ να ομολογήσω πως η περιγραφή σας ήτο, πράγματι, λίαν αναλυτική, περιεκτική, εμβριθής, λεπτομερής και πλουσιωτάτη... μόνον "εύγε" έχω διά εσάς και... σας παρακαλώ ειλικρινώς... συνεχίσατε εις την ιδίαν οδόν με την ιδίαν θέρμην και επιτυχίαν εις τας οδούς εις τας οποίας περιπλανάσθε, ημέραν ή νύχταν...


[...] ωραιοτάτη γυνή, ήτις εδιάβαζε [...] Πλησίον αυτής, νεανίς εδιάβαζε το [...]Απλά περιγράψτε!
ω... μα με προκαλείτε...

θα γνωρίζετε, ίσως, πως όταν περιγράφω... το χειρόγραφό μου μπορεί και να ερυθριάσει από αιδημοσύνη και οι Άγγελοι κρύβουν έντρομοι τους εκπλήκτους οφθαλμούς των διά των λευκών πτερύγων αυτών... καθ' όσον το επίρρημα "απλά"... δεν υφίσταται εις το δικό μου λεξιλόγιον...

Παρ' όλα ταύτα, αποδέχομαι με ευχαρίστησιν και ευαρέσκειαν την ευγενήν προτροπήν σας και σας διαβεβαιώ πως θα επιχειρήσω μίαν κάποιαν δοκιμήν... [κι ο Θεός βοηθός... :))]
 
Πφφφ εγώ κάθε φορά που μπαίνω σε ΜΜΜ μοστράρω το βιβλίο μου αλλά δεν με έχουν βγάλει ακόμα.... τι κάνω λάθος;;;;

Πέρα από την πλάκα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτό το γκρουπάκι. Ανεξάρτητα από το αν φαίνεται ή όχι το πρόσωπο κάποιου θεωρώ πως παραβιάζει την ιδιωτικότητα του άλλου και σε καμία περίπτωση δεν προάγει την ανάγνωση/ την βιβλιοφιλία.
 
Πφφφ εγώ κάθε φορά που μπαίνω σε ΜΜΜ μοστράρω το βιβλίο μου αλλά δεν με έχουν βγάλει ακόμα.... τι κάνω λάθος;;;;[...]
Είσαι... απόλυτα σίγουρος; :χμ:

Πάντα με παραξενεύει όταν κάποιος ή κάποια κρατά το smartphone του κορδωμένος και με το χέρι του/της αρκετά πιο ψηλά από το αναμενόμενο...
 
Το λοιπόν, φίλτατοι συνλεσχίτες...

Λέω να εγκαταλείψω την ουρανία γλώσσα, καθότι ζούμε στο σωτήριον έτος δύο χιλιάδες και 15!
Τη σήμερον Μαρτίου 11 και ώρα 12:30, στο τρένο με κατεύθυνση προς Ελληνικό κοπέλα διάβαζε όρθια κοντά στην πόρτα το "Τα απομεινάρια μιας μέρας" του Καζουο Ισιγκούρο. Στις 15:30, στο τρένο προς Πειραιά, μια κοντοκουρεμένη κυρία διάβαζε το "Σάκος με κόκκαλα" του Κινγκ. Για οκτώ στάσεις, κεφάλι δεν σήκωσε.
Ήμουνα κι εγώ εκεί, με τον Άιχμαν μαζί.


@Πάτερ Παρωνύμιε, μην ανησυχείτε δεν θα μπείτε σε πειρασμό. Είμαστε σπασικλάκια, στόχος μας είναι το βιβλίο. Και εσάς σας προστατεύουν και οι άγγελοι του Κυρίου.
Επιχειρήστε μιαν κάποιαν δοκιμήν, αλλιώς μόνη μου με βλέπω να γράφω εν τω νήμα ούτω...
 
Top