Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

@Μεταλλαγμένη, γιες!:αράχνη:<--το αγαπώ αυτό το αραχνάκι

Το λοιπόν, τη σήμερον, Μαρτίου δώδεκα του έτους δύο χιλιάδες και 15, κατά τις 12:30, μπήκα στο λεωφορείο Ε90, το εξπρές της πανεπιστημιουπόλεως. Από τον σταθμό "Συγγρού-Φιξ" εως και τον σταθμό "Νέό Φάληρο" καθόμουν δίπλα σε μουσάτο νεαρό ο οποίος διάβαζε στα αγγλικά ένα βιβλίο με τον τίτλο "Medieval Filosofy". Το βιβλίο πρέπει να ήταν δανεισμένο από βιβλιοθήκη, γιατί είχε σφραγίδα στο πλάι. Δεν μπόρεσα να δω συγγραφέα.

Ήμουνα κι εγώ εκεί, και τα λοιπά, και τα λοιπά...
 
Γεια σας. Είμαι ο μουσάτος νεαρός που λέει η κοπέλα.

Η πιθανότητα να υπήρχε την ίδια ώρα, στο ίδιο λεωφορείο, με το ίδιο βιβλίο, επίσης δανεισμένο (σιγά μην το αγόραζα χεχ), άλλος μουσάτος και επίσης νεαρός, νομίζω είναι πολύ μικρή.

Α! Κι επειδή όταν είμαι λεωφορείο δεν διαβάζω μόνο, σαν να έχω καταλάβει ποια και πώς είναι η κοπέλα που πρόσεξε το βιβλίο μου. Δίπλα της καθόμουν.

not :ρ :)))) αλλά δες τα ιτάλικ
 
Ώστε έτσι! Το κατάλαβα εγώ πως είσαι συνλεσχίτης, μουσάτε νεαρέ!
Μόστραρα και τον σελιδοδείκτη μου, της λέσχης, αλλά αυτό μάλλον δεν το κατάλαβες.
Ποτέ όμως δεν θα πήγαινε ο νους μου στον πατέρα Παρωνύμιο. Πίστευα πως βρίσκεται στο αββαείο του, κάπου πολύ μακριά απ' την Αθήνα, και τα πανεπιστημιακά λεωφορεία της...

να δω τι;:χμχμ:
 
Last edited:
Είδα κι εγώ έναν μουσάτο νεαρό σήμερα το απόγευμα, στον ηλεκτρικό προς Κηφισιά, που διάβαζε το Junky, του Ουίλιαμ Μπάροουζ!
 
Ο των big brother των ΜΜΜ ξαναχτυπά!
Χτες, Απριλίου 14 και ώρα περίπου 18:30 στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με κατεύθυνση προς Κηφισιά, μελαχρινή νεαρά διάβαζε το βιβλίο "Ο προφήτης και ο κήπος του προφήτη" του Γκιμπράν Χαλίλ.
Ήμουνα κι εγώ εκεί, με τον Κάρλος μου μαζί!
 
Εχω κι εγώ πλούσιο ρεπορτάζ σήμερα.

Στο μετρό προς Αεροδρόμιο, το απόγευμα, δύο παιδιά - όχι πάνω από 17-18 ετών - περιεργάζονταν τα βιβλία Persepolis του Satrapi Marjane και το "The League of Extraordinary Gentlemen", τα οποία είχαν μόλις αγοράσει από τα Public.

Το βραδάκι, στον ηλεκτρικό προς Κηφισιά, μια γυναίκα διάβαζε την Πόλη του Blake Crouch και ένας κύριος το " Η Ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του Εγώ" του Φρόιντ!
 
Τη σήμερον, Απριλίου 21, απογευματάκι, στο μετρό προς Ελληνικό, κύριος διάβαζε όρθιος το βιβλίο του Paul Hoffman "Το αριστερό χέρι του Θεού II: Τα τέσσερα τελευταία αγαθά". Στο ίδιο βαγόνι υπήρχαν και δύο γυναίκες που διάβαζαν. Δεν κατάφερα να δω τίτλο και συγγραφέα, όμως αν κρίνω απ' το εξώφυλλο, η μία πρέπει να διάβαζε κάποιο του Μπουκάι.
Μεταλλαγμένη, τώρα σε είδα! Ευτυχώς που δεν είμαι η μόνη που κατασκοπεύει τον κοσμάκι! :χεχ:
Της έρμης της Σατραπί γιατί της άλλαξες το φύλο; :θρρρ:
 
Last edited:
Έκανα κι εγώ ρεπορτάζ : Προχθές στο μετρό Μοναστηράκι, 6 το απόγευμα, βγήκα στην έξοδο προς Κηφισιά μαζί με κοπέλα που διάβαζε το "Φτερά Από Μετάξι" της Πασχαλίας Τραυλού...

Στην επιστροφή μου, κατά τις 8, στον σταθμό του Περισσού, μπήκε νεαρός που διάβαζε το "Κράτος κι Επανάσταση" του Β.Ι.Λένιν. Μάλλον αναμενόμενο για το συγκεκριμένο σημείο!!!!
 
Της έρμης της Σατραπί γιατί της άλλαξες το φύλο; :θρρρ:
Ελπίζω να μην την πειράξει την τύπισσα :ρ

Έκανα κι εγώ ρεπορτάζ : Προχθές στο μετρό Μοναστηράκι, 6 το απόγευμα, βγήκα στην έξοδο προς Κηφισιά μαζί με κοπέλα που διάβαζε το "Φτερά Από Μετάξι" της Πασχαλίας Τραυλού...
Απ' ότι φαίνεται κάνει θραύση στα ΜΜΜ η Τραυλού γιατί κι εγώ χτες το απόγευμα στον ηλεκτρικό προς Πειραιά, είδα μια κοπέλα που διάβαζε την Γυναίκα του Φάρου της ιδίας.
 
Έκανα το πρώτο μου ρεπορτάζ!!!:γιούπι:

Σήμερα το πρωί κατά τις 11.30, στην παραλία λίγο δίπλα μας, νεαρός αρκετά απορροφημένος διάβαζε το 2666 του Roberto Bolano.
 
Είδα κι εγώ έναν μουσάτο νεαρό σήμερα το απόγευμα, στον ηλεκτρικό προς Κηφισιά, που διάβαζε το Junky, του Ουίλιαμ Μπάροουζ!
Σήμερα στις 8μ.μ. μπήκα στο μετρό στην Πανόρμου για Ευαγγελισμό. Στην πόρτα του βαγονιού στεκόταν μουσάτος νεαρός αλα ZZ TOP (δηλαδή μακρύ μαλλί και γενειάδα μέχρι τη μέση) που διάβαζε το "Τζάνκι". Λες να είναι ο ίδιος;
 
Πολύ διάβασμα πέφτει αυτές τις μέρες:
Χτες, Απριλίου 28 και ώρα.... περίπου εννιάμισι το βράδυ θα τανε, νέος διάβαζε στο τρένο προς Πειραιά το βιβλίο "γλώσσα και επικοινωνία στο παιδί" της Δήμητρας Κατή. Κοίτα να δεις σύμπτωση: η συγγραφέας είναι και καθηγήτρια στο τμήμα μου.
Σήμερα, Απριλίου 29 και ώρα 12:45 στο σταθμό Πανεπιστήμιο, στην αποβάθρα προς Ανθούπολη, κύριος διάβαζε το βιβλίο του Μανώλη Γιαλουράκη "Η Αίγυπτος των Ελλήνων". Μέσα στο μετρό, άλλος κύριος διάβαζε το βιβλίο "πως να κλέψεις σαν καλλιτέχνης" του austin kleon.
Ήμουνα κι εγώ εκεί με τους Δουβλινέζους μαζί.

Σημ.: Είδα κι άλλους με βιβλία και e books αλλά δεν μπόρεσα να δω τι διαβάζουν.
 
Το λοιπόν, σήμερα Μαΐου 5, είδα νεαρή κυρία να διαβάζει το βιβλίο "δεμένη μαζί σου" της Σίλβια Ντέι. Δεν θυμάμαι σε ποιο απ' τα ταξίδια του Γκιούλιβερ (τα οποία αναβίωσα σήμερα) την πέτυχα. Στο μετρό ήμασταν πάντως.
 
Οι άνθρωποι του ΤΙΔΑΜΕΛΕ είμαστε φανατικοί αναγνώστες βιβλίων οι ίδιοι! Παρόλο που το group αριθμεί πάρα πολλά μέλη γίνεται προσπάθεια τα σχόλια να αφορούν τα βιβλία κυρίως! Εχω μάθει για πάρα πολλά βιβλία μέσω του συγκεκριμένου group, που αλλιώς δεν θα τα είχα γνωρίσει.
 
Το λοιπόν...
Χτες, Μαΐου 6, γύρω στις 12:45 στο σταθμό Ομόνοια, περίμενα το μετρό προς Ελληνικό καθισμένη δίπλα σε μια κυρία. Εγώ διάβαζα τους δουβλινέζους κι εκείνη το "Μ' άλλα λόγια σ' αγαπώ" της Ευαγγελίας Ευσταθίου (εκδόσεις λιβάνι). Μέσα στο μετρό, στο σταθμό Πανεπιστήμιο, ήρθε να προστεθεί στην παρέα μια όμορφη νεαρά, η οποία διάβαζε το "Ο Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας" του Μάρκες... Ωραία!

Υ.Γ.: Κλαίρη, τι ωραίο ακρωνύμιο το ΤΙΔΑΜΕΛΕ! :)))
Δε νομίζω πως αμφισβητεί κανείς την αγάπη των μελών του γκρουπ για το βιβλίο. Η διαφωνία που εκφράζουν τα παιδιά στις πρώτες αναρτήσεις έγκειται αλλού. Ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ιωάννα, κάποιος μου έλεγε τις προάλλες για μια ύποπτη κοπελίτσα που περιφέρεται στο μετρό δήθεν πηγαίνοντας κάπου και κοιτάζει έντονα και παράξενα όσους διαβάζουνε βιβλία.

:χμ:
 
Top