Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Χθες, στο μετρό Αμπελοκήπων προς Σύνταγμα. Μια κοπέλα γύρω στα είκοσι πέντε, διάβαζε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο από τις εκδόσεις Θεμέλιο. Είχε φτάσει περίπου στη μέση του βιβλίου. Καμία υπογράμμιση.
Χα! Κάτι σκέφτηκα. Γούστο θα ΄χει να περιγράψει κάποιο μέλος της λέσχης ένα άλλο μέλος της λέσχης! Μικρός ο κόσμος...:ωραίος:

Last edited:
Το λοιπόν,
σήμερα, Μαΐου 29, στις 7 και κάτι το πρωί, ένα παλικάρι διάβαζε μέσα στο 040 το βιβλίο "οι πόλεμοι του οπίου" των Wiliam Travis Hanes και Frank Sanello. Το βιβλίο είχε σφραγίδα βιβλιοθήκης.
Λίγο πιο πίσω, μια κυρία μου ζητούσε να αλλάξω θέση. Την ενοχλούσα που διάβαζα. Είχε αλλεργία. Στο χαρτί του βιβλίου.

Αλλεργία στο χαρτί του βιβλίου!!! :πανικός::μπρ::ααργκ: δεν μπορώ να το χωνέψω!!

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Λίγο πιο πίσω, μια κυρία μου ζητούσε να αλλάξω θέση. Την ενοχλούσα που διάβαζα. Είχε αλλεργία. Στο χαρτί του βιβλίου.

Αλλεργία στο χαρτί του βιβλίου!!! :πανικός::μπρ::ααργκ: δεν μπορώ να το χωνέψω!!
Ε αυτό δεν το εχω ξανακούσει! αν είναι δυνατόν! Ήμαρτον( που λέει και ο Γεωργίου :αργκ: )

Δεν υπάρχει αλλεργία στο χαρτί του βιβλίου!
Μην τρελλαθούμε τελείως :αργκ:
Προφανώς κάτι άλλο επιδίωκε η κυρία!

Εκ των υστέρων κι εγώ σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κάποιος αλλεργία στο χαρτί του βιβλίου.Άντε να έχει αλλεργία στο ψαράκι. Αλλά εμένα το βιβλίο μου ήταν μόλις αγορασμένο και ψαράκια δεν είχε.
Η κυρία ήταν κάπως περίεργη. Όταν φτάσαμε στη στάση Συγγρού Φιξ, που κατεβαίνει πολύς κόσμος για να πάρει το μετρό, άρχισε να ψιθυρίζει και σταδιακά να υψώνει τον τόνο της μέχρι που φώναζε: "Ουστ, ουστ, στα τσακίδια από δω."
Οπότε πιθανότατα το μόνο που ήθελε ήταν να εξαφανιστούμε όλοι από μπροστά της. Πολύ ευφάνταστο ψέμα πάντως! Με άφησε εμβρόντητη.

Χτες στην διαδρομή Πάτρα-Αθήνα με το λεωφορείο, ένας νεαρός διάβαζε το Μικρό Βιβλίο της Θεωρίας των Χορδών, του Steven Gubser!

Την Παρασκευή το πρωί στο μετρό προς Ελληνικό κοπέλα διάβαζε με περισσή ευχαρίστηση την "Ιστορία Δύο Πόλεων" του Ντίκενς. Το απόγευμα στην επιστροφή προς Ανθούπολη κυρία ήταν απορροφημένη από τις "Τρεις Υποσχέσεις" της Χρύσας Δημουλίδου....

Σωστα αυτο που εκανες δεν ηταν σωστο.Ο καθενας μπορει να διαβαζει ο,τι θελει και αυτό ειναι επιλογη του . Δεν εχεις δικαιωμα να τον φωτογραφίζεις και μετα να σχολιαζεις (ακομα και πολισμένα ) τις προτιμήσεις του. Υπαρχει μια λύση για να σταματησει το προβλημα σε αυτο το νημμα : απλως αναφέρουμε τον τιτλο του βιβλίου και τον συγγραφεα.Θα απαγορευονται οι φωτογραφίες ανθρώπων και θα είναι αποδεκτές οι φωτογραφιές του αναφερόμενου βιβλίου από το internet ή από την βιβλιοθήκη μας. Τελος μπορουμε να βγαλουμε ενα συμπέρασμα για το ποιο ειδος βιβλίου δαβάζεται περισσότερο στα Μ.Μ.Μ.

@Ιωάννα και @Μεταλλαγμένη, γιατί δεν είχαμε καλοκαιρινό βιβλιορεπορτάζ; Που χαθήκατε; :ρ

@Βάγγυ, έχεις δίκιο. Να πω την αλήθεια, τον τελευταίο καιρό μπαίνω ελάχιστα στο μετρό που ήταν η βασική πηγή ρεπορτάζ μου! Θα επαναρθώσω όμως!!

Ποιοτική αντεπίθεση στο μετρό τις τελευταίες μέρες!!! Την Κυριακή το βράδυ προς Ανθούπολη κοπέλα διάβαζε το "Αιβαλί, η Πατρίδα μου" του Φώτη Κόντογλου!!

Τρίτη μεσημέρι, με κατεύθυνση τον Ευαγγελισμό από Αεροδρόμιο, άλλη κοπέλα ήταν απορροφημένη από τη "Μαντάμ Μποβαρύ" του Γκυστάβ Φλωμπέρ, αγγλικά παρακαλώ (Wordsworth Classics)

@Βάγγυ, στο χωριουδάκι μου μετρό δεν έχει, λεωφορεία και τραμ δεν πήρε το μάτι μου, οπότε υλικό για ρεπορτάζ δεν είχα! Τώρα που επέστρεψα στας Αθήνας, υπόσχομαι να ξαναρχίσω δυναμικά την βιβλιοκατασκοπεία μου!:)))

Ετσι @Μπου, δυναμικα!! ;)
Χαχα, ωραία Ιωαννα! Και εγώ τώρα που θα αρχίσω με το καλό τη σχολή και τα πήγαινε-έλα με τα αστικά θα μπω στην παρέα των κατασκόπων!
Αν τα καταφέρω δηλαδή γιατί συνήθως ειμαι από αυτούς που διαβάζουν!:ανάγνωση:

Το λοιπόν, χτες, Σεπτεμβρίου 3 και ώρα 8 το βραδάκι και κάτι ψιλά, νεαρά διάβαζε το βιβλίο "ιστορίες να σκεφτείς" του Χόρχε Μπουκάι, στο τρένο προς Πειραιά...
Βάγγυ, αφιερωμένο εξαιρετικά! :))

Τη σήμερον, Οκτωβρίου 13 και ώρα 13:30 κύριος μελετούσε το βιβλίο "Τα αγγλικά χωρίς δάσκαλο, μοντέρνα μέθοδος αγγλικής σε μαθήματα" του Arnold Mandeson ενώ ταξίδευε προς τον μαγευτικό Πειραιά!

Θα σας πω μια σκηνη που είδα πέρυσι στο λεωφορείο: μια κυρία γύρω στα 95, αν όχι μεγαλύερη, μπαίνει στο λεωφορείο, κάθεται και ανοίγει το kindle. Τα γράμματα ήταν τεράστια, δηλ σε όλη την σελίδα μπορεί να είναι 5 λέξεις, αλλά ήταν εκεί και διάβαζε! :-)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
αυτή είναι ο άνθρωπός μας... ένα βιβλιόφιλος διαβάζει.. μπορεί να καταφέρνει μόνο ένα γράμμα, αλλά διαβάζει!
:προσκυνώ:

Μια κοπέλα διάβαζε σαχτούρη , μια άλλη διάβαζε την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας , μια κυρία διάβαζε ορλάντο , ενώ μια νεαρή διάβαζε ανεμοδαρμένα ύψη σε παλαιότερη έκδοση με τον τίτλο <<ο πύργος των καταιγίδων>> Όλα αυτά στο μετρό (διαφορετικές ημέρες) Αυτά προς το παρόν...

Εχτές, Νοεμβρίου 3 και ώρα 11:15, στο λεωφορείο Α1 προς Βούλα, κύριος διάβαζε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου "εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου" του Τζον Πέρκινς. Την ίδια μέρα, στις 17:00 κυρία διάβαζε στον ηλεκτρικό προς Πειραιά το βιβλίο "μια συγγνώμη για το τέλος" της Λένας Μαντά.