Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εχθές τ'απόγευμα μια κοπέλα στο μετρό απο συνταγμα προς Δ.πλακεντιας που κατέβηκε στο νομισματοκοπειο αν θυμαμαι καλά,διάβαζε του philip Kerr το "Ανθρωπος χωρις ανάσα"

Α κι ένας άλλος τυπος στο μετρο,παλι,το μεσημέρι διάβαζε το "εξωγήινη βάση" του timothy good

Last edited by a moderator:
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 κυρία γύρω στα εξήντα, στον ηλεκτρικό από Άγιος Ελευθέριος έως Μοναστηράκι, γύρω στις εννιά το βράδυ, διάβαζε το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού "Μνήμη από μελάνι".

Στο μετρό από Μοναστηράκι Αμπελοκήπους λίγη ώρα αργότερα κύριος διάβαζε όρθιος... Εσείς που διαβάζετε όρθιοι στο μετρό... σηκώστε λίγο τα βιβλία σας για να βλέπουμε κι εμείς τι διαβάζετε!!!

Την Τετάρτη, μια συμφοιτητρια μου, εν αναμονή του επόμενου μαθήματος διάβαζε το Χάρυ Πότερ κι ο αιχμάλωτος του Αζκαμπαν. Ξελαιμιαστηκα ( :ρ ) για να το δω αλλά με βοήθεια 2 φίλων τα κατάφερα. :)) Πιάνεται ή πρέπει να λέμε μόνο μέσα στα μέσα μαζικης συγκοινωνίας;

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Χθες,Κυριακή πρωί,κοπέλα μπήκε στο μετρό από Χαλάνδρι προς Σύνταγμα και διαβαζε τον Δράκουλα.Στ'Αγγλικά .

Προχτές το απόγευμα, ύστερα από καιρό, κατάφερα να εντοπίσω : στο μετρό από Σύνταγμα προς Άγιο Δημήτριο, κοπέλα διάβαζε με έντονη ευχαρίστηση το "Σιλμαρίλλιον" του Τόλκιν. Ταυτόχρονα λίγο πιο πέρα στο βαγόνι, νεαρός είχε βυθιστεί στο "Τρυφερή Είναι η Νύχτα" του Φιτζέραλντ (αγγλικά, από τα "Wordsworth Classics", στη μορφή με τις χρυσές σελίδες).

Οι φίλοι μας ήταν και οι δύο όρθιοι, αλλά αυτό ουδόλως τους πτοούσε...

Τη Δευτέρα το απόγευμα στο μετρό προς Πλακεντίας κυρία διάβαζε - δυστυχώς - το "Ψίθυροι στις Φλόγες" της Ευαγγελίας Ευσταθίου, με τεράστια προσήλωση μάλιστα.

Πάνω που είχα απογοητευθεί, μπήκα στον Προαστιακό και συνήλθα λίγο. Νεαρός είχε πάρει αγκαλιά, με μεγάλη τρυφερότητα το "Άκου Ανθρωπάκο" του Βιλχελμ Ράιχ. Με φανερή δυσαρέσκεια διέκοψε για ν'απαντήσει στο τηλέφωνο!!!

Μπου, δεν την ξέρω την Ευαγγελία Ευσταθίου και τα βιβλία της. Από ένα μικρό ψάξιμο που έκανα, οι υποθέσεις της μου θύμισαν λίγο σαπουνόπερα... Γι' αυτό λες "δυστυχώς"? Είδα πάντως πως έχει και φανατικούς αναγνώστες...

Μάλιστα, καλά το υποψιάστηκα λοιπόν...
Εγώ όταν βλέπω ανθρώπους στο μετρό να διαβάζουν με μεγάλη προσήλωση, αν και προσπαθώ -διακριτικά- να δω ποιο βιβλίο είναι, σχεδόν ποτέ δεν τα καταφέρνω. Την επόμενη φορά μου φαίνεται θα ρωτήσω, ελπίζω να μη με κοιτάξουν περίεργα που θα τους διακόψω την ανάγνωση! :)

Εννοείται πως ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, κατάφερα να εντοπίσω τα παραπάνω!!!

Δεν τους ρωτάω ποιο είναι το βιβλίο, μου φαίνεται πως οι περισσότεροι θα δυσανασχετήσουν. Άσε που μπορεί να τους κόψω και την προσήλωση...

Εγώ δεν διαβάζω συχνά στα Μ.Μ.Μ., θέλω άνεση συνήθως. Μόνο όταν δεν μπορούσα να σταματήσω το διάβασμα ενός βιβλίου και έπρεπε οπωσδήποτε να πάω κάπου, το έπαιρνα μαζί και διάβαζα. Θυμάμαι κάποιες λίγες φορές που με ρωτήσανε τι διαβάζω και όχι μόνο δεν δυσανασχέτησα αλλά χάρηκα που είπα για το αγαπημένο μου βιβλίο, σαν να μπορούσε ο ενθουσιασμός μου να είναι μεταδοτικός και να εμπνεύσω και κάποιον άλλο να το διαβάσει! Και βέβαια συνέχισα να διαβάζω με αμείωτο ενδιαφέρον, σαν να μη με είχαν διακόψει!

Έχω ζήσει και ένα περίεργο όμως, πιτσιρίκα, πηγαίνοντας για τη σχολή μου. Διάβαζα την "Αυλαία" της Κρίστι και δεν ήμουν υποψιασμένη για το τέλος του βιβλίου, παρότι ήξερα ότι είναι η τελευταία υπόθεση του Πουαρό. Τελειώνοντάς το λοιπόν μέσα στο λεωφορείο, με έπιασαν τα κλάματα και ήταν πραγματικά γελοίο, αλλά δεν μπορούσα να συνέλθω. Μια μεγάλη σε ηλικία κυρία με πλησίασε κάποια στιγμή και μου είπε "κορίτσι μου τι έπαθες, τι σου συνέβη?" ... Αμήχανη στιγμή, άντε να εξηγήσεις...

Θα διαβάσω συνήθως περιοδικό ή εφημερίδα. Βιβλία δε διαβάζω, δε συγκεντρώνομαι εύκολα σ'αυτήν την περίπτωση, επίσης επειδή κουβαλώ τσάντες με χαρτιά, έγγραφα κλπ. δεν αποφασίζω να έχω μαζί μου και άλλο βάρος...

Εκτός αν επιστρέφω από το βιβλιοπωλείο, εκεί θα περιεργαστώ αυτό που πήρα για τις πρώτες εντυπώσεις...

Γενικά προτιμώ να κοιτάω απ' το παράθυρο όταν έχω την πολυτέλεια να βρω κάθισμα και σπάνια διαβάζω κάτι. Αν και δε συγκαταλέγεται ακριβώς στα ΜΜΜ, την τελευταία φορά που χρειάστηκε να πεταχτώ στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής ( παραβατικά αφού είναι της γραμμής κι έχει καθημερινά δρομολόγια έτσι το έχωσα εδώ μέσα :χαχαχα: ) διάβασα στο κατάστρωμα τρώγοντας βλακείες τη Βαρένκα Ολέσοβα.

Αααααα πολλες πολυτελειες θες κυριε Παραδοξε....Εγω ορθια διαβαζα παντα στα αστικα...Τωρα που το σκεφτομαι ειναι θαυμα το οτι ειμαι αρτιμελης....Τωρα χρησιμοποιω εξαιρετικα σπανια πλεον ΜΜΜ αν και μου αρεσουν πολυ και συνηθως εχω μαζι και εναν 3χρονο ταρζαν.πως να διαβασω μου λετε?

Σε κάτι μετακινήσεις μου με υπεραστικά κόντεψα να τελειώσω τα άπαντα της Ντόρας Γιαννακοπούλου. Ανάλαφρα αναγνώσματα θέλω όταν μετακινούμαι γιατί μια φορά έπιασα το "Πόλεμος και Ειρήνη" του Τολστόι στον προαστιακό και δεν κατάλαβα τίποτα. Έπρεπε να το διαβάσω με την ησυχία μου αργότερα.

Σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Συγγρού στο λεωφορείο προς Δέλτα Φαλήρου, κυρία διάβαζε με μεγάλη προσήλωση κι έκδηλη ικανοποίηση το "Η Άκρα Ταπείνωση" της Ρέας Γαλανάκη. Στην επιστροφή προς Ευαγγελισμό άλλη κυρία ήταν απορροφημένη από το "Confiteor" του Ζάουμε Καμπρέ (πολύ "καυτό" τελευταία το συγκεκριμένο...)

Στην επιστροφή προς Ευαγγελισμό άλλη κυρία ήταν απορροφημένη από το "Confiteor" του Ζάουμε Καμπρέ (πολύ "καυτό" τελευταία το συγκεκριμένο...)
Και δικαιως, το διαβασα προσφατα και πιστευω οτι ειναι απο τα πιο καλογραμμενα κι ενδιαφεροντα βιβλια των τελευταιων χρονων. :ναι:

Αλλά κι αυτό της Γαλανάκη φαίνεται σύγχρονο, αναφέρεται στα γεγονότα του 2011. Μας λείπει η επίκαιρη ματιά των συγγραφέων, πάνω στο ζωντανό που συμβαίνει τώρα...

Εγώ διάβασα ολόκληρα τα έργα , η ανταρσία των αγγέλων του Ανατόλ Φράνς και το πράσινο μίλι του Κινγκ μέσα στο μετρό . Μέσα σε λίγες εβδομάδες!