Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Εγώ πάντως όσο καιρό χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά λεωφορείο-ηλεκτρικό-μετρό για σχολή και μετά δουλειά (1999-2013) έβλεπα συνεχώς κόσμο να διαβάζει. Κι αυτήν την προκατάληψη ότι όποιος κοιτάζει το κινητό του "χαζεύει" δεν την καταλαβαίνω. Υπάρχουν ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα να διαβάσει κανείς στο ίντερνετ, χώρια τα ebooks.
 
Συμφωνώ μαζί σου. Κι εγώ πολλές φορές τυχαίνει να διαβάζω στο κινητό, είτε κάποιο βιβλίο, είτε σημειώσεις για τη σχολή.
 
Χτες, στον ηλεκτρικό προς Πειραιά, μια κοπέλα διάβαζε το "Ο έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες", του Αργύρη Χιόνη.
 
Χθες μια κοπέλα στο μετρό προς αεροδρόμιο διάβαζε το "Ταξίδι στην άκρη της νύχτας". Μία άλλη στο μετρό προς Ελληνικό διάβαζε ένα στα αγγλικά. Τρεις προσπάθειες έκανα να καταλάβω τι. Στην 4η πάνω που άρχιζα να λυγίζω γόνατα και να σπάω μέση για να δω το εξώφυλλο μου έριξε σουβλερή ματιά. Και επειδή ξέρω πότε είμαι λάθος, γύρισα στο κανονικό μου ύψος (ένα μέτρο και ένα μίλκο) και αναγκάστηκα να κουνάω το κεφάλι δεΞΑ-ζερβά ανα 5-10 δευτερόλεπτα και να κοιτάω και τους άλλους επιβάτες με τον ίδιο τρόπο για να της ρίξω στάχτη στα μάτια-και καλά αυτό είναι το στυλ μου, άραξε. Ένας μάλιστα νόμιζε ότι με γοήτευσε η ομορφιά του, διότι μέχρι να βγω απ'το βαγόνι με κοιτούσε επίμονα ακόμη και όταν αποφάσισα με καθυστέρηση να κοιτάω μόνο πάνω και να προσποιούμαι ότι διαβάζω τις στάσεις. Καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Λες και είχα μπει στο τρενάκι του τρόμου. Ήθελα ταυτόχρονα να γελάσω, να χτυπήσω το μέτωπό μου πάνω στην μπάρα που κρατιόμουν και να φωνάξω, "Γραμμένους σας έχω! Ήθελα μόνο να δω τι βιβλίο διαβάζει αυτή η ξινή για να το πω στη λέσχη του βιβλίου!":γρμβ:
 
Last edited:
"Γραμμένους σας έχω! Ήθελα μόνο να δω τι βιβλίο διαβάζει αυτή η ξινή για να το πω στη λέσχη του βιβλίου!":γρμβ:
:))))
Δεν υπάρχει και μια σελίδα στο facebook με ίδιο θέμα; Αναρωτιέμαι με ποιο δικαιωμα ανεβάζουν φώτο ανθρώπων, χωρίς να τους εχουν ζητησει πρώτα άδεια γι' αυτό και -το χειρότερο- χωρίς να αλλοιώνουν καν το πρόσωπο του ανυποψίαστου θύματος.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Κι όχι μόνο αυτό. Συχνά τους κράζουν κιόλας για τις αναγνωστικές τους προτιμήσεις.
 
Σωστά! Ενας καλός λόγος για να μη διαβάζει κάποιος στα ΜΜΜ. Θα αντιδρούσα μάλλον άσχημα, αν εντόπιζα φωτογραφία μου στο fcbk ή όπου.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Εντοπίστηκε (με το ζόρι) προ ημερών κύριος να κρατάει ανα χείρας την «Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974» του Ραφαηλίδη και να κατευθύνεται προς το λεωφορείο του νομού που μάλλον θα πέρναγε αυτές τις μέρες. :ρ
 
Αναρωτιέμαι με ποιο δικαιωμα ανεβάζουν φώτο ανθρώπων, χωρίς να τους εχουν ζητησει πρώτα άδεια γι' αυτό και -το χειρότερο- χωρίς να αλλοιώνουν καν το πρόσωπο του ανυποψίαστου θύματος.
Κι όχι μόνο αυτό. Συχνά τους κράζουν κιόλας για τις αναγνωστικές τους προτιμήσεις.
:οργή: Κανονικά τέτοια γκρουπάκια θέλουν μαζικές αναφορές αλλά τώρα που το σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται κάτι. Την επόμενη μέρα οι κυρίες φτιάχνουν άλλο.
 
Χθες το βράδυ γυρίζοντας απο βόλτα, είδα στον ηλεκτρικό έναν πολύ αφοσιωμένο κύριο να διαβάζει την Ντολόρες Κλέμπορν του Κίνγκ. Και μια άλλη γυναίκα διάβαζε αλλα δεν μπόρεσα να δω τι.
 
Τις προάλλες, στο τρένο για Πειραιά είδα μια κοπέλα, τουρίστρια μάλλον, που διάβαζε στα αγγλικά ένα βιβλίο της Φρέγια Σταρκ, νομίζω ήταν το Lycian Shore. Ενδιαφέρουσα επιλογή.
 
Σήμερα μια κοπέλα στο μετρό προς Σύνταγμα διάβαζε το "Exquisite" της Sarah Stovell. Ξενόγλωσσο paperback που εκδόθηκε φέτος τον Οκτώβρη; Τσίου λάικς. Αν δεν φοβόμουν μη μου φέρει το βιβλίο στο κεφάλι, θα την σκουντούσα και θα της έκλεινα συνωμοτικά το μάτι.
 
Στο λεωφορείο για Πανεπιστήμιο , διάβαζε το The Girl Before , σε σκληροδετη έκδοση. Ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να το διαβάσω αυτό το βιβλίο , αλλά φοβήθηκα μην απογοητευτώ όπως στο Κορίτσι του Τρένου
 
Στο αεροδρόμιο ένα παλικάρι διάβαζε Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στην 50th επετειακή...τι στο καλό ρε μαν διάβασμα και γυμναστική δυο σε ένα ; Γιατί ο πλήρης τόμος πάει πάνω από κιλό....
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Φεύγοντας από τη σχολή στο λεωφορείο μια κοπέλα διάβαζε το τρίτο στεφάνι του Ταχτσή. :διάβασμα6:
 
Σήμερα το μεσημέρι, στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Λιβαδειά-Αθήνα, ένας νεαρός κύριος διάβαζε τον Θόλο του Κινγκ.
 
Χθες το βράδυ, μια κοπέλα στο μετρό (γραμμη 2) διάβαζε το Τυχαίο θύμα , του Άρνε Νταλ
 
Χθες το μεσημέρι στον ηλεκτρικό είδα μια κοπέλα να διαβάζει το δώρο του Στέφανου Ξενάκη. Νομίζω δηλαδή αλλα μου φάνηκε πολύ οικείο το εξώφυλλο και έτσι έψαξα το ευπώλητα του Public και έτσι όπως το είδα μάλλον αυτό ήταν. Θα έσκαγα αμα δεν το διασταύρωνα. Επίσης τι κάνω με την ζωή μου :φιρουλί:
 
Top