Τι θα άλλαζε, αν άλλαζαν όλα;

Νομίζω πως η ιδέα δεν ειναι να ξεφύγεις από τον ευατό σου, τουλάχιστον όχι για μένα, αλλά να ταξιδέψεις σε άλλες θάλασσες με αυτόν. Με βάζετε να σκέφτομαι τώρα: άσχημα θα ήταν να ζήσω στην 宜昌, για μερικά χρονάκια, να ασπαστώ τον βουδισμό —ώστε μετά να γίνω βουδιστής άθεος :))))— και να μου μαγειρεύει αγαπημένη κινέζικη κουζίνα κάποια που φέρνει στην Σου Κη;
:))))
Ακούγεται τέλειο! JUST DO IT! :))))

Πολύ σπουδαία σκέψη, Φαροφύλακα! Αντί να σκεφτείς τι θα άλλαζες από το παρελθόν, να σκεφτείς τώρα, μέσα σ' αυτόν τον εαυτό που είσαι, από τις συνήθειες και όλη την ζωή που έχεις χτίσει, τι θα μπορούσες να αλλάξεις και να κάνεις διαφορετικά! Κι αν δεν το κάνεις, απλά να το σκεφτείς! (Και μετά από χρόνια να πεις, και αν το είχα κάνει; :χαχαχα:)

Σχετικά με το να ξεφύγεις από τον εαυτό σου, το έχω σκεφτεί αρκετά τελευταία και ασπάζομαι κι εγώ (όπως κι ο Φαροφύλακας σε λίγα χρόνια) αυτά που λέει κι ο βουδισμός (και άλλοι) πως δεν υπάρχει εαυτός - ο εαυτός είναι ένα πλάσμα μέσα σου που ζει στην φαντασία σου. Είμαστε ελεύθεροι από εαυτό και ικανοί να γίνουμε όπως θέλουμε! Εγώ αυτόν τον καιρό προσπαθώ να αλλάξω την επιλογή που τηρούσα για χρόνια: να κοιμάμαι αργά και να ξυπνάω αργά. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο είμαι στην προσπάθεια να αλλάξω αυτήν μου την επιλογή, και μπορώ να πω πως τα καταφέρνω! But you must try , try and try, όπως λέει κι ο Jimmy Cliff, Κόρτο ;)
 
" αξιοσημείωτους ανθρώπους " όπως λέει κι ο Γκουρτζίεφ
Αν και η σχεση μου με τη μεταφυσική ειναι ανυπαρκτη, αυτό το ειχα απολαυσει. Και μου το θυμισες και αυτό μου θυμισε κάτι άλλο που με εκανε να ανασύρω κάτι ακόμη που.
Ωραίο ανασκάλεμα μου προκάλεσες. :)
 
Με τόσα Αν που διάβασα θυμήθηκα ένα αγαπημένο (ομώνυμο) τραγούδι από Δημήτρη Μητσοτάκη & Ευδαίμονες.

(Ας συμπληρώσω και εγώ ένα μικρό αν)
Αν με είχε εγγράψει η μαμά μου στους προσκόπους.
Αν και ποτέ δεν είχα ομαδικό πνεύμα, πάντα θαύμαζα τους προσκόπους. Ο τρόπος που κινούνταν κατά νομάδες, οι στολές τους. Ένα καλοκαίρι όμως, σαν παιδί που το συζητούσα με την μαμά μου, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε για εγγραφές και επειδή ήταν τέλος σεζόν (αν θυμάμαι καλά) τελικά δεν προλάβαμε. Οπότε ακολούθησε η αναζήτηση άλλων (κυρίως αθλητικών) ενασχολήσεων.
 
Top