Υπήρξα κι ο ίδιος θύμα της μητέρας όταν, κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, επέστρεψα για διακοπές στο σπίτι και ανακάλυψα οτι τα Μπλεκ μου είχαν αποδημήσει στη χωματερή. Υπήρχαν καμιά 400αριά τεύχη, πολλά απ'αυτά παλιά, της δεκαετίας του '80, που τα μάζεψα με πολύ κόπο.την τραυματική εμπειρία με τα πεταγμένα κόμιξ την έχουνε βιώσει κάμποσοι. Ένοχη, βέβαια, είναι συνήθως η μητέρα. Για κάποιον λόγο η μέση ελληνίδα μάνα δεν μπόρεσε να εκτιμήσει την συναισθηματική αξία. Αντί να σπάσει κανα οιδιπόδιο σύμπλεγμα, διάλεξε να προκαλέσει μια άσκοπη τραυματική εμπειρία. Πραγματικά, έχω ακούσει από κάμποσους φίλους πως τα παιδικά κόμιξ τα πέταξε η μάνα τους.
Δεν θυμάμαι πότε περίπου ξεκίνησα να διαβάζω Μπλεκ. Νομίζω κάπου στα τέλη του δημοτικού, '92 ή 93, και συνέχιζα να διαβάζω σχεδόν ως το λύκειο. Ανάμεσα στις αγαπημένες μου ιστορίες ο Άλφ, ο Φαϊρμπολ, τα γκόλ του Τζίμι Γκράντ, το 4σελιδο (που σταδιακά έγινε δισέλιδο και μετά εξαφανίστηκε) του καθηγητή Μυστήριου, το παιδί Πάνθηρας κι ενα σωρό ακόμα που δυσκολεύομαι να θυμηθώ.
Όμορφα χρόνια όμορφα πετάγονται.