Το άσχετο Χριστουγεννιάτικο poll

Κουραμπιέδες - Μελομακάρονα - Δίπλες

 • Κουραμπιέδες

  Votes: 10 37,0%
 • Μελομακάρονα

  Votes: 14 51,9%
 • Δίπλες

  Votes: 1 3,7%
 • Τίποτα - παχαίνουν όλα

  Votes: 2 7,4%

 • Total voters
  27

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ωραία γιορτινή δημοσκόπηση! Λοιπόν, δεν θυμάμαι πότε έφαγα τελευταία φορά κουραμπιέδες, παίζει και να μην έφαγα. Ωραίες οι δίπλες, αν έχω εύκαιρες τις τσακίζω. Τα μελομακάρονα όμως για μένα είναι η σταθερή αξία!
 
Λοιπόν κουραμπιέδες = βούτυρο και ζάχαρη άχνη διπλό μπλιάχ από μένα.
Οι δίπλες καλές, αλλά μπανάλ και δύσχρηστες στο φάγωμα (από που να την πιάσεις, από ποια γωνία θα μπει στο στόμα, πως δεν θα πέσει κάτω αφού θρυμματίζεται και είναι και πιο μεγάλη και από πιατάκι γλυκού).
Τα μελομακάρονα ναι και ΝΑΙ - αλλά υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να είναι τραγανά κάπως και όχι λάσπη στο στόμα, να έχει μέλι και να μοσχοβολάει μέλι και όχι να είναι βουτηγμένο στο σιρόπι, να έχει καλό λάδι και να μην είναι ταγγισμένα τα καρυδάκια από πάνω.
Υπογραφή
ο ιδιότροπος της παρέας.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν ξέρω καν τι είναι οι δίπλες, αν και το έχω ακούσει το όνομα.

Προσωπικά, δεν υπάρχει επιλογή που να είναι σωστή για εμένα.

 • Κουραμπιέδες δεν τρώω γιατί δεν μου αρέσουν, και όχι γιατί παχαίνουν
 • Μελομακάρονα επίσης δεν τρώω γιατί δεν μου αρέσουν, και όχι γιατί παχαίνουν
 • Δίπλες, δεν γνωρίζω τί είναι
 • Τίποτα - παχαίνουν όλα πάλι όχι γιατί π.χ. τρώω σοκολατωμένα κάστανα και παγωτά
:))))
 
Οι δίπλες @Φαροφύλακας είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο της Πελοποννήσου, αν δεν κάνω λάθος. Οπότε εσείς οι Βόρειοι, λογικό να μην τις πολυξέρετε. Πάντως δεν είναι και σπάνιες. Πάνε (πήγαινε) σε ένα ζαχαροπλαστείο και ζήτα - πιστεύω θα έχουν - για να σου λυθεί η απορία. Θα έλεγα, βάλε το τίποτε και σας μην παχαίνουν :))))
 
Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες σημειώσατε Χ.
Ψηφιζω Μελομακάρονα γιατί φέτος έχω φάει περισσότερα σε σχέση με τους κουραμπιέδες. Οι δίπλες για εμένα είναι αόρατες. Σε οποιοδήποτε τραπέζι / μπουφέ δεν γυρίζω να τις κοιτάξω καν.
 
Δεν έχω φάει ποτέ δίπλες, δεν ξέρω ούτε πως μοιάζουν. Εννοείται τα μελομακάρονα είναι τα καλύτερα. Όσο για τους κουραμπιέδες μόνο ένα άτομο ήξερα που προτιμούσε τους κουραμπιέδες από τα μελομακάρονα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!
 
Κουραμπιέδες για μένα, καθαρά και μόνο λόγω εποχής (αν και τους φτιάχνω και σε άσχετες εποχές, όπως και τα τσουρέκια - γιατί να στερηθείς κάτι καλό μόνο επειδή δεν είναι ο "σωστός" μήνας; ), αλλιώς λατρεύω και τις αεράτες δίπλες που τις τρώω κυρίως σε ταξίδια και αγοραστές, παραείναι μπελαλίδικη η παρασκευή τους. Τα μελομακάρονα με λιγώνουν, δεν μπορώ τόση γλύκα.
 
Top