Έφτασε η ώρα για άλλη μια λεσχιτική παράδοση! Ποιο ήταν το καλύτερο και ποιο το χειρότερο βιβλίο που διαβάσατε φέτος; Και ποια τα αναπληρωματικά, αν υπάρχουν;
Για μένα η επιλογή αυτή τη φορά ήταν πολύ δύσκολη, μια που η χρονιά μου ήταν καταπληκτική αναγνωστικά. Διάβασα και ξαναδιάβασα πολλά (για τους ρυθμούς μου) και καλά βιβλία, και γενικά οι επιλογές που έκανα μου έδωσαν πολλή χαρά. Σκέφτηκα να δώσω το πρώτο βραβείο στον πρώτο ή το δεύτερο τόμο του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου, μια που τα θεώρησα λογοτεχνικά επιτεύγματα, όμως τελικά αποφάσισα να μην επιλέξω βιβλίο που είναι μέρος σειράς. Κι άλλα κονταροχτυπήθηκαν για την πρώτη θέση, και τελικά νίκησε αυτό που μίλησε περισσότερο στην καρδιά μου, ανεξάρτητα από τη λογοτεχνική ποιότητα του καθενός.
Το καλύτερο: Το Βιβλίο της Κατερίνας, Αύγουστος Κορτώ
Το χειρότερο: Η σεξουαλική ζωή της Κατρίν Μ., Κατρίν Μιγιέ
Αναπληρωματικά καλύτερα:
Αναπληρωματικά χειρότερα:
Για μένα η επιλογή αυτή τη φορά ήταν πολύ δύσκολη, μια που η χρονιά μου ήταν καταπληκτική αναγνωστικά. Διάβασα και ξαναδιάβασα πολλά (για τους ρυθμούς μου) και καλά βιβλία, και γενικά οι επιλογές που έκανα μου έδωσαν πολλή χαρά. Σκέφτηκα να δώσω το πρώτο βραβείο στον πρώτο ή το δεύτερο τόμο του Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου, μια που τα θεώρησα λογοτεχνικά επιτεύγματα, όμως τελικά αποφάσισα να μην επιλέξω βιβλίο που είναι μέρος σειράς. Κι άλλα κονταροχτυπήθηκαν για την πρώτη θέση, και τελικά νίκησε αυτό που μίλησε περισσότερο στην καρδιά μου, ανεξάρτητα από τη λογοτεχνική ποιότητα του καθενός.
Το καλύτερο: Το Βιβλίο της Κατερίνας, Αύγουστος Κορτώ
Το χειρότερο: Η σεξουαλική ζωή της Κατρίν Μ., Κατρίν Μιγιέ
Αναπληρωματικά καλύτερα:
- Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου Ι & ΙΙ, Τζορτζ Μάρτιν
- The Girl Who Loved Tom Gordon, Stephen King
- To Δωμάτιο, Έμα Ντόναχιου
Αναπληρωματικά χειρότερα:
- Όχι Πια Σεξ Μόνο Φίλοι, Κατερίνα Τσεμπερλίδου
- Φρανκενστάιν, Μαίρη Σέλλεϋ (αυτό δεν το τέλειωσα καν)
- Παράλληλη Ζωή, Στηβ Γουάτσον