Λοιπον,φετος τα βιβλια που διαβασα στην πλειοψηφια τους ηταν πολυ καλα. Ιδου η λιστα:
Ο Καλογερος, Μαθιου Λιουις. Αν θελετε καλο γοτθικο μυθιστορημα, πιαστε αυτο, πολυ καλη κι ατμοσφαιρικη ιστορια. Να ευχαριστησω τον φιλο μου Στρατη, αν και δεν ειναι πλεον στην παρεα μας, που με ωθησε να το αγορασω.
Τα Δαιμονια, Αντριου Ντεϊβιντσον. Ενα βιβλιο που ξεκινησα με πολυ χαμηλες προσδοκιες και με κατεπληξε ευχαριστα, μου αρεσε περισσοτερο απ' οσο ηλπιζα. Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους, υπαρχει και σε προσφορα στη Πολιτεια. Ψαξτε το!
Η Λεσχη των Αθεραπευτα Αισιοδοξων, ενος γαλλου βαριεμαιναγραψωτοονοματου. Το διαβασα σε μια μερα ακριβως, ξεκινωντας απο το πρωι με καφεδακι και τελειωνοντας το βραδυ αργα. Δεν ειναι κανενα συγκλονιστικο βιβλιο αλλα ειναι σαν τα σπορια, αν το αρχισεις δε σταματας μεχρι να τελειωσουν οι σελιδες.
Middlesex του Τζεφρυ Ευγενιδη. Πρωτοτυπη και καλογραμμενη ιστορια. : ναι:
Η ιστορια του Τομ Τζοουνς, ενος εκθετου by Henry Fielding. Μυθιστορημα του 18ου ( ή του 19ου; ) αιωνα, παλιομοδιτικο μεν,ευχαριστο δε. Ενα βιβλιο που με εκανε να γελασω σε πολλα σημεια.
Μη μ' αφησεις ποτε, Καζουο Ισιγκουρο. Δεν το λατρεψα, δεν το βαζω και στα αγαπημενα μου, αλλα με αγγιξε η πρωτοτυπη ιστορια και η ατμοσφαιρα που καταφερε να φτιαξει ο συγγραφεας. Μου εδωσε πολλη τροφη για σκεψη το συγκεκριμενο βιβλιο, γι' αυτο και το ξεχωρισα.
Το τουνελ, Ερνεστο Σαμπατο. Το ξεκινησα κι αυτο με χαμηλες προσδοκιες και τελικα μου εκανε το κλικ. Δε θα μπω σε λεπτομερειες, απλα διαβαστε το!
Σαλεμς Λοτ, Στιβεν Κινγκ. Δεν υπαρχει κατι να σχολιασω, δεν εχω ακουσει ή διαβασει πουθενα αρνητικη κριτικη για το συγκεκριμενο βιβλιο απο τους φανς του Βασιλια, κι αυτο τα λεει ολα νομιζω.
Το αυτο, Στιβεν Κινγκ. Μεχρι πριν απο 10 μερες ηταν το καλυτερο βιβλιο του Κινγκ απ' οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης αλλα και παλι το εχω στα πολυ πολυ αγαπημενα μου. Βιβλιαρα 1000 σελιδων με την οποια περασα υπεροχα.
Το κορακι, Στιβεν Κινγκ. ΑΥΤΟ ειναι το καλυτερο βιβλιο του Βασιλια μεχρι τωρα και νομιζω μονο ο Μαυρος Πυργος ισως να καταφερει να το εκτοπισει στη δευτερη θεση. Πριν απο 2 ωριτσες το τελειωσα και ημουν ετοιμος να το ξαναπιασω απο την αρχη.
Αλλα το πιο καλο βιβλιο που διαβασα φετος, και το βαζω ανετα στο τοπ 10 ολων των βιβλιων που εχω διαβασει στη ζωη μου, ειναι το Χαρταετοι πανω απο την πολη του Καλεντ Χοσεϊνι. Σας εχω ζαλισει, το ξερω, αλλα το λατρεψα και το συνιστω ανεπιφυλακτα! Συγκλονιστικο, συγκινητικο, αληθινο. Αυτα!
Βεβαια δεν ελειψαν και οι πατατες απο τη φετινη χρονια. Η μια ειναι " Η ονειροπαγιδα" του Στιβεν Κινγκ ( ο μονος συγγραφεας παγκοσμιως που μπορει να φιγουραρει ταυτοχρονα σε λιστες με τα καλυτερα και χειροτερα βιβλια της χρονιας. Κατι σαν τη Σαντρα Μπουλοκ που πηρε Οσκαρ και Χρυσο Βατομουρο σε μια χρονια.
). Ξεκινησε πολυ καλα, αλλα μολις βγηκαν οι εξωγηινοι στο προσκηνιο,χαλασε το πραγμα. Ασε που το μισο βιβλιο μιλουσε για πορδες. Σορι αλλα με ξενερωσε αρκετα.
Αν υπηρχε βραβειο Χρυσο Βατομουρο για βιβλια θα το εδινα απο καρδιας στον Φρανκενσταϊν κι οι περισσοτεροι οπως βλεπω θα συμφωνησετε μαζι μου. Μεγαλες προσδοκιες, μεγαλη απογοητευση.
Αυτα απο μενα φετος, του χρονου παλι εδω.