Το φθινόπωρο ήρθε, τα φύλλα πέφτουν μήπως συνανάγνωση;

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Το φθινόπωρο ήρθε αγαπητοί συμφορουμίτες, το καλοκαίρι τελείωσε και ίσως είναι καιρός να διαβάσουμε κάτι καλό σαν μια παρέα.
Συζητώντας και με άλλα μέλη του φόρουμ μας, είχαμε κάποιες ιδέες αλλά βέβαια για να τις υλοποιήσουμε θα πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλους. Δεν θα σας πω τα μέλη που συνηγόρησαν στην επιλογή του προτεινόμενου βιβλίου διότι είναι ντροπαλά παιδιά (not) και προτιμούν να παραμείνουν στο σκοτάδι της ανωνυμίας!!:))))

Έτσι λοιπόν κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια να πω πως το ανάγνωσμα που έχω να προτείνω είναι το Χέρτσογκ του Σολ Μπέλοου. Ένα βιβλίο απαιτητικό, πολυσέλιδο ό,τι πρέπει για να αναλυθεί σε βάθος μέσω μιας συνανάγνωσης. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και αν τελικά αποφασίσουμε να το διαβάσουμε, βάσει αυτού θα κινηθώ στον χωρισμό κεφαλαίων.
Για ημερομηνία εκκίνησης της συνανάγνωσης σκεφτόμουν κάπου μετά την δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη μιας και εγώ προσωπικά έχω κάποια πράγματα να οργανώσω μέχρι τότε και δε θα προλάβω να ετοιμάσω το σχετικό νήμα αλλά και ούτε να ακολουθώ την ορισθείσα ύλη!

Οπότε αρχικά ας δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον κι αν υπάρξει τότε κανονίζουμε όλοι μαζί τις λεπτομέρειες!
Και η σχετική μουσική υπόκρουση...

 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Καταρχήν έχω μια ένσταση @Νικόλας Δε Κιντ, το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα, μέσα στο Σεπτέμβριο ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! (είναι θέμα ομαλής ψυχολογίας για μας τους καλοκαιράκηδες :)))) )

Κατά τα υπόλοιπα, έβγαλαν καρδούλες τα ματάκια μου, μόλις διάβασα το νήμα και είδα το βιβλίο!! :αγαπώ:

:χαχα:

 
Εκεί λοιπόν που δεν υπάρχει αυτό που ζούμε εδώ στα βόρεια και αρχίζω να πιστεύω πως μας έχουν ματιάσει/φτύσει κι ότι όνειρο ζω μη με ξυπνάτε, να ένα νέο στου οποίου μπορώ να βασιστώ την αξιοπιστία και τη σιγουριά και την επιτυχία και όλα αυτά τελοσπάντων. Διότι κυρίες και κύριοι αγαπητοί συναναγνώστες, μπορεί τα σχολεία να μην ανοίγουν σε μας, με ανακοινώσεις της τελευταίας (κακιάς) ώρας, αλλά οι συναναγνώσεις ανοίγουν και μας περιμένουν. Και φυσικά με τι θα πηγαίναμε να μπλέκαμε, με κανέναν εύκολο και στρωτό χαρακτήρα; Τι είμαστε εμείς, τίποτα πλέμπα που δεν σκαμπάζει; Όχι βέβαια, τς τς τς. Πάμε για Χέρτσογκ, αέραααααα! :τρέλα:

ΥΓ Πολύ χαίρομαι που ξαναβρισκόμαστε στην αρχή του τέλους του καλοκαιριού (@Πεταλούδα δικό σου :ωραίος:)
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Λίγο ο Vivaldi, λίγο η περιγραφή του Νικόλα, λίγο πού κάποιος κάποια κάποτε με έψησε να το σκεφτώ, οπότε λογικά, αν δεν προκύψει κάτι, είμαι μέσα! :))))
μια φορά, Νικόλα, είπα να συμμετέχω επιτέλους :χαχα:
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
με τον χειμώνα, θα με κέρδιζες ένα τσακ παραπάνω, βέβαια.. χαχαχαχα! :χαχα:

Περίμενες πως και πως τις δεινές μου περιγραφές/σχόλια, ε; :χαχα:
Είναι χαρά μου να βρίσκομαι που και που σε συναναγνώσεις πού κάνετε, αν και συνήθως προτιμώ να διαβάζω μόνη μου, γιατί έχω ασταθή ταχύτητα ανάγνωσης και προσπαθώ να μην δημιουργώ θέμα σε όσους συμμετέχετε! :αγκαλιά:
 
γιατί έχω ασταθή ταχύτητα ανάγνωσης και προσπαθώ να μην δημιουργώ θέμα σε όσους συμμετέχετε!
Ασταθή ξεασταθή ταχύτητα, θα είμαστε σούπερ παρέα, το μόνο σίγουρο.
Ά όχι κορίτσια! Αυτή τη φορά θα είμαι πολύ αυστηρός να το ξέρετε!!:φιρουλί:
 
Καλημέρα στο λαό και πάλι ύστερα από τη τελευταία συνανάγνωση!

Το συγκεκριμένο δε το έχω διαβάσει, 2-3 άλλα δικά του που τέλειωσα τολμώ να πω ότι με βοήθησαν αρκετά σε κάποιες αυπνιές που ταλαιπωρούσαν εκείνο τον καιρό αλλά οκ αμά είναι το χιτ του πάμε.

Τέλειωσα και τον Λαγό του Updike πρόσφατα οπότε είμαι σε φάση διαψευσμένου αμέρικαν ντριμ.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Το συγκεκριμένο δε το έχω διαβάσει, 2-3 άλλα δικά του που τέλειωσα τολμώ να πω ότι με βοήθησαν αρκετά σε κάποιες αυπνιές που ταλαιπωρούσαν εκείνο τον καιρό αλλά οκ αμά είναι το χιτ του πάμε.
Καλωσήρθες, χαίρομαι που θα βρεθούμε ξανά σε συνανάγνωση!

Μήπως θα μπορούσες να πεις δυο λόγια παραπάνω στο πως σου έχει φανεί το έως τώρα έργο του που έχεις διαβάσει;
 
Last edited:
@Πεταλούδα

Πάει καιρός που είχα ασχοληθεί με Μπ. και δεν έχω διαβάσει και τα θεωρούμενα καλύτερα του (Χέρτζογκ, Περιπέτειες Ωγκι Μαρτς, humboldt's gift) οπότε μην αποθαρρύνω τον λαό.

Τρεις νουβέλες του έχω διαβάσει (άδραξε τη μέρα, η μοναδική, η κλοπή) και το Θύμα από τα μυθιστορήματα του και κάποια μου φάνηκαν λίγο κουραστικά. Τα θέματα που κινείται είναι τα κλασικά υπαρξιακά της μεταπολεμικής Αμερικής, λευκός αμερικάνος άνδρας με προβληματικές σχέσεις με πατέρες, γυναίκες, συναδέλφους απλά η γραφή του δεν είχε τη σπιρτάδα και ενός updike ή ενός τσίβερ.

Πάμε για Χέρτζογκ όμως δυνατά.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Πρόξενος, δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι σχετικό με αυτά τα θέματα, σίγουρα όχι αυτά που αναφέρεις. Μόνο Κέρουακ που μιλάει με τον τρόπο του για το αμερικάνικο όνειρο, αλλά είναι άλλη η γραφή του.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα δω πως θα μου φανεί, τουλάχιστον δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Οπότε, εδώ θα είμαστε με το καλό να τα λέμε και το συζητάμε ξανά το θέμα στην πορεία.
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top