Ποια είναι για εσάς τα τρία κορυφαία βιβλία ελληνικά πάντα που τα έχετε διαβάσει και ξαναδιαβάσει και τα θεωρείτε κορυφές της νεοελληνικής λογοτεχνία;
Το δικό μου τοπ-5 λοιπόν με πολύ μεγάλη δυσκολία πραγματικά γιατί είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να διαλέξεις 5 αγαπημένα
1.Η Παναγιά η γοργόνα- Μυριβήλης Στρατής
2.Πρόβα νυφικού -Γιαννακοπούλου Ντόρα
3.Μεθυσμένη πολιτεία- Πατατζής Σωτήρης
4.Έγκλημα στο κολωνάκι- Γιάννης Μαρής
5. Μεγάλη Χιμαιρα -Καραγάτσης
Το καθένα από αυτά τα βιβλία με άγγιξε με πολύ διαφορετικό τρόπο γιατί έχουν διαφορετική υπόθεση και οι συγγραφείς τους όπως και οι ιστορίες των βιβλίων διαφέρουν αρκετά! αν είχα άλλη μια επιλογή θα έβαζε και την πόλη ενός κερκυραίου συγγραφέα που μου χε κάνει εντύπωσει καθώς και την Μυρτώ της Μπουκουβάλα/ περιμένω και τις δικές σας επιλογές
Το δικό μου τοπ-5 λοιπόν με πολύ μεγάλη δυσκολία πραγματικά γιατί είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να διαλέξεις 5 αγαπημένα
1.Η Παναγιά η γοργόνα- Μυριβήλης Στρατής
2.Πρόβα νυφικού -Γιαννακοπούλου Ντόρα
3.Μεθυσμένη πολιτεία- Πατατζής Σωτήρης
4.Έγκλημα στο κολωνάκι- Γιάννης Μαρής
5. Μεγάλη Χιμαιρα -Καραγάτσης
Το καθένα από αυτά τα βιβλία με άγγιξε με πολύ διαφορετικό τρόπο γιατί έχουν διαφορετική υπόθεση και οι συγγραφείς τους όπως και οι ιστορίες των βιβλίων διαφέρουν αρκετά! αν είχα άλλη μια επιλογή θα έβαζε και την πόλη ενός κερκυραίου συγγραφέα που μου χε κάνει εντύπωσει καθώς και την Μυρτώ της Μπουκουβάλα/ περιμένω και τις δικές σας επιλογές
Last edited by a moderator: