Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Σημερα που είναι Τσικνοπέμπτη μεγάλη η χάρη της, μου γεννηθηκε η εξής απορία; Αν κάποιος που ειναι vegan και ταυτόχρονα χριστανος (aka χριστιανοταλιμπαν), και θελει να μεταλάβει για το Πάσχα, υποχρεούται σε νηστεία απο το δόγμα της πίστης του; Και αν ναι, από τι (να νηστεψει);
Δεκτές μονο υπεύθυνες απαντησεις.

Εχεις χιούμορ εσυ. Μαυρο. :))))
Νομίζω πως το μόνο που μένει να νηστέψει είναι το λάδι...

@Νικόλας Δε Κιντ μήπως μπορείς να μου κανεις μια χάρη; Αλλάζεις, σε παρακαλώ, το avatar σου, γιατι σκιάζομαι όταν σε βλέπω;
Νιώθω οτι ειμαι στα τελευταία μου κι εχεις ερθει στο προσκεφάλι μου να μου δωσεις το last communion. :ντροπή:

Αν κάποιος που ειναι vegan και ταυτόχρονα χριστανος (aka χριστιανοταλιμπαν), και θελει να μεταλάβει για το Πάσχα, υποχρεούται σε νηστεία απο το δόγμα της πίστης του;
Σοβαρά και λιτά: δεν υποχρεώνει κανένας κανέναν. Η μετάληψη είναι αυστηρά προσωπική, εσωτερική ανάγκη για ένα πιο απτό (ας το πούμε έτσι) είδος κοινωνίας με τον Θεό. Ο "τύπος" (=νηστεία) είναι περισσότερο ένα μέσο για την πνευματική προετοιμασία, παρά προϋπόθεση υποδοχής του σώματος & του αίματος. Η αποχή από κάποιες τροφές νοείται σαν αποχή από συνήθειες (=πάθη, έξεις) που "συνδέονται" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τις τροφές αυτές.

Και αν ναι, από τι (να νηστεψει);
Απ'την κακεντρέχεια, τη μιζέρια, την κριτική προς τον άλλον, την τοξικότητα κλπ κλπ κλπ.

Εχεις χιούμορ εσυ. Μαυρο. :))))
Έχω παναθεμά με. :))))

Σοβαρά και λιτά:
Σοβαρά και λιτά κι εγώ: Θελω να καταλάβεις οτι σε αυτό το νήμα, απλώς βγάζω τη βλακότητά μου σε μεγαλύτερο βαθμο απο τα υπόλοιπα οπότε πότε δεν ρωτάω κάτι πράγματι.Γράφω την κοτσάνα μου. Δες πώς μου απάντησε ο Κρίτων, που έχει καταλαβει πόσο ασόβαρη ειμαι.
Συγγνώμη, λοιπόν, που σε έβαλα σε διαδικασία να μου απαντησεις σοβαρά, νιωθω οτι σε παραπλάνησα, αθωο μου παιδι. :ντροπή: :παρηγοριά::παρηγοριά:

Απ'την κακεντρέχεια, τη μιζέρια, την κριτική προς τον άλλον, την τοξικότητα κλπ κλπ κλπ.
Εδώ, πολύ σοβαρά σου απαντώ οτι θα συμφωνησω. Και θα προσεθετα, σε μια προσπάθεια να σοβαρευτώ κάπως, απο το αλκοόλ, το τσιγάρο κλπ κλπ :)

Έχω παναθεμά με. :))))
:))))

@Νικόλας Δε Κιντ μήπως μπορείς να μου κανεις μια χάρη; Αλλάζεις, σε παρακαλώ, το avatar σου, γιατι σκιάζομαι όταν σε βλέπω;
Νιώθω οτι ειμαι στα τελευταία μου κι εχεις ερθει στο προσκεφάλι μου να μου δωσεις το last communion. :ντροπή:
Done! :μπράβο:

Last edited:
Με αφορμη τον Μαλερ στο αλλο θρεντ, θυμηθηκα την εξης απορια που μου γεννηθηκε περυσι, περιπου τετοια εποχή, και δεν ειχα λαβει απαντηση, οπου την υπεβαλλα.

Αν πω σε καποιον, "Εισαι πολυύυυ Μάλερ!!", θα πιστεψει οτι τον βριζω;;;:χμ::χμ::χμ:

Με θαυμαστικα στο τελος!!!

:)))):))))

Last edited: