Διάβασα δύο νουβέλες του Λάβκραφτ, το Κάλεσμα του Κθούλου και τον Τρόμο του Ντάνγουιτς. Δεν ήταν η πρώτη μου επαφή με τον συγγραφέα, οπότε ήξερα τι να περιμένω περίπου. Με ενοχλεί αφάνταστα ο παραλληλισμός του συγκεκριμένου με τον Πόε!!Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν αυτός ο σχηματικός και φρικαλέος συγγραφέας αναφέρεται ως "επίγονος" του μεγάλου Ποιητή! Καμμία σχέση απολύτως! Οι ιστορίες του Χ.Φ είναι μονοδιάστατες, προβλέψιμες, γεμάτες τέρατα που βλέπεις σε κινηματογραφικές ταινίες γ΄ διαλογής, περιγραφές με λέξεις βολικά και εύκολα εντυπωσιακές(ακατανόμαστος, απαίσιος, φρίκη, απερίγραπτο κλπ επαναλαμβάνονται χωρίς κανένα μέτρο) και όλα αυτά για να φτάσει σε ένα τέλος χωρίς νόημα, με σκόρπιες αναφορές στην μυθολογία του Κθούλου,έτσι, χωρίς κάποιο σχεδιασμό ή λογική.
Είναι μειωτικό για τον Πόε να τον συγκρίνουν μαζί του, ενώ έχει πολλή πλάκα το γεγονός ότι σε εισαγωγές του Λαβκραφτ διαβάζω από τους προλογίζοντες:"...Έχει φτάσει σε επίπεδα του Πόε, ενώ πολλοί λένε ότι τον έχει ξεπεράσει κιόλας" ή " Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών, ακόμα κι αν δεν σταθεί ποτέ δίπλα στον Όμηρο(!), τον Σαίξπηρ(!!) ή τον Τολστόϊ(!!!)" .
Αν ο Λάβκραφτ ήταν σκηνοθέτης θα ήταν ο Wes Craven ή ο Argento. Ο Πόε θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Χίτσκοκ και Ταρκόφσκι. Δεν θέλω να δημιουργήσω κόντρα, απλά διάβασα αυτές τις δύο ιστορίες και απόρησα πραγματικά με αυτά που ακούω και λένε περί "διαδοχής" του Πόε από τον Λαβ!
Είναι μειωτικό για τον Πόε να τον συγκρίνουν μαζί του, ενώ έχει πολλή πλάκα το γεγονός ότι σε εισαγωγές του Λαβκραφτ διαβάζω από τους προλογίζοντες:"...Έχει φτάσει σε επίπεδα του Πόε, ενώ πολλοί λένε ότι τον έχει ξεπεράσει κιόλας" ή " Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών, ακόμα κι αν δεν σταθεί ποτέ δίπλα στον Όμηρο(!), τον Σαίξπηρ(!!) ή τον Τολστόϊ(!!!)" .
Αν ο Λάβκραφτ ήταν σκηνοθέτης θα ήταν ο Wes Craven ή ο Argento. Ο Πόε θα ήταν κάτι ανάμεσα σε Χίτσκοκ και Ταρκόφσκι. Δεν θέλω να δημιουργήσω κόντρα, απλά διάβασα αυτές τις δύο ιστορίες και απόρησα πραγματικά με αυτά που ακούω και λένε περί "διαδοχής" του Πόε από τον Λαβ!