Φανταστικά Διώνυμα

Λέω να οργανωθούμε λίγο... Αν δεν έχετε αντίρρηση, αύριο το μεσημέρι βγάζω τη βαθμολογία, για να προχωρήσουμε παρακάτω!

που είναι η συνέχεια; θέλω να παίξω..
Βαλκάνιε Αγρότη, σε καμιά ωρίτσα θα βγάλω την βαθμολογία, θα βγει ο νικητής και περιμένουμε από αυτόν ένα καινούριο διώνυμο (δυο καινούριες λέξεις). Τότε, μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ! Το όριο είναι 100 λέξεις!

Ορίστε και τα αποτελέσματα!!!

Στην πρώτη θέση, η Ιωάννα Μος με 10 βαθμούς!

Δεύτερη θέση μοιράζονται ο Άγγελος Κ και η Πωλίνα με 6 βαθμούς ο καθένας,

τρίτη θέση ο Ναπολέοντας με τον Παρωνύμιο και 4 βαθμούς ο καθένας,

Ίζι και Διατσέντα από 3 βαθμούς η καθεμία,

εγω (Βου Παπ) μαζί με την Αυτονόη από 2 βαθμούς

και η Αμαδρυάδα με 1 βαθμό.

Συγχαρητήρια σε όλους, προσωπικά μου άρεσαν πολύ όλα τα κείμενα. Ιωάννα, σου παραδίδω τη σκυτάλη!

Σας ευχαριστώ πολύ!:ευχαριστώ:
Δεν μου ερχόταν έμπνευση γι' αυτό άνοιξα τυχαία το λεξικό και σας βάζω τα 2 ουσιαστικά στα οποία έπεσε πρώτα το μάτι μου. Και αυτά είναι:
τριήρης και τύφλα
Περαστικά μας.
Επίσης να σας πω ότι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές ή μέχρι 5 ή μέχρι 7 του μηνός (κάπου εκεί θα γυρίσω από διακοπές) και μετά θα γίνει η ψηφοφορία. Από αύριο το απόγευμα και μέχρι αυτές τις μέρες δεν θα έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθότι θα βρίσκομαι στην Ηρακλειά. Ελπίζω να μην δημιουργηθεί πρόβλημα.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Ταξίδια σε ακροπέρατα/ αλαργινά ταξίδια/ποιες θάλασσες σας πρέπουν/ποιοι παφλασμοί κυμάτων/
Πόσες ψυχές ναυτών θα αγαλλιάσουν στις αγκαλιές σας/ποιοι θαλασσοπόροι τύφλα στο μεθύσι της αναζήτησης θα σαλπάρουν τα νερά σας/
Πόσα ράδα και πόσα ρεσάλτα ακόμη μέχρις που θα αγκαλιάσετε μιαν έρημη γη/
Κοσμογωνιές και πέρατα την ρότα σας προσμένουν/υπήνεμα μουράγια/γυναικείοι λαγόνες ερωτικοί/
και εκεί στο υπέροχο όρος της Αφροδίτης/μια σειρήνα θα αναμένει πάντα την τριήρης κάποιου Ιθακήσιου/για να ψάλει για στερνή φορά τον φονικό ψαλμό της/

Συγχαρητήρια Ιωάννα Μος!
Να έχεις όμορφες μέρες και θεσπέσιες νύχτες κατά τη διάρκεια των διακοπών σου!
:)

Ο μυστηριώδης άνδρας είχε γυρισμένη την πλάτη, καθώς καθόταν στην δερμάτινη πολυθρόνα του. Το πούρο που κρατούσε στο δεξί του χέρι έκαιγε αργά, ενώ ένα χρυσό ογκώδες δαχτυλίδι κοσμούσε το μεσαίο του δάχτυλο. Πάνω στο γραφείο του ένα πιστό ομοίωμα τριήρης και μια σκαλιστή πίπα που είχε καιρό να χρησιμοποιηθεί. Η φωνή του έβγαινε βραχνή μα συνάμα και απαιτητική. «Θέλω το κεφάλι της Αφροδίτης» είπε και σώπασε για πάντα. Θες από την τύφλα της περασμένης βραδιάς, θες από την άστατη ζωή του, η καρδιά του τον πρόδωσε. Είχε όμως προλάβει να μου θέσει την επόμενη αποστολή: Το κεφάλι της Αφροδίτης.

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
“Πλέουσα", είπε την τρίηρή του.

Κάκιασε η γυναίκα του. Δεν ήταν τ’ όνομά της. Τραβήχτηκε παράμερα. Έβγαλε απ΄τον κόρφο της ένα αιχμηρό κοντύλι. Το’κρυψε στις πτυχές της εσθήτας της.

Μοίρασαν κρασί. Ήπιαν λίγο, έχυσαν το άλλο στο σκαρί

κι ως κύλαγε αυτό στον θαλάσσιο αφρό,

-“Πλέουσα!” κροτάλισε η ζήλεια όλο φαρμάκι.”

-“Πλέουσα! ποτέ μη δεις λιμάνι!”

-“Μεσοπέλαγα, τον αγριεμένο Ποσειδώνα να προσκυνάς στο μένος των κυμάτων. Χαμένοι σε μαύρα βάθη οι άνθρωποί σου κι αυτή η Πούλια, ο αλάθητος ιχνηλάτης σου κι αυτή χαμένη νάναι.”

Και το κοντύλι έμπηξε στα μάτια του αντρός της, με τύφλα την κατάρα να σφραγίσει.

Χαιρετώ την υπέροχη παρέα!! Όπως καταλαβαίνετε επέστρεψα από τις διακοπές μου και είμαι πλέον έτοιμη να αναλάβω και πάλι τα καθήκοντα της "μάνας".
Μέχρι στιγμής έχουμε 3 συμμετοχές, και οι 3 είναι εντός του ορίου των λέξεων.
Αν δεν έχετε αντίρρηση, λέω να περιμένουμε μέχρι αύριο στις 16:30 και μετά να ψηφίσουμε.

Χαιρετώ την υπέροχη παρέα!! Όπως καταλαβαίνετε επέστρεψα από τις διακοπές μου και είμαι πλέον έτοιμη να αναλάβω και πάλι τα καθήκοντα της "μάνας".
Μέχρι στιγμής έχουμε 3 συμμετοχές, και οι 3 είναι εντός του ορίου των λέξεων.
Αν δεν έχετε αντίρρηση, λέω να περιμένουμε μέχρι αύριο στις 16:30 και μετά να ψηφίσουμε.
Καλωσόρισες πίσω Ιωάννα. :φιλί:

Θα πρότεινα να δώσουμε λίγη παράταση να μαζευτούν περισσότερα κείμενα. Άλλωστε λόγω του καλοκαιριού είναι λογικό να λείπουν πολλοί ή να μην έχουν μυαλό για γράψιμο.

τι λες;

Καλώς σε βρήκα!!:γεια:
Κανένα πρόβλημα! Το σκέφτηκα κι εγώ πως ευθύνεται το καλοκαίρι για τις μειωμένες συμμετοχές. Μόνο που στις 10 Αυγούστου θα φύγω πάλι και θα γυρίσω στις 30. Οπότε ή θα ψηφίσουμε στις 9 ή θα ψηφίσουμε στις 30 ή θα αναλάβει κάποιος άλλος την ψηφοφορία.:)))

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Καλημέρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ωραία συντροφιά. Όμως επίσης θα ήθελα να αποσύρω το κείμενό μου απ᾽το διαγωνισμό. Αν κάποιος μπορεί να το σβύσει παρακαλώ.

Με μόνο δυο ιστορίες να διαγωνίζονται και η μία τελικά να αποσύρεται...
Η βαθμολογία νομίζω θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον :χμ:

Τι λες Ιωάννα;

Κατά πρώτον, χαίρεται και καλώς σας βρήκα!!
Μόλις επέστρεψα - 30 όπως είχα πει - και μπήκα στη λέσχη να δω τι συνέβη κατά τη διάρκεια της απουσίας μου!
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι να πω... Πραγματικά είναι κρίμα να αποσυρθεί το κείμενο της Διατσέντα. Όπως επίσης είναι κρίμα να υπάρχουν μόνο τρεις (και όχι δύο) συμμετοχές. Απ' την άλλη, ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θέλει να συμμετέχει ή όχι κι αν η Διατσέντα λέει πως δεν θέλει να αποσυρθεί το κείμενό της, πιστεύω πως πρέπει κάποιος συντονιστής να διαγράψει την ανάρτησή της και να αρχίσει ψηφοφορία μεταξύ των κειμένων του Αγγελου και του Βαλκάνιου Αγρότη.

Όμως, Διατσέντα, μήπως να το ξανασκεφτείς; Και μήπως θέλεις να μας πεις για ποιο λόγο αποσύρεις τη συμμετοχή σου;

σημ.: επειδή μόλις έριξα μια ματιά και στο νήμα της συγγραφής, και βλέπω πως κι από κει αποσύρεται η Διατσέντα, θα ήθελα να με ενημερώσει, όποιος έχει την ευγενική καλοσύνη, για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Αισθάνομαι ότι γίνεται κάτι το οποίο μου διαφεύγει. Ο Λευτέρης μιλά για "ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει επιδημία στη λέσχη". Μη με παρεξηγείτε, δεν πρόκειται για κουτσομπολιό. Αλλά απ' τη στιγμή που είμαι μέλος της λέσχης, θα προτιμούσα να ξέρω τι συμβαίνει και για ποιους λόγους. Αν πάλι αυτό που ζητάω είναι άστοχο, σας ζητώ συγγνώμη.

Last edited: