Φεντερίκο Μόκκια (Federico Moccia): "Τρία μέτρα πάνω από τον ουρανό"Τίτλος: Τρία μέτρα πάνω από τον ουρανό
Πρωτότυπος τίτλος: Tre metri sopra il cielo
Συγγραφέας: Φεντερίκο Μόκκια (Federico Moccia)
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί
Έτος έκδοσης: 2005
Έτος πρώτης έκδοσης: 1992 (Ιταλικά)
Διαστάσεις: 17x24
Αριθμός σελίδων: 486
ISBN: 960-441-197-7

Όλα άλλαξαν ένα πρωινό,όπου η 17χρονη άριστη μαθήτρια Ρομπέρτα πήγαινε σχολείο,ενώ ο 19χρονος γόης Στεπ,ο οποίος ζούσε σε "ξέφρενους ρυθμούς",επέστρεφε από τη νυχτερινή του έξοδο.Με το να την αποκαλέσει "σκυλόφατσα" της προκάλεσε το αίσθημα της αντιπάθειας.Η αντιπάθεια αυτή,εξελίχθηκε σε ένα φλογερό αμοιβαίο έρωτα,χωρίς να το συνειδητοποιήσουν.Η σχέση τους όμως δεν είναι εύκολη,μιας και είναι από "διαφορετικούς κόσμους" και κανένας από τους δύο δεν ξέρει να υποχωρεί.Η Ρομπέρτα μαθαίνει να ζει χωρίς φραγμούς,αφήνεται στο έρωτα της.Ο Στεπ μεταλλάσεται σε ένα αρκετά ρομαντικό αγόρι,καταργώντας την εικόνα του "σκληρού άντρα".Πάνω στην μηχανή του Στεπ ξεκινάνε να διαβούν μαζί το μονοπάτι τη αγάπης,φτάνοντας τρία μέτρα πάνω από τον ουρανό.Τα προβλήματα όμως υπερβαίνουν καθώς οι αντιρρήσεις της μητέρας της θα αποτελέσουν κύριο παράγοντα για τη διάλυση του δεσμού τους.Θα καταφέρει ο έρωτας τους να υπερνικήσει τα εμπόδια;

Υπάρχουν δύο μεταφορές του βιβλίου στον κινηματογράφο,μία Ιταλική και μία Ισπανική.

Η Ιταλική μεταφορά καθώς και η Ισπανική είναι και οι δύο εξαιρετικές μεταφορές.

Εγώ έχω δει μόνο την Ισπανική μεταφορά και μπορώ να πω πως είναι αρκετά πιστή στο βιβλίο.Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά βιβλία που έχω διαβάσει και το προτείνω ανεπυφύλακτα στους αθεράπευτα ρομαντικούς αναγνώστες.;) :πάνω:
 
Last edited by a moderator:
Βασιλική, το βιβλίο δε το έχω διαβάσει ακόμα, και ούτε πρόκειται, η ταινία όμως ήταν αρκετά καλή. Το βιβλίο δε θα το διαβάσω για το λόγο ότι δε μου φάνηκε αρκετά δυνατό. Η υπόθεση ίσως να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιων, όχι όμως το δικό μου.Απλά και μόνο η ταινία θα μου μείνει.:) Καλή δουλειά με την παρουσίαση :μπράβο:
 
Πίστεψε με το βιβλίο είναι πάρα πολύ ωραίο,ειδικά οι περιγραφές των καταστάσεων.Είναι γνώμη σου όμως και τη σέβομαι!:)
Εμένα και το βιβλίο και η ταινία θα μου μείνουν;)
 
Εγώ είδα πρόσφατα την Ιταλική ταινία και ενθουσιάστικα. Να ρωτήσω κατί; Το βιβλίο έχει το ίδιο τέλος με την ταινία; Είδα και την συνέχεια της ταινίας το "ho voglia di te" Αλλά δεν με ενθουσίασε τόσο.
 
Βασιλική καλησπέρα. Εδω κ καιρό ψάχνω το βιβλιο 3 μέτρα πάνω απο τον ουρανό αλλά είναι εξαντλημένο. Τυχαία το είδα στην ανάρτηση σου. Σε παρακαλώ θα μπορούσες να μου το δανίσεις να το βγάλω φωτοτυπία κ να στο επιστρέψω; Μπορεί να σου φανεί τρελό αλλά το θέλω πολύ
 
Τυχαία το είδα στην ανάρτηση σου. Σε παρακαλώ θα μπορούσες να μου το δανίσεις να το βγάλω φωτοτυπία κ να στο επιστρέψω;
Κέιτ το βρίσκω κομματάκι δύσκολο να σου απαντήσει η Βασιλική μιας και από ότι βλέπω έχει περίπου 2 χρόνια να μπει στο φόρουμ!!!:)
 
Ναι έχεις δίκιο απλώς είπα μήπως. Το ψάχνω σαν τρελλή αυτό το βιβλίο αλλά πουθενά. Είδα την ταινία κ ήθελα να διαβάσω το βιβλίο αλλά δυστυχώς απο τι φαίνεται δεν υπάρχουν ελπίδες. Το βρήκα μόνο στα ισπανικά.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
έχω βρει σε γνωστο βιβλιοπωλειο της καλλιθέας,δύο βιβλία που τα εψαχνα παντού και εκεί τα είχαν στο ράφι.αν δεν εχεις ρωτησει,κάνε ενα τηλ.
επιτρέπεται να γραψω ποιο είναι το βιβλιοπωλείο?
 
Top