Φερνάντο Πεσόα (Fernando Pessoa)

Κορυφαίος ποιητής του προηγούμενου, και οχι μόνο,αιώνα, που έγραψε πάρα πολλά,πίσω από το προσωπείο των διαφόρων ετερώνυμών του. Είναι για πολύ απαισιόδοξα στομάχια και το έργο του θεωρείται συγγενικό με του δικού μας μεγάλου Καβάφη.Έχει μάλιστα βγει και ταινία, σχετική με μια υποθετική συνάντησή τους.

Τώρα πρόσφατα τον ανακάλυψα μόνο και ήθελα να ξέρω τι μπορεί να διαβάσει κάποιος από τις συλλογές του;Υπάρχουν πάρα πολλά εκεί έξω και δεν θέλω να ξεκινήσω με κάτι περιφερειακό.
 
Last edited by a moderator:
Πρόσφατα διάβασα κάποια ποιήματα του συγκεντρωμένα από τις εκδόσεις βιβλιοβάρδια. Ωραία σχετικά έκδοση ,προσεγμένη και με τα ποιήματα τόσο μεταφρασμένα όσο και στο πρωτότυπο (που προσωπικά εμένα μου ήταν παντελώς άχρηστο). Μου αρέσει ο τρόπος που γράφει, χωρίς πολλά πολλά και φιοριτούρες, ωστόσο δε μου έφτασε ώστε να τον ψυχολογήσω και ίσως να εκτιμήσω όλη του την αξία.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα να διαβάσω είναι Το βιβλίο της ανησυχίας το οποίο θεωρείτε και το κορυφαίο έργο του. Στο βιβλίο ο συγγραφέας μιλάει για τα ταξίδια που δεν έκανε γιατί προτίμησε ένα εσωτερικό ταξίδι στον εαυτό του και στην καθημερινότητα του. Αυτή η ιδέα από μόνη της με ιντριγκάρει αρκετά.
 
Last edited by a moderator:
Ο/Η Αξία;152236 Αυτό που σκέφτομαι τώρα να διαβάσω είναι [B έγραψε:
Το βιβλίο της ανησυχίας[/B] το οποίο θεωρείτε και το κορυφαίο έργο του.

Αν πέσει στα χέρια σου να το διαβάσεις Αξία...προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ!
 
Τελείωσα το "Βιβλίο της Ανησυχίας", έργο πολύ δυνατό και δύσκολο. Έμαθα πολλά βιογραφικά στοιχεία του Πεσσόα, πρόκειται για μία παράδοξη ιδιοφυία!!!! Αξίζει τον κόπο να κάνω μία παρουσίαση, θέλει ωστόσο δουλειά. Θα το προσπαθήσω μελλοντικά!!!
 
Last edited by a moderator:
Top