Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (Fyodor Dostoyevsky) : "Ο Παίχτης"

Χαίρομαι τόσο πολύ που σας άρεσε...:)))
Το πόσο το χάρηκα δε κι εγώ που βρήκα ευκαιρία να ξεσπαθώσω:γιούπι:, έστω και λίγο, για τον πολυαγαπημένο μου συγγραφέα, δε χρειάζεται νομίζω να το πω.
Ελπίζω να καταφέρω, μετά την εξεταστική, να κάνω και το νήμα!

Νεραϊδοπιασμα από ποιες εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο που αναφέρεις; Μου άνοιξες την όρεξη αλλά δεν μπορώ να το βρω στο νετ για να το παραγγείλω!

edit: έψαχνα με άλλο τίτλο τελικά, πρέπει να είναι αυτό!

Last edited:
Χθες το βραδυ διαβασα κι εγω τον Παικτη, το αρχισα το απογευμα και το τελειωσα λιγο μετα τα μεσανυχτα. Στην αρχη μου φανηκε βαρετο και ειχα αρχισει να απογοητευομαι, αλλα ευτυχως εμφανιστηκε η γιαγια στο προσκηνιο κι το παρτι ξεκινησε! :))) Ο καλος Ντοστογιεβσκι που ξερουμε στα καλυτερα του. Απολαυστικο βιβλιο, το προτεινω σε ολους, θαυμαστες και μη του συγγραφεα. :πάνω:

Κι εγώ διάβασα τον Παίχτη πρόσφατα αλλά δεν μπορώ να πώ ότι ενθουσιάστηκα..γούστα είναι αυτά βέβαια:)

Και εμένα με είχε κουράσει ο Παίκτης. Το είχα διαβάσει και σε κακή περίοδο και στο θέμα της γενικότερης διάθεσής μου για διάβασμα αλλά και της ψυχολογίας μου. Ίσως μιας και έχουν περάσει και 4-5 χρόνια από τότε πρέπει να του ξαναρίξω μια ματιά...

Χθες το βραδυ διαβασα κι εγω τον Παικτη, το αρχισα το απογευμα και το τελειωσα λιγο μετα τα μεσανυχτα. Στην αρχη μου φανηκε βαρετο και ειχα αρχισει να απογοητευομαι, αλλα ευτυχως εμφανιστηκε η γιαγια στο προσκηνιο κι το παρτι ξεκινησε! :))) Ο καλος Ντοστογιεβσκι που ξερουμε στα καλυτερα του. Απολαυστικο βιβλιο, το προτεινω σε ολους, θαυμαστες και μη του συγγραφεα. :πάνω:
Ακριβώς το ίδιο μου συνέβη μόλις τώρα.Το ξεκίνησα το πρωί και κατά το 8 κεφάλαιο έλεγα να το παρατήσω .Ευτυχώς εμφανίστηκε ούσα ''απο μηχανής θεα'' γιαγιά με το Ζερό και αναζωπύρωσε την δράση Ευελπιστώ σήμερα να το τελειώσω και θα εκθέσω τις εντυπώσεις μου! Μέχρι την 100στη σελίδα περιορίζεται σε ΄΄εθνολογικά΄΄ σχόλια....Αδημονώ να φθάσω στην τελευταία που ανέφερε ένας προλαλίσας

Last edited:
Διάβασα το συγκεκριμένο βιβλίο πριν λίγα χρόνια με μεγάλο ενδιαφέρον και σκοπεύω να το ξαναπιάσω κάποια στιγμή, αν και το θυμάμαι αρκετά καλά. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά :)

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που το διάβασα.Ήμουν αρκετά μεγάλος,αλλά πρέπει να πω πως μόνο όταν βρέθηκα σε καζίνο για πρώτη φορά στη ζωή μου στη Βαρκελώνη το 2010 μπόρεσα να καταλάβω την ψυχολογία του ήρωα.Η ρουλέτα είναι σίγουρα ο χειρότερος τζόγος,απίστευτα ερεθιστική σε κάνει να χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Παρατηρούσα γύρω μου ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων να ανακαλύπτουν το νόημα της ύπαρξης τους στην μπίλια,τα χαμένα λεφτά είναι το λιγότερο.Το καλύτερο εξωσχολικό ανάγνωσμα για έναν έφηβο πιστεύω,ο αυτοεξευτελισμός του ανθρώπου είναι το καλύτερο μάθημα προς αποφυγή.

Το συνιστώ 100%,όποιος ενδιαφέρεται στις εκδόσεις "Γκοβοστής" που το έχω εγώ,υπάρχει μόνο το κείμενο χωρίς εισαγωγές/σημειώματα συγγραφέα,εκδότη κλπ.

Το βιβλίο αυτό το είχα διαβάσει στα 13 μου, αλλά δεν του είχα δώσει την σημασία που έπρεπε λόγω ηλικίας, οπότε θα ήταν καλό να το ξαναδιαβάσω τώρα.

@Μπου, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τα καζίνο. Μια φορά έχω πάει μόνο, από περιέργεια με μια φίλη μου στην Θεσσαλονίκη και πραγματικά είναι το πιο εύκολο πράγμα να χάσεις την μπάλα εκεί μέσα. Μόνο την έλλειψη παράθυρων να σκεφτείς και την απώλεια της αίσθησης του χρόνου, φτάνει! Δεν θα ήθελα με τίποτα να ξαναπάω.

Το διάβασα πριν χρόνια και θυμάμαι ότι δεν είχα ενθουσιαστεί. Πάντως, όπως γράφουν αρκετοί παραπάνω, όταν εμφανίστηκε η γιαγιά στο προσκήνιο το διασκέδασα αρκετά. Αλλά μέχρι εκεί. Γενικά, μου φάνηκε πολύ "λίγο" για Ντοστογιέφσκι.:ανέκφραστος:

Μα τι εγραψε παλι αυτος ο ανθρωπος και αν αναλογιστει κανεις οτι προηγηθηκε το Υπογειο και ερχονται στη σειρα το Εγκλημα και ο Ηλιθιος ειχε μεγαλο οιστρο .Ακουραστα και ανεξαντλητα δημιουργει(ή καλυτερα καταγραφει ) και μεις βυθιζομαστε στον κοσμο του. Αχ ποσο τον αγαπω :γιούπι: