Χαίρετε!

Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Χαιρετώ τα μέλη του Φόρουμ.Το βρήκα κατά τύχη,ψάχνοντας πληροφορίες για τον Χ.Φ.Λάβκραφτ.Είδα πολλά ενδιαφέροντα νήματα και είπα να γραφτώ κι εγώ!
 
Χαίρετε, αγαπητέ Μοκαντάσα ! Τονίζω την ιδιαίτερη αξία αυτού του παραγνωρισμένου και ντεμοντέ ''χαίρετε'', που κάποτε χρησιμοποιούσαμε απο το μεσημέρι μέχρι το βραδάκι (οπότε αρχίζαμε να καλησπερίζουμε, κι όχι απο τις 12.01, που ξεκινάει τώρα γελοιωδώς πως, και κατασπάζομαι, να με παίρνουν τηλέφωνο κυριακάτικα στην αλλαγή της ώρας το μάρτιο, και που μπορεί να είμαι με την τσίμπλα στο μάτι στις 12.30, και να μου πετάνε ''καλησπέρα σας'').
 
Το "Χαίρετε" είναι σπουδαίος χαιρετισμός είτε από την καθαρά κοσμική(ευχή για αγαλλίαση,χαρά) είτε από θεολογική άποψη(δηλώνει τη χαρμόσυνη είδηση,χρησιμοποιείται και αντί του "Χριστός Ανέστη").Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς η ομορφιά γίνεται ντεμοντέ.

Πιθανόν να έχουμε κοινά αναγνωστικά γούστα,αγαπητέ Μακρυγιάννη.Ειδικά αν σκεφτείς ότι διαβάζω σχεδόν τα πάντα(με έμφαση στα θεολογικά-θρησκειολογικά)!
 
Αγαπητέ Μοκαντάσα, είδα ότι διαβάζεις Κόντογλου και Πτωχοπρόδρομο. Μού άρεσε αυτό. Και εγώ διαβάζω τα πάντα, αλλά μου αρέσει περισσότερο η Ελληνική Λογοτεχνία (Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης, Ελύτης, μεσαιωνική λογοτεχνία κλπ), η ιστορία της τέχνης, η ιστορία του βιβλίου κλπ. Θα τα λέμε λοιπόν.:)
 
Status
Κλειστό για αναρτήσεις.
Top