Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Προχθές τελείωσα τη νυχτερίδα του Νεσμπο. Κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Το διάβαζα παράλληλα με άλλα βιβλία, περισσότερο όταν κουραζόμουν διαβάζοντας αλλά πιο απαιτητικά συγγράμματα. Έκανε την δουλειά του πολύ καλά, δεν είχε πολλούς χαρακτήρες οπότε δεν χανόμουν όταν το έπιανα μετά από μέρες. Είχε ενδιαφέρον, διαδραματιζόταν στην Αυστραλία. Γράφει για τους Αβορίγινες και έχει διάφορες πληροφορίες γι αυτούς και τον τρόπο ζωής τους. Παράδειγμα, άλλαζαν περιοχές συνέχεια σε όλη την Αυστραλία, πήγαιναν στα μέρη που είχε τροφή να δώσει η γη και άλλαζαν περιοχές όταν τελείωνε με σκοπό να πάνε σε άλλες περιοχές με τροφή. Φαντάζεστε πόσο ωραία τους έκατσε όταν πήγαν οι Άγγλοι και τους είπαν, αυτά τώρα είναι δικά μας και πρέπει να οδηγάτε από αριστερά με το ζόρι. Έγραφε για την σύγχρονη Αυστραλία που η διαφορετικότητα είναι αποδεκτή από την κοινωνία, γεγονός που το έχω ξανακουσει. Είχε να δώσει πράγματα το βιβλίο.

Η πλοκή της ιστορίας ήταν πολύ ωραία, είχε έρωτες, ίντριγκες, φιλίες, εκβιασμούς θανάτους και άλλα αγωνιώδη περιστατικά οπότε δεν θέλεις να το αφήσεις εύκολα όταν το διαβάζεις.
 
Λοιπόν, έχω μια απορία, δεν ξέρω που να τη βάλω και τη βάζω εδώ. Όταν πήρα τον πρώτο τόμο του 1Q84 της γυάλισε της μάνας μου και μου είπε ότι ήθελε να το διαβάσει. Ωραία ως εδώ. Το θέμα είναι όμως ότι έχει ερωτικές σκηνές με περιγραφές και τολμηρή γλώσσα, οπότε ντρέπομαι να τη το δώσω. :ντροπή: Τι κάνω, οεο;:χμ::φιρουλί::))))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να ξεπεράσεις αυτό το ταμπού. Δώσε το και μπορείς να την προειδοποιήσεις πως έχει ερωτικές σκηνές.

Αφότου το διαβάσει, μπορείτε να συζητήσετε το βιβλίο και μπορεί να διαλέξει αυτή αν θα σχολιάσει κάτι σχετικά.
 
@Διχασμένη κάπως πρέπει να σε έκανε η μητέρα σου, οπότε κάποια πείρα έχει σε ερωτικές σκηνές. Δεν νομίζω να τη σοκάρει το γεγονός του διαβάσματος ερωτικών σκηνών .Εσένα πάλι γιατί;
 
Εμένα δεν με σοκάρει. Απλά, εχ πως να το εξηγήσω, ψυχολογικό είναι, ας πούμε ότι είμαι πάντα μικρή για τη μάνα μου και δεν θέλω να της δώσει βιβλίο με τέτοιες σκηνές. Χαζομάρες λέω, σβήστε αυτά τα μηνύματα παρακαλώ.
 
@Διχασμένη σε νιώθω, επισης δεν λες χαζομαρες.
Μπορει να μην έχω διαβάσει το συγκεκριμένο αλλά στοιχηματίζω πως την μητέρα σου θα την σοκαρουν οι αμηχανες/περίεργες εως και γελοίες ερ. σκηνές του Μουρακαμι. Πιο σκανδαλιστικος είναι ο κατάλογος προσφορών του Σκλαβενίτη. Δοκιμασε αυτό που προτεινει ο Φαροφύλακας.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Διχασμένη νομίζω πως αυτό που περιγράφεις και νιώθεις είναι πολύ κοινό για τους περισσότερους.

Να δώσω σαν παράδειγμα μια ίσως πιο συνηθισμένη κατάσταση: παίζει μια ταινία στην τηλεόραση και ξαφνικά έχει μια ερωτική σκηνή. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν, σε μια τέτοια στιγμή, άβολα.

Αυτό μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με τον ίδιο τον γονιό. Φαντάζομαι π.χ. πως ένας γονιός που θα ήταν ανοιχτός σε θέματα σεξουαλικότητας, που θα έκανε σχετικό χιούμορ σε κάποια ευκαιρία και συζητήσεις, θα έχει καλλιεργήσει μια πιο ανεκτή σχετική διάθεση. Κι όταν π.χ. σκάσει, σε μια ταινία, μια σκηνή σεξ, να μην υπάρχει ιδιαίτερα άβολη διάθεση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, έχω καταλάβει πως από ένα σημείο κι έπειτα ο "μεγάλος" της παρέας είμαι εγώ, κι η ευθύνη για πολλά πέφτει σε εμένα.

Παρότι μάλλον δεν υπάρχει κι ιδιαίτερη ανάγκη να καταρρίψουμε τα ταμπού που αφορούν τον ερωτισμό, στην συναναστροφή με τους γονιούς μας, όσο για να δανείσουμε ένα βιβλίο, το οποίο μπορεί να περιέχει και μια δυο τέτοιες σκηνές, αν το σκεφτείς, θα πρέπει να γίνεται.
 
@Διχασμένη εγώ έβαλα στη μαμα μου να δει τη σειρά Σπάρτακο :)))):)))).
Βέβαια φυσικά και δεν την είδα μαζί της, αλλά της ειπα: "Δες την. Αν εξαιρέσεις τις ερωτικές σκηνές έχει καλή πλοκή και μάχες".
Τελικά την είδες και της άρεσε. Βέβαια σχολιάσε που γινόταν πανικός από σεξ.
Και να φανταστείς παλιά δεν ήθελε να δει ούτε τον Πρωτάρη με τον Ντάστιν Χόφμαν., κάτι που φυσικά ο μπαμπάς μου το είχε παράπονο, γιατί δεν τον είχε αφήσει ούτε εκείνον να δει την ταινία όταν βγήκε το 1967. :χαχα::χαχα:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγώ στην δική μου μητέρα, μέσα στις πολλές ταινίες που της έβρισκα να βλέπει, της διάλεξα και το The Little Death (2014), το οποίο έχει ένα γλυκό χιούμορ γύρω από τις σεξουαλικές διαστροφές. Σκέφτηκα πως μπορεί να της φαινόταν διασκεδαστική σαν ταινία. Δεν ξέρω με ποια λογική καθώς η μητέρα μου είναι λίγο α-σεξουάλ. Και φυσικά, δεν της άρεσε.

:))))
 
Μια ωραία ταινία για όλη την οικογένεια για να λυθούν μια και καλή τέτοιου είδους θέματα είναι το Σαγαπώ ισπανικά.

Υ. Γ. Όποιος πάρει σοβαρά την άποψη μου και τη δει τελικά με όλη την οικογένεια, το κάνει με δική του ευθύνη
 
Γεια σας είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια σας για ένα βιβλίο π ψάχνω και δεν μπορώ να το βρω λέγεται «Πανευρωπη» του coudenhove. Ευχαριστώ
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Καλησπέρα,

Για την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων δεν έχω βρεί κριτικές στα ελληνικά και θα ήθελα να ρωτήσω, το έχετε διαβάσει ; Σας άρεσε ;

Κυκλοφορούν τα εξής τρία :

ΒΙΚΙΝΓΚ, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΤΙΝ (TIM SEVERIN)

 
Last edited by a moderator:
Δεν είχα βρεί το topic οπότε μιας που το ανακάλυψα θα ήθελα να ρωτήσω :

Σαλβατόρε και Dark Elf trilogy έχει διαβάσει κανείς ; Σας άρεσε ;
 
Σήμερα ψάχνοντας για βιβλία να διαβάσω μετά τον 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, μήπως βρώ κάποιο αρκετά ενδιαφέρον, έβαλα στο google fantasy books for adults και μου έβγαλε αυτό το site https://www.fantasybookreview.co.uk/fantasy-sub-genres/fantasy-books-for-adults.php

Μιλάμε ανακάλυψα το 'Ονομα του Ανέμου και βλέποντας πως προτείνεται από Martin , και μοιάζει με Χάρυ Πόττερ αλλά για ενήλικους κλπ και διαβάζοντας την περιγραφή, πωρώθηκα να το παραγγείλω από σήμερα, αλλά θα το πάρω πρώτη Δεκέμβρη λογικά.

Πρόκειται για την τριλογία The Kingkiller Chronicle η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τρία βιβλία εκ των οποίων το δεύτερο σε δύο τόμους.

Είναι και το Μουσική της Σιωπής ως ξεχωριστή περιπέτεια αλλά ο συγγραφέας συνιστά να διαβαστούν και τα προηγούμενα.
 
Top