Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Το εξώφυλλο από τις Εκδόσεις Anubis είναι πολύ ανθεκτικό, ωστόσο στο εσωτερικό οι σελίδες τσαλακώνονται εύκολα αν και αυτό συμβαίνει συνήθως σε όλα τα βιβλία.

Μεταφέρω πέρα δώθε το βιβλίο Game of Thrones και σε κάποια φάση σήμερα το άφησα στο κάθισμα του συνοδηγού και το σκυλί μου , βγήκε μπροστά και τσαλάκωσε την πρώτη εσωτερική σελίδα η οποία ωστόσο είναι λευκή,

Το προσέχω πάρα πολύ , γιατί για μένα έχει και συλλεκτική αξία και με ενόχλησε , ίσως και παραπάνω από ότι έπρεπε.

Όταν μετακινούμαστε συνεχώς με το βιβλίο μαζί, τα πάντα γίνονται.
 
Αν διαβάζεις κριτικές όλο γκρίνιες θα δεις, και για το Kingkiller Chronicles και για το Tigana και για το ένα και για το άλλο.

Κανονικά δεν θα πρέπει να επηρεαζόμαστε και να κρίνουμε οι ίδιοι.

Anyways για Θύελλα από Ατσάλι τόμος 2 και Βάπτισμα του Πυρός Witcher με βλέπω και βλέπουμε.

Έχω να διαβάσω και το Fevre Dream που ίσως με ωθήσει και για Frankenstein αργότερα που θα είμαι σε mood.

Την σειρά Game of Thrones μετάνιωσα πάντως που την ξεκίνησα.... ναι μεν ενδιαφέρουσα αλλά κάπου κουράζει όταν έχω δει την τηλεοπτική σειρά.
 
Είναι ορισμένες φορές που η λίστα βιβλίων που σκέφτομαι να αγοράσω είναι αμέτρητη ενώ άλλες που δεν έχω όρεξη για τίποτα.

Για αυτό θα τα παίρνω βήμα βήμα και όχι όλα μαζί.

Για την ώρα έχω στο μυαλό μου 4 King killers chronicles (μαζί με το Music Silence) , Φωτιά και Αίμα, Σκανδιναβική Μυθολογία, Θύελλα από Ατσάλι τόμος 2 και 3 Witcher (το Βάπτισμα του Πυρός και άλλα δύο που θα μεταφραστούν)


Οπότε καμία 10αριά + 😝
 
Τώρα που έμαθα πως το απόσπασμα από το βροχές του Κασταμίρε είναι και στον πρώτο τόμο από το Θύελλα από Ατσάλι, μπορεί να μην αγοράσω καν τον δεύτερο τόμο.

Ο Ματωμένος Γάμος ωστόσο δεν ξέρω σε ποιο τόμο είναι. 😂
 
Αφού έχεις δει τη σειρά δεν κάνω σπόιλερ.
Θύελλα από Ατσάλι, Τόμος Β.
Ναι γύρω στα chapters 47 με 50.

Τελικά δεν την γλιτώνω και θα το αγοράσω.

Για το Φωτιά και Αίμα το σκέφτομαι αλλά είναι ιστορικό (όχι μυθιστόρημα), οπότε ο τρόπος γραφής θα μοιάζει με το Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου με περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτή την περίοδο, οπότε μάλλον θα περιμένω για κανένα Raise of the Dragons μήπως μεταφραστεί.
 
Πέρα από την πλάκα αφού δε σου άρεσε γιατί να πιέσεις τον εαυτό σου τόσο για αγορά όσο και για ολοκληρωση ανάγνωσης. Τζάμπα και χρόνος και χρήμα.Υπάρχουν άλλα τόσο ωραία βιβλία που περιμένουν να τα γνωρίσεις που δε αξίζει.

Διαβαζεις μόνο ελληνικά;
 
Πέρα από την πλάκα αφού δε σου άρεσε γιατί να πιέσεις τον εαυτό σου τόσο για αγορά όσο και για ολοκληρωση ανάγνωσης. Τζάμπα και χρόνος και χρήμα.Υπάρχουν άλλα τόσο ωραία βιβλία που περιμένουν να τα γνωρίσεις που δε αξίζει.

Διαβαζεις μόνο ελληνικά;
Παρόλο που γνωρίζω Αγγλικά, ναι διαβάζω μόνο Ελληνικά.

Το Θύελλα από Ατσάλι α τόμος δεν το έχω διαβάσει ακόμα να ξέρω αν μου αρέσει ή όχι.

Το Σύγκρουση Βασιλέων δεν μου άρεσε.

Επίσης το Red Wedding στην τηλεοπτική σειρά μου άρεσε και το έπαιξα με Mod στο Skyrim και το Rains of Castamere το ακούω και τραγουδάω κάθε μέρα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αγόρασα 3 βιβλία μαζεμένα. Ο Ματωμένος Γάμος.

Επίσης δεν πήγαν στράφι τα λεφτά γιατί ψυχαγωγήθηκα για 11 εβδομάδες με τα Παιχνίδι του Στέμματος και Σύγκρουση Βασιλέων.

Δεν θα αγοράσω τα Βοράς Ορνίων και Χορός των Δράκων.

Ο Ματωμένος Γάμος μου αρέσει πολύ και έφτασα στην πηγή και δεν θα πιω νερό επειδή δεν μου άρεσε το Σύγκρουση Βασιλέων; Τι λέμε τώρα;

Το Θύελλα από Ατσάλι είναι το καλύτερο, λένε.

Επίσης υπάρχουν διαφορές μεταξύ βιβλίου και σειράς πχ όσον αφορά την Catelyn.

Την σειρά επιπλέον την είδα το μακρινό 2015 (τις περισσότερες σίζον) και έχω ξεχάσει κάποια πράγματα.
 
Last edited:
Α! Οκ ήθελες κάπου να πεις τα παραπάνω σου για τα βιβλία. :))))

Και εμένα μου άρεσε περισσότερο το θύελλα από ατσάλι, μετά πάει το 1ο βιβλίο μετά το 2ο και τελος το 5ο. Το 4ο απλά προσποιούμαι ότι δε το διάβασα ή δεν εκδόθηκε.:ντροπή:
 
Έχω στη βιβλιοθήκη μου μια βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Καργάκου (προσφορά από εφημερίδα) και αναρωτιέμαι εάν θεωρείται καλός ιστορικός ο συγκεκριμένος κύριος. Έχετε άποψη γι'αυτόν;
 
@Ιαβερης
Ο συγκεκριμένος είναι αυτός που κόντεψε να αλλάξει την ιστορία για να του βγει ο τάφος της Αμφίπολης, τάφος του Μ. Αλεξάνδρου. :χαχα:
Κλασικός καλεσμένος του Καρατζαφέρη με πάντα πρόχειρες εθνικιστικές κορώνες και ψευδοιστορικά στοιχεία.
Διάλεξε κανέναν άλλον, αν θες να μάθεις για τη ζωή του Αλέξανδρου.
 
Top