Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Βαγγέλη Ιωσηφίδη Η γη των Αμόλυντων έχει διαβάσει κανένας;

Αν και συνήθως αποφεύγω Έλληνες συγγραφείς, η φάση χωριό, μάγισσες από μικρό παιδί με εξίταρε σε συνδυασμό με ιό, φέρνει σε Resi Evil Village, κάπως και όταν έμαθα πως έχει χάρτη πωρώθηκα πιο πολύ.

Επίσης διάβασα σε PDF δείγμα από το Όνομα του Ανέμου Ruthfuss και λέω να το αγοράσω.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μυστήριο καθώς δεν γνωρίζω τίποτα πέρα από την σύνοψη.

Βαγγέλη Ιωσηφίδη Η γη των Αμόλυντων έχει διαβάσει κανένας;

Αν και συνήθως αποφεύγω Έλληνες συγγραφείς, η φάση χωριό, μάγισσες από μικρό παιδί με εξίταρε σε συνδυασμό με ιό, φέρνει σε Resi Evil Village, κάπως και όταν έμαθα πως έχει χάρτη πωρώθηκα πιο πολύ.

Επίσης διάβασα σε PDF δείγμα από το Όνομα του Ανέμου Ruthfuss και λέω να το αγοράσω.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μυστήριο καθώς δεν γνωρίζω τίποτα πέρα από την σύνοψη.
Κι εγω θέλω να διαβάσω τη γη των αμολυντων. Έχω ακούσει καλά λόγια ειδικά για το 2ο

@Ιαβερης έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για τον Στίβεν Πρεσφιλντ,"Οι αρετές του πολέμου "είναι το ένα του βιβλίο με το Μέγα Αλέξανδρο, βέβαια είναι μυθιστόρημα και όχι βιβλίο ιστορίας αλλα ρίξε μια ματιά μήπως σε ενδιαφέρει..

Επίσης το "Οι πύλες της φωτιάς" θέλω να διαβάσω του συγκεκριμένου μυθιστόρημα για τους 300 και τη Σπάρτη

@Αλουκαρδ Πρέσφιλντ έχω διαβάσει, τις πύλες της φωτιάς, και η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε. Εγώ όμως ψάχνω καθαρά ιστορική βιογραφία για τον Μέγα Αλέξανδρο και όχι μυθιστόρημα. Θα ψαχτώ αργότερα κι ελπίζω να βρω κάτι που να ταιριάζει στις απαιτήσεις μου.

Ειναι στα ορια του ocd το αρθρακι. Οκ, καταλαβαινω το χιουμορ πισω απο αυτο.
Με το 15 σημειο βρηκα ταυτιση, αν και περιοριζεται στη χρηση μολυβιου. :)))):))))
Δηλαδη, ολοι φοβουνται να μιλησουν για τα stabilo, τι πραγμα κι αυτο;!

Μερικές φορές έχω την αίσθηση πως όσον αφορά τους Έλληνες συγγραφείς υπάρχει μια κλίκα, δηλαδή προωθούνται βιβλία που ουσιαστικά δεν αξίζουν με πάμπολλα λάθη όσον αφορά την επιμέλεια, εικονογράφηση, πλούτος λεξιλογίου, απόδοση περιγραφών για αυτό και διστάζω να τα αγοράσω καθώς προτιμώ διακεκριμένους συγγραφείς του εξωτερικού που έχουν βραβευτεί και έχουν διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Σιγουρα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Δεν φταίνε οι Έλληνες συγγραφείς για την επιμέλεια. Τα λεφτά που προσφέρουν οι οίκοι φταίνε. Συμβαίνει και σε μεταφρασμένα βιβλία. (πρόσφατο παράδειγμα η αθέατη ζωή της Αντι Λαρι). Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό γιατί χάνει μεγάλη αξία το βιβλίο εξαιτίας αυτού.

Λίγο πιο κάτω, στη δημοτική αγορά, είναι το second hand shop όπου έχω βρει κατά καιρούς μερικά αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (1 ευρώ).
@ΜιΛάμπρος νομιζω οτι καταλαβα ποιο εννοείς, όμως εκει ειναι κάπως αποπνικτικα και τα βιβλία στοιβάζονται απο το πάτωμα στο ταβάνι. Δηλαδή, φανταζομαι να τραβώ ενα απο τη μέση και να προκαλώ κατολίσθηση στις γενικές αποθήκες

Δεν μπορούσα να μην το πω.

Βάζω να διαβάσω ή να δω σε βιντεο ένα review για βιβλία, και μου εμφανίζονται ένα κάρο spoilers

Και ερωτώ , ρε φίλε, αν ας πούμε εγώ ενδιαφέρομαι να αγοράσω το βιβλίο και σε ρωτάω, αν σου άρεσε, και μετά μου γράφεις ένα ανεκατεβατό για την πλοκή, ποιος ο λόγος να το διαβάσω από εκεί και μετά;

Σου λέω πχ το Βορά Ορνίων ή το Χορός των Δράκων σου άρεσε και μετά μου λες το τι συνέβη, πως η Cercei έπαθε αυτό αυτό και αυτό.... ωραίο review κάνεις κατά τα άλλα.

Αυτό το review για παράδειγμα είναι full of spoilers.

Μαθαίνουμε τι κάνει η Brienne , που βρίσκεται η Sansa κλπ λες και διαβάζω την πλοκή, παρά κριτική.

Υπάρχουν και χειρότερα spoilers βέβαια χωρίς το αντίστοιχο warning, σε κριτικές στο goodreads και στο forum του reddit.