Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Για το Φλόγα της Ελεγκάντι τι λέτε; Βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο φαντασίας από Έλληνα συγγραφέα αλλά στο goodreads υπάρχουν κριτικές καθόλου κολακευτικές.

Ενδιαφέρουσα η φάση ακαδημία δεν λέω αλλά από εκεί και μετά πολλοί λένε πως το λεξιλόγιο δεν είναι όσο εκλεπτυσμένο θα έπρεπε και πως βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα αδιάφορο ρομάντζο με "πλαστικούς" χαρακτήρες που δυσκολεύεσαι να δεθείς ενώ τα στοιχεία φαντασίας ελάχιστα.

Δεν το έχω διαβάσει ο ίδιος ώστε να γνωρίζω κατά πόσο ισχύουν τα όσα λέγονται οπότε θα ήθελα να διαβάσω και άλλες απόψεις εφόσον το γνωρίζετε το συγκεκριμένο.
 
Το διάβασε ένας φίλος μου.
Σου μεταφέρω τη γνώμη του:
"Πολύ έρωτας, σε κάθε σελίδα η πρωταγωνίστρια μυρίζει το άρωμα των ανδρών, από μαγεία λίγα πράγματα, δε μαθαίνεις σχεδόν τίποτα για τον κόσμο. Σχετικά με την γραφή... έφηβα κορίτσια θα το γουστάρουν, ενήλικες άνδρες μάλλον όχι".
 
Ενήλικες Άνδρες γιατί όχι ; Εγώ πριν δύο χρόνια τελείωσα το μεταπτυχιακό και η φάση πανεπιστήμιακός χώρος με πωρώνει. Ακόμα και στο videogame Bloodborne. Στο avatar μου έχω ένα στοιχειωμένο αμφιθέατρο. Σκέφτομαι να αγοράσω τα Harry Potter κάποια στιγμή.

Πέρα από την παραπονεμένη φλυαρία μου ωστόσο κατάλαβα τι θέλεις να πεις όμως. Γιατί περιέχει απλοϊκό λεξιλόγιο και περιτριγυρίζεται γύρω από τον εφηβικό έρωτα ;

Το Θησαυρός της Δαμασκού θα έπρεπε να βραβευτεί ως πρώτο τελικά, αλλά είχε λιγότερες πωλήσεις.
 
Από Έλληνες συγγραφείς έχω υπόψην τα εξής

Θησαυρός της Δαμασκού Δανάη

Αέναη Μάχη Σπανογιώργου

Εποχή των Θρύλων Δημακόπουλος
 
Λοιπόν κούρασε ο Μάρτιν. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως τον διαβάζω 4 μήνες σχεδόν ασταμάτητα. (και παρουσιάζει τρελές ομοιότητες με την τηλεοπτική σειρά με αποτέλεσμα να μου έρχονται flashbacks)

Τέλος Οκτώβρη θα τον ολοκληρώσω με το Θύελλα από Ατσάλι και στην συνέχεια επιστρέφω Sapkowski με το Βάπτισμα του Πυρός (δεν θα διαβάσω τα προηγούμενα πάλι), κάνα 10 ήμερο θα μου πάρει και μετά θα αγοράσω τα Πτώση της Γκοντόλιν και Μπέρεν και Λούθιεν του Τόλκιν γιατί μου έχει λείψει ο κόσμος του και είμαι αρκετά φανατικός. Εδώ έμαθα τον ύμνο A Elbereth Gilthoniel απέξω.

Ίσως πάρω και το Τιγκάνα γιατί όλοι λένε πως είναι το καλύτερο του Kay.
 
Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες!!!!!
Η αλήθεια είναι ότι το έχω ξανασυναντήσει, όχι όμως στην πρωτοπορία.
Το είχε το βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης, αλλά δε ξέρω κατά πόσο ίσχυε.
 
Αρκετά βιβλιοπωλεία, έτσι και η Πρωτοπορία, προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά από ένα ποσό αγορών και πάνω, πχ 30 ευρώ. Προφανώς δεν συμφέρει κάποιον αγοραστή να ψάξει επιπλέον βιβλία για να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό. Ή μπορεί απλά να μην θέλει επιπλέον βιβλία. Έτσι αντί να απευθυνθεί σε άλλο βιβλιοπωλείο και να χάσει η Πρωτοπορία την πώληση, δίνει την ευκαιρία να αγοράσει το ένα βιβλίο που θέλει χωρίς την επιβάρυνση των μεταφορικών.
Μια υπόθεση είναι το παραπάνω, δεν γνωρίζω αν είναι όντως έτσι.
 
Ναι, αλλά γιατι αυτό το ένα; it doesn't make any sense.
να αγοράσει το ένα βιβλίο που θέλει χωρίς την επιβάρυνση των μεταφορικών.
Εχει εφαρμόσει τελευταιως κάτι ανάλογο η πολιτεία με αποστολή μεσω boxnow. Παραγγελνεις ό,τι θες, χωρις χρεωση εξοδων αποστολής
Οι Γερμανοί συγγραφείς (οι Γερμανοί είναι φίλοι μας) έχουν δωρεάν μεταφορές στην (από την) Πρωτοπορία
(μια άλλη υπόθεση - πρωτοποριακή)
:προσκυνώ:, αλλά μάλλον δεν εχουν ετσι τα πραγματα.
 
Βλέπεις το πρόβλημα της επαγωγής ως μεθόδου απόδειξης; (Δεν είναι όλοι οι κύκνοι Λευκοί)
Διορθώνω λοιπόν - Κάποιοι Γερμανοί Συγγραφείς... καλύτερα έτσι; Άσε ξέρω, θα μου μοστράρεις κανένα βιβλίο άλλου (μη Αρείου) και θα μου ανατρέψεις παντελώς τη θεωρία / υπόθεση. (Προσπάθησα πάντως)
 
Οι Γερμανοί συγγραφείς (οι Γερμανοί είναι φίλοι μας) έχουν δωρεάν μεταφορές στην (από την) Πρωτοπορία
(μια άλλη υπόθεση - πρωτοποριακή)
Το αυτό ισχύει και για τους άλλους φίλους μας, τους Αμερικάνους.
Με την ευκαιρία, την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκα την Πρωτοπορία και είδα αυτό. Θα προσπαθήσω να το πάρω γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
 
καλύτερα έτσι; Άσε ξέρω, θα μου μοστράρεις κανένα βιβλίο άλλου (μη Αρείου) και θα μου ανατρέψεις παντελώς τη θεωρία / υπόθεση.
Μα μου άρεσε πολύ αυτό που σκέφτηκες και ηταν κρίμα που δεν επαληθευτηκε!!! :(
 
Με την ευκαιρία, την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκα την Πρωτοπορία και είδα αυτό. Θα προσπαθήσω να το πάρω γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
@ΜιΛάμπρος Αυτο το βιβλίο το πήρα πριν κάνα δυο χρόνια κι εγώ αλλά ακόμα δεν το έχω διαβάσει. Μου είχε φανεί όμως πολύ ενδιαφέρουσα η περίληψη στο οπισθόφυλλο και το αγόρασα χωρίς πολλή σκέψη. Θα'ρθεί η ώρα του κάποια στιγμή, όταν το διαβάσω θα σου πω πώς μου φάνηκε.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Χαζεύοντας στο site της πρωτοπορίας, έπεσα σε βιβλίο με ένδειξη "Δωρεάν Αποστολή".
Δεν ειναι περίεργο; Δεν θυμαμαι να το εχω ξανασυναντήσει.
Τα περισσότερα, απ' ό,τι είδα, αν όχι όλα πρέπει να είναι του τελευταίου εξαμήνου και ίσως λιγότερο, κάποια από γνωστούς συγγραφείς, κάποια από γνωστούς εκδοτικούς και πάει λέγοντας. Βιβλία που εκδόθηκαν μες το '22 και άρα είναι στην διετία της ενιαίας τιμής, άρα δεν πάει πιο πάνω από 10% η έκπτωση και ίσως είναι τρόπος να προβληθούν και να αγοραστούν από ανθρώπους που ίσως θέλουν μόνο αυτό το ένα. Και στη Βοήθεια>Αποστολές, λέει για κάρτα στην δωρεάν αποστολή, οπότε εξοφλείται εκ των προτέρων η αγορά.
Και κάπου εδώ η διασταύρωση του Πουαρό με τη Μαρπλ αποχωρεί. :χαχα:
 
Λένε ορισμένοι πως το Μπέρεν και Λούθιεν τους είναι παλούκι γιατί δεν θυμούνται τίποτα από το Σιλμαρίλλιον.

Μα δεν είναι πολλά που χρειάζεσαι να θυμάσαι.

Doriath και Nargothrond είναι οι βασικές περιοχές. Στο Doriath ο Thingol με την Melian (όπως και στα Παιδιά του Χούριν),οι γονείς της Luthien και στο Nargothrond, από την γενιά του Φίνγουε, ο αδερφός της Γκαλάντριελ..

Έχω διαβάσει ένα κάρο βιβλία από τότε και ακόμα τα θυμάμαι, δεν είναι διατριβή...
 
Top