Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Πιθανότατα, εφόσον έχω το omnibus όλων των ιστοριών του Κόναν από Χάουαρντ και επιγόνους.
Αλλά αυτό είναι τόσο 80ιλα που το θέλω μόνο για το εξώφυλλο :))))
 
@Πράκτωρ ΔΔ έχεις διαβάσει τη σειρά τη Long Earth των Terry Pratchett and Stephen Baxter;
Υπάρχει μεγάλη αγάπη γύρω από τον Pratchett και διχάζομαι λίγο για το κατά πόσο θα είναι καλά τα βιβλία.
Ρωτάει γιατί βρήκα σε προσφορά τη σκληρή έκδοση των 3 πρώτων βιβλίων της σειράς.
Μεταχειρισμένα στα 13 ε μαζί με τα μεταφορικά.:ντροπή:
 
Δυστυχώς δεν ξέρω για το εν λόγω.
Όπως γράφεις ο Πράτσετ είναι κορυφή, αλλά ήταν και άνθρωπος. Μπορεί να ήταν βαλούτα.
Δοκίμασε και έπειτα τα ξαναπουλάς εάν δεν σε αρέσουν.
Βέβαια δεν ξέρω και τα οικονομικά σου, εφόσον πια τα 13 ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό για πολλούς.
 
Αυτό το διάστημα είμαι οκ στα οικονομικά (στο μέλλον σίγουρα θα είμαι πιο μαζεμένη),
αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μου αρέσει να ξοδεύω για βιβλία που δεν θα μου αρέσουν.
Δεν έχω διαβάσει τίποτα από Pratchett (βασικά ούτε από Baxter) και το Discworld όλο λέω να το πιάσω όλο το αφήνω.:χμ:
Η αγορά βιβλίου κάθε μήνα μοιάζει με ιεροτελεστία. :))))
 
Ξεφύλλιζα το Α2 του Ρένου της προάλλες και έπεσα στο σημείο που ο Κουκούλης φωνάζει " δε σας ταΐζουμε για τάφο,για όπλο σας ταΐζουμε"
και συνειρμικά θυμήθηκα πως η φράση αυτή χρησιμοποιείται αυτούσια και στο Ψυχή βαθιά του Βούλγαρη,απ τον ανθύπα Τριαντάφυλλο,
-ο οποίος,αν δεν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης,ήταν υπαρκτό πρόσωπο- και αναρωτιέμαι αν ο χαρακτήρας του ήταν βασισμένος ή εμπνευσμένος απ τον Α2
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ακούω πως συνελήφθη πολυβραβευμένος Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, που στην κατοχή του βρέθηκε πολύ υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας.

"Ωραίος" ο δικηγόρος του. Σχετικά με το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του: "προκαλούν και για τον ίδιο αποστροφή και απέχθεια" και ο λόγος για τον οποίο υποτίθεται πως βρήκε το υλικό "ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό [...] για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο στο οποίο θα καταγγέλει, θα στιλιτεύει συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων".

πηγή
 
Η θυμωμένη φάτσα δεν πάει για σένα...

Έλεος...

ΥΓ Πάτησα αναφορά; Αν ναι κατά λάθος έγινε για το πηγή πήγαινα... :))))
 
"ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό [...] για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο στο οποίο θα καταγγέλει, θα στιλιτεύει συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων".
Εγώ λέω να τους δείρουμε, δικηγόρο και ανώμαλο, και να πούμε "Καλέ δεν ήταν ξυλοφόρτωμα, ήταν για έρευνα ώστε να καταλάβουμε πως αντιδράνε διακινητές και σιχάματα δικηγόροι στους πολλαπλούς μώλωπες και κατάγματα".
 
Τι πράγματα συμβαίνουνε στον κόσμο!:οργή::πανικός: Το κουφό/κερασάκι στην τούρτα και αυτό που με αηδίασε ακόμη πιο πολύ από τη φυσιολογική κι αναμενόμενη αηδία είναι ότι ο τύπος ήτανε συγγραφέας παιδικών βιβλίων!!!
ΥΓ: Εννοείται ότι η θυμωμένη φατσούλα στο μήνυμά σου δεν πάει για σένα, Φαροφύλακα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σχετικά με αυτό:

Εγώ λέω να τους δείρουμε, δικηγόρο και ανώμαλο, και να πούμε "Καλέ δεν ήταν ξυλοφόρτωμα, ήταν για έρευνα ώστε να καταλάβουμε πως αντιδράνε διακινητές και σιχάματα δικηγόροι στους πολλαπλούς μώλωπες και κατάγματα".
κι επειδή βλέπω συχνά δηλώσεις για χειροδικίες και λυντσαρίσματα, επιτρέψτε μου να πω, πως ο μόνος τρόπος κι η μόνη οδός είναι αυτή της δικαιοσύνης. Πολλές φορές κατηγορούνται άνθρωποι που τελικά είτε είναι απολύτως αθώοι είτε, έχουν διαφόρων τύπων ελαφρυντικά.

Να θυμίσω την περίπτωση του "Φωτούλη", ενός σάχλα που είχε μια παιδική εκπμομπή σε ένα μικρό κανάλι, και τελικώς καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο κτλ. (δείτε π.χ. εδώ)
 
Ήταν μια αντίδραση στις δικαιολογίες.
Ελπίζω αυτή την φορά η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, αλλά δεν το πολυπιστεύω.
Ποινές χάδι και σε λίγα χρόνια έξω.

Όσον αφορά τον Φωτούλη, ήταν γνωστή μούρη όταν ήμουν παιδί και τον ήξερα από τα τοπικά κανάλια.
Δεν ήμουν τόσο μικρός για να ήμουν στο target group, αλλά τα ανίψια ήταν ξετρελαμένα.
Προσωπικά πάντα τον θεωρούσα γελοίο-γλοιώδη.

Στο "άρθρο" πάντως αξίζει το meme #itgavemecancer.jpg.
Τόσο κακογραμμένο και ασυνάρτητο χρόνια είχα να δω.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τον @Φαροφύλακας. Πολύ πολύ φρέσκια άλλωστε είναι η είδηση με την παιδοψυχολόγο που χορηγούσε ψευδείς γνωματεύσεις ότι πατεράδες είχαν ασκήσει σεξουαλική (ή και σωματική) κακοποίηση στα παιδιά τους προκειμένου οι διαζευγμένες "εκδικητικές" (πολύ ήπιος χαρακτηρισμός) μητέρες να μην επιτρέψουν επαφή του πρώην συζύγου με τα παιδιά. Εννέα συνολικά πατεράδες προσέφυγαν εναντίον της τύπισσας και τώρα διώκεται. Μπορεί εύκολα να βγει η ρετσινιά ακόμα και σε αθώους.
Επίσης @Πράκτωρ ΔΔ το ζήτημα δεν είναι τόσο να κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της (είναι και αυτό βέβαια γιατί δεν είναι αυτονόητο σε μια διεφθαρμένη δικαιοσύνη που έχουμε -και το πόσο πολύ τιμωρήθηκαν τύποι όπως ο Νίκος Γεωργιάδης https://www.mononews.gr/politics/apallagi-apo-tin-pederastia-logo-paragrafis-gia-ton-proin-voulefti-nd-niko-georgiadi).
Τα δυο μείζονα ζητήματα, είναι αφενός το νομικό πλαίσιο που έχουμε (βλ. κ παραπάνω), αφετέρου το γεγονός της μη ορθής στήριξης των θυμάτων (π.χ. τα παιδιά/θύματα είναι υποχρεωμένα να ξαναβιώνουν μια τέτοια τραυματική εμπειρία ξανά και ξανά μπροστά σε ανακριτές Κα δικαστήρια - και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, αφού οι αναβολές επί αναβολών δικών είναι ο κανόνας). Πολλά θύματα δεν αντέχουν να υποστούν όλη την τραυματική εμπειρία της δίκης και έτσι δεν βγαίνουν ποτέ μπροστά και έτσι οι παιδεραστές πολλές φορές αθωώνονται.
Στη Δανία, πχ. το παιδί-θύμα ΠΟΤΕ δεν έρχεται σε επαφή με το δικαστήριο - μόνο ο παιδοψυχολόγος του έρχεται.
 
Για να μην υπάρχει κάποια σύγχυση μιλάτε για 2 διαφορετικές ειδήσεις.
Η μια είδηση αφορά των συγγραφέα παιδικών βιβλίων και η άλλη είδηση που αναφέρεις Κρίτων είναι σχετικά με τη βιομηχανία πλαστών βεβαιώσεων πατρικής κακοποίησης.

Γενικότερα, δεν έχω εμπιστοσύνη στο νομικό πλαίσιο και ούτε στη δικαιοσύνη καμιάς χώρας. Ακόμα και στα σημείο που το νομικό πλαίσιο λέει φυλακή η δικαιοσύνη κάνεις τα στραβά μάτια λόγω πολιτικο-οικονομικής ατζέντας. Πέρα από αυτό που λέω, φυσικά δε έχω διαβάσει τη δικογραφία της εκάστοτε υπόθεσης για να δω τι πραγματικά συνέβη.

Από εκεί και πέρα σαφώς πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η εκάστοτε έρευνα και να μη στοχοποιούνται άτομα χωρίς αποδείξεις.
Φυσικά, αυτό δε γίνεται γιατί πάντα όλοι όταν ακούμε ένα έγκλημα τα γρανάζια της σκέψης μας δρουν αρχικά από μόνα τους.

Τώρα στη περίπτωση του συγγραφέα, όταν παραδέχεται ότι είχε τέτοιο υλικό αυτό που είναι εκνευριστικό είναι οι ψευτοδικαιολογίες που προκαλούν. Τι πάει να πει "δεν ήξερα ότι ήταν έγκλημα" όταν κάνει έρευνα για αυτό; και τι έρευνα είναι αυτή που πρέπει να δει την ίδια την πράξη βιασμού, όταν υπάρχουν ντοκιμαντέρ τόσο από την πλευρά τον παιδοβιαστών, όσο και από την πλευρά των θυμάτων, που μπορεί να αντλήσει στις πληροφορίες που θέλει. Αυτά είναι σκέψεις δικές μου.
 
Το ξέρω @Σελεφά ότι πρόκειται για διαφορετικές ειδήσεις. Την ανέφερα για να πω πόσο εύκολα μπορεί να στοχοποιηθεί κάποιος άνθρωπος αθώος - προς επίρρωση αυτών που είπε ο @Φαροφύλακας. Επιπλέον δεν είναι άσχετη η είδηση αυτή με τον παιδεραστή συγγραφέα, μια και αναφέρεται σε πολύ παρόμοιες κατηγορίες εγκλήματος. Και αυτοί οι πατεράδες (που είναι θύματα στην ουσία) μπορεί εύκολα από "λαϊκά δικαστήρια" να χαρακτηριστούν, να βγουν στη σέντρα και να υποστούν (ψυχολογικό τουλάχιστον) λιντσάρισμα (ακα μπούλινγκ).
(Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες για τις προκλητικές ψευτοδικαιολογίες του συγγραφλεα- για να μην υπάρχει παρεξήγηση.)
 
Ναι τώρα κατάλαβα το σκεπτικό σου...
Τι σου κάνει ο διαφορετικός άνθρωπος και ο δικός αντιληπτικός του χάρτης...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ίσως είναι κι επειδή έχετε και διαφορετικό φύλο. Όπως η γυναίκα έχει να φοβάται τα διάφορα δικά της, έτσι και ο άντρας έχει να φοβάται τα διάφορα δικά του. Προσωπικά, με την αγριόφατσα που έχω, αν κατηγορηθώ θα πρέπει να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας.

Ο κόσμος κρίνει από έναν τίτλο μιας είδησης, που ακόμη και από λόγια αυτόπτων μαρτύρων να ήταν, είναι απομονωμένα μικρά κομματάκια ενός τεράστιου παζλ του οποίου απλά κανείς μας δεν έχει την εικόνα.

Προσωπικά, έχω εμπιστοσύνη καί στην νομοθεσία καί στο δικαστικό σύστημα. Όχι πως είναι τέλεια. Κάθε άλλο. Όμως πιστεύω πως η Ελλάδα είναι κατά βάση μια δημοκρατική χώρα δικαίου και νομοθεσία και δικαστικό σύστημα αποτελούν τον βασικό πυλώνα.
 
Ο κόσμος κρίνει από έναν τίτλο μιας είδησης, που ακόμη και από λόγια αυτόπτων μαρτύρων να ήταν, είναι απομονωμένα μικρά κομματάκια ενός τεράστιου παζλ του οποίου απλά κανείς μας δεν έχει την εικόνα.
Αυτό που λες μου θύμισε το ντοκιμαντέρ Ποιος σκότωσε τον μικρό Γκρέγκορι;
 
Top