Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Μήπως γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει για τις εκθέσεις; ήξερα κάθε χρόνο γίνονταν έκθεση στην Γερμανία όπου όλοι οι εκδοτικοί οίκοι είναι παρών... φέτος έμαθα και για την έκθεση της Μπολόνια... και βλέπω πολλούς εκδότες παιδικών βιβλίων... ξέρεις κάποιος κάτι παραπάνω; για να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι; υπάρχουν και άλλες εκθέσεις;
 
Εννοεις πανευρωπαϊκά; Τον Μάιο, πχ, ειναι η ΔΕΒ στη Θεσσαλονίκη. 4-7/5
Με την Αμερική ως τιμώμενη χωρα κι ελπίζω να προλάβει o Gutenberg την κυκλοφορία του βιβλιου του John Williams.
Επίσης, καθιερωμένο και μεγαλο (αν όχι το μεγαλύτερο) βιβλιοφιλικο γεγονός ειναι ΔΕΒ της Φρανκφουρτης, αλλα μαλλον αργει ακόμη
 
Last edited:
Και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι... :χμ:
Ωστόσο, μπορώ να πω ότι το dinosaur erotica είναι πιο πρωτότυπο. :μουάχαχα:
(νομίζω το έχω αναρτήσει ξανά)
View attachment 1289
Αυτό ανήκει στην κτηνοβασία ή στην νεκροφιλία απολιθωματοφιλία;:χμ:
Φουντ φορ θοτ που λεν.
 
@Πράκτωρ ΔΔ δε έχω ιδέα τι από τα 2 ισχύει.
Καααααποια στιγμή που θα θέλω να κάνω πουρέ το κεφάλι έχω πει ότι θα διαβάσω το πρώτο βιβλίο.
 
είχε πάρει κάπου το μάτι μου να αναφέρει κάποιος ότι διαβάζει το Η ανατομία της μελαγχολίας του Μπερτον
ας μας πει 2 λόγια πως του φάνηκε

βρήκα τυχαία σε βιβλιοπωλείο τον 3ο τόμο τις προάλλες και τον ξεφύλλισα βιαστικά (αν είχε τον 1ο τόμο θα ήμουν πιο σχολαστικός)
και αναζωπυρώθηκε μέσα μου η περιέργεια για την σπουδαιότητα του βιβλίου
πρόκειται για 3 τόμους,2 χιλιάδες σελίδες γραμμένο τον 16ο αιώνα και υπάρχει η άποψη ότι είναι διαχρονικό
 
Κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που περίμενα καιρό από την Aldina.

Θάλασσα Θάλασσα της αγαπημένης Άιρις Μέρντοχ.
Βλέπω την τιμή στα 28,8 και αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ τη θεωρώ υψηλή, σχεδόν εκτός πραγματικότητας...
Δηλαδή, πόθεν τόσο ψηλά; Ούτε σκληρόδετο είναι, ούτε καμία ιδιαίτερη ποιότητα έχει το χαρτί και πάει λέγοντας.
30 ευρώ για ένα βιβλίο;
 
Κατάλαβα!
Το παν με τη σελίδα, όπως λέμε φέτα με το κιλό!! :))))
Καλά το πας Κρίτων. Έχει επιχειρηματικό μυαλό!!
Έχω διαβάσει και κάτι ασυναρτησίες σε πολυσύχναστη σελίδα "αναγνωστών" στο φεις που μπερδεύουν τη λογοτεχνική αξία του βιβλίου με την τιμή του.
Έχε χάρη που τους βαριέμαι, αλλιώς θα τους έλεγα πόσο θα κοστολογούσαν αριστουργήματα τύπου Ιλιάδας ή Εγκλήματος και Τιμωρίας, με βάση τη λογοτεχνική τους αξία.
 
Θάλασσα Θάλασσα της αγαπημένης Άιρις Μέρντοχ.
Βλέπω την τιμή στα 28,8 και αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ τη θεωρώ υψηλή, σχεδόν εκτός πραγματικότητας...
Δέκα μέρες πριν έλαβα ενημερωτικό μειλ απο τις εκδόσεις Gutenberg γι αυτό το βιβλίο και μία που πήδηξα απο τη χαρά μου μόλις το είδα, γιατί δεν μπορούσα να το βρω ούτε στα μεταχειρισμένα, και μία που έπεσα στα πατώματα μόλις είδα τη τιμή....Η παλιά του τιμή πάντως ήταν γύρω στο 20άρικο απο τον προηγούμενο εκδότη και τα 10€ πάνω μου κακοφάνηκαν..... σιχτίρ! Δεν το έχω αγοράσει ακόμα, αλλά σίγουρα θα το πάρω κάποια στιγμή....τόσο καιρό προσπαθούσα να το βρω!
 
@Κεχριμπάρι , ο προηγούμενος εκδότης ήταν ο Χατζηνικολής.
Άλλοι από κει με πανάκριβες τιμές και απαράδεκτες εκδόσεις...

Πάντως, αυτό που λες θα κάνουν οι περισσότεροι. Θα περιμένουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσουν οι προσφορές.
 
1)Τον τελευταίο καιρό περιηγούμαι και μαθαίνω το φόρουμ. Καλά, δεν έχετε αφήσει θέμα για θέμα :φραπεδάκι: :ααργκ:

2) Έχει κανείς να μου προτείνει με τι να ξεκινήσω Φίλιπ Ροθ;

3) Και εδώ η καταπληκτική ομιλία της Όλγκα Τοκάρτσουκ στην παραλαβή του νόμπελ το 2018. Δεν το βρήκα πουθενά στα ελληνικά, (περιέχεται στους ΠΛΑΝΗΤΕΣ εκδόσεις Καστανιώτη) .Δεν ξέρω αν ποστάρουμε καινούριο νήμα σε αγγλικά , οπότε το παραθέτω εδώ, youtube και κείμενο.

Όλγκα Τοκάρτσουκ διάλεξη στη βράβευση του νόμπελ
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πολυ ενοχλητική ειναι η τακτικη των εκδοσεων Πολις να βαζουν τις σημειώσεις μαζεμένες στο τελος του βιβλίου και όχι στο τέλος κάθε σελίδας. Διαβασα πρόσφατα το Η νυχτα που έπεσε στις ψυχες μας. Ενα βιβλίο 300κατι σελιδων και ειχε πάνω απο 150 σημειωσεις. Απο τα μπρος πισω δεν μπορεσα ειλικρινα να ευχαριστηθω το βιβλιο. Σχεδον σε καθε σελιδα ειχε σημειωσεις και δεν μπορεσα σε κανενα σημειο να μπω στην ροη του βιβλίου. Ουτε μπορούσα να τις αγνοησω γιατι οι περισσοτερες ήταν σημαντικες. Ενω οι εκδοσεις Πολις είναι ενας εκδοτικος οίκος που μου αρεσει, τοσο απο θέμα τιτλων όσο και απο ποιοτητα χαρτιού, γραμματοσειρά, εξωφυλλα κ.λ. αυτη η τακτικη τους έχει φτασει να γινεται αποτρεπτικος παραγοντας ώστε να ξαναδιαβασω βιβλίο τους
 
Με αφορμή την κουβέντα για το metabook, θυμήθηκα το εξής:
Καποια στιγμή το καλοκαιρι, ημουν σε ενα μερος κι εναν βιβλιοχώρο που αγαπω πολυ και συγκεντρώνει, με αγάπη, βιβλία second hand, εξαντλημένα, των οποιων οι τιμές εχουν διαφορες διακυμανσεις (μη ρεαλιστικές, αλλα οκ, καταλαβαινω οτι -ελλειψει ανταγωνισμου- καθεις ό,τι θελει ζητά).

Καθοτι ψυχανάγκα σε φασεις, αποφάσισα να αγνοήσω τα βιβλια που ηθελα απο τα εξαντλημένα κι εριξα μια ματια στις νεες εκδόσεις που είχε και σκοπευα κάποια στιγμή να διαβασω. Επικεντρώθηκα στον Παπαδημητρακοπουλο, με τον οποιο έφαγα κόλλημα περυσι κι αποφάσισα να αγοράσω ένα βιβλίο απο κει. Και διαλέγω ενα βιβλιο του οποιου η τιμη εκδότη ήταν 10,50. Το πιάνω, η καλή σου, στα χερια μου, το ανοιγω και λεω, δεν μπορεί, στραβώθηκα εντελώς! Η τιμή ηταν 15 ευρώ!!! Στην απορία που εξεφρασα, να μου πουν τον λογο που δικαιολογει την μεταπώληση του σε ποσοστο περιπου 50% πανω της τιμης εκδοαης, ως απάντηση έλαβα οτι βρισκομουν στην Καρδαμύλη.

Ο νομος περι ενιαίας τιμης του βιβλιου (για τις νεες εκδόσεις) δεν προστατευει μονο την κατώτατη, αλλά και την ανώτατη τιμή. Για μενα, αυτό ηχούσε αυτονοητο, αλλά, όσο το συζητουσα, προσπαθουσαν να με πεισουν οτι το βιβλίο ειναι ενα αγαθο που υπακουει στους νομους κλπ κλπ, αλλά δεν ειναι ετσι. Αφενος, γιατι ξερω τα οικονομικά, αφεδύο γιατι δεν μπορεί να μεταπωλειται κατι απο την επισημη τιμή πυ εχει θεσει στον κατάλογό του ο εκδότης, κυκλοφορεί ευρέως και ειναι επισημα καταγεγραμμένος. Σε περαιτέρω αναγνωση του νόμου, διαβάζω ότι:

Άρθρο 35: Καθορισμός τιμής βιβλίου

2. Απαγορεύεται η διάθεση βιβλίων στο κοινό από τον ίδιο τον εκδότη τους ή από τρίτο:
α. σε τιμή που υπερβαίνει την τιμή που καθορίστηκε από τον εκδότη ή
β. σε τιμή που είναι μικρότερη του ενενήντα τοις εκατό (90%) της τιμής αυτής.

και παρακατω:

4. Όταν η επιχείρηση διάθεσης βιβλίων στο κοινό είναι εγκατεστημένη σε απόσταση μεγαλύτερη των πενήντα (50) χιλιομέτρων από την έδρα του εκδότη του διατιθέμενου βιβλίου, η διάθεσή του μπορεί να γίνεται σε τιμή που υπερβαίνει έως και πέντε τοις εκατό (5%) την καθορισμένη από τον εκδότη τιμή διάθεσης στο κοινό.

Δεν ξερω, ρε σεις παιδια, εμενα αυτά τα μικρά, με διαολιζουν, με εξοργιζουν και πραγματικα γινομαι γραφική, όχι για το κόστος και τη διαφορα, αλλά για το δεδομενο οτι καποιος θα πει τη χαζομάρα του και στα αυτιά καποιων μοιαζει λογικοφανης, πολυ απλα γιατι δεν σκεφτεται, γιατι ναι, γαματη η Καρδαμύλη, αλλά δεν ειναι η 5th avenue. Δηλαδή, τι μαλακιες ακουμε και δεν απανταμε

Εγώ απάντησα, παντως.:ντροπή:
 
Top