Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Τι να σου πώ, Νικόλα.
Ουτε παρακολουθώ τι γινεται στο instagram (σε αυτό το επίπεδο) ούτε ήξερα μεχρι χθες ποια ειναι η Ρενα Λουνα. Μεχρι χθες μόνο την Ευα Λουνα της Αγιέντε, γνώριζα. Ετυχε μόνο να μου στειλει το link κάποιος που εχει αδυναμία στον Καραγάτση και αλλεργία στην ανοησία, ε, για να μου αναψει τα λαμπάκια..:))))

Δεν εξετάζω τη Λένα Λούνα ούτε την Άννα Γούλα! 🧊🧊

Αυτό που βλέπω συνεχώς στα ΜΚΔ είναι πως ο "έχων αντίθετη γνώμη" με συγκεκριμένα κινήματα πρέπει να "δολοφονηθεί".
Έγραψε η κυρία Λούνα την άποψη της δημόσια, όλα καλά. Από κει και μετά, θα υπάρξει και αντίθετη άποψη η οποία είτε θα εκφραστεί κόσμια είτε κάφρικα, κάτι πολύ συχνό στις μέρες μας.

Όταν όμως στρατιές ολόκληρες ξεκινάν το cancelling του Καραγάτση και όσων τόλμησαν να που "μήπως δεν είναι έτσι" καταλαβαίνεις γιατί σούργελα μιλάμε.

Κι όπως εχουμε ξαναπεί, αφενός δεν μας αφορούν αυτοι οι τυποι, αφετέρου, το εργο του Καραγάτση δεν εχει γινει τυχαίω τω τρόπω κλασικό, παρά τις πολλές στερεοτυπικές ιδιότητες που απαντουν στους χαρακτήρες του.

Συμφωνώ, απλά πληθαίνουν και στο τέλος θα είναι δύσκολο να τους αγνοήσουμε.

Λες εσύ για τον Καραγάτση τώρα...
Εδώ τα γνωστά κινήματα με τα γνωστά τούβλα, έβγαλαν σεξιστή και μισογύνη τον Όμηρο, στον Καραγάτση θα κολλούσαν;;

Μετά το cancel που βλέπω να τρώει ο Καραγκάτσης τις τελευταίες μέρες, αρχίζω και ειλικρινά θλίβομαι για την κατάντια μας ως υποθετικά σκεπτόμενο είδος. Όχι ό,τι είναι αγαπημένος μου συγγραφείς ή κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα μόνο ένα βιβλίο του έχω διαβάσει και το βρήκα απλά καλούτσικο για τα δικά μου γούστα, αλλά αυτή η woke παράνοια έχει πάρει προβληματικές και ανησυχητικές διαστάσεις. Απορώ πού θα φτάσουμε σε 10-20-30 χρόνια.

@Ιαβερης αν παρατηρήσεις καλύτερα, συνήθως κράζουν αποτυχημένοι συγγραφείς τύπου Βιβιαν Στεργίου, Νίκου Μάντη κλπ κλπ. Ή διάφοροι αργόσχολοι των μίντια.
Οι πρώτοι για να πουλήσουν κανένα βιβλιαράκι και οι δεύτεροι για να δώσουν κάποιο νόημα στην αποτυχημένη και μίζερη ζωή τους.

Δεν είναι ακριβώς το ποιoς έχει δίκιο αλλά όλο το cancelling.

Αν η Μεγάλη Χίμαιρα είναι ένα κακό βιβλίο για κάποιον, αυτό δε σημαίνει πως ο Καραγάτσης ως προσωπικότητα και το έργο του πρέπει να "διαπομπευτούν και να καούν".

Ειναι το "Εγκλημα και Τιμωρια" αστυνομικο μυθιστορημα; :φρύδια:

Τις προαλλες, που λετε, εχω βρεθει παραλια με δυο φιλους και την κοπελα του ενος. Καποια στιγμη βγαζω το εν λογω βιβλιο να διαβασω (γιατι, αν δεν διαβασεις το Εγκλημα και Τιμωρια στην παραλια, που θα το διαβασεις;). Εκεινη την ωρα, βγαζει και η κοπελα του φιλου το δικο της βιβλιαρακι, καποιο απο τα σκανδιναβικα αστυνομικα που βγαζει το Μεταιχμιο. Γυρναει, βλεπει τον τιτλο του δικου μου και μου λεει ολο χαρα "Α, κι εσυ αστυνομικο διαβαζεις;" Κολλησα λιγακι στην αρχη, ηθελα και λιγο να γελασω, αλλα τελικα απαντησα "Μπορεις να το πεις κι ετσι." :τρέλα:

Τελικα, δεν διαβασα καθολου. Κατι θα μου απεσπασε την προσοχη. Δεν θυμαμαι. :ρ

Τελικα, δεν διαβασα καθολου. Κατι θα μου απεσπασε την προσοχη. Δεν θυμαμαι. :ρ
Καηκες φίλε από το σχόλιο της κοπέλας πώς να συνεχίσεις. Και εγω βγάζω συμπεράσματα από τίτλους αλλά οχι και έτσι. Φαντάσου ένα αστυνομικό μυθιστόρημα να έχει ως τίτλο την κατηγορία του, αυταναφλεξη. Τιτλος διατριβής πανω στην εγκληματολογια το βλέπω.

Αν σκεφτείς οτι γνωριζεις τον δολοφονο απο την 120 σελιδα, αν θυμαμαι σωστα, τη στιγμή που τελειται ο φονος, μαλλον οχι. :))))
Πες οτι ειναι βιβλίο αυτοβελτιωσης. :)))):)))):)))):))))

Δεν ξέρω αν είναι αστυνομικό :μουάχαχα:, αλλά σίγουρα δεν περιγράφει το τέλειο έγκλημα - και δε χρειάζεται να φτάσεις σελίδα 120 για να το καταλάβεις (αρκεί ο τίτλος). Αυτός ο Ντοστογιέφσκι έχει πολλά να μάθει για να γράψει καλό αστυνομικό.