Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Ξέρει κανείς αν και που μπορώ να βρω τα βιβλία που προκειται να (επαν)εκδοθούν από την Εστία τους προσεχείς μήνες;

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και παλιότερα, αλλά το αναφέρω μιας και υπάρχουν αρκετοί Στόουνερς στο φόρουμ, το προσεχές διάστημα (μήνες; ) θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Gutenberg άλλα δυο βιβλία του Williams: το Butcher's Crossing και ένα ακόμα (Nothing But the Night; ).

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
@Γιάννης Αγιάννης Είχαν πάνω κάτω ό,τι υπήρχε και πέρυσι. Αξίζει να πας βέβαια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεις κάτι που ψάχνεις ελαφρώς φθηνότερα από τα γνωστά βιβλιοπωλεία.

Αν ψάχνεις κάποιο συγκεκριμένο πες το μήπως το είδα- θυμάμαι (αν και δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμο γιατί κάποια είχαν λίγα αντίτυπα, ίσως βέβαια να τα τα ανανεώνουν κάθε μέρα) Αναφέρω κάποιους που θυμάμαι Ροτ, Σιμενόν, Τσβάιχ, Σάκς, Γιάλομ, Σαρτρ, Ριμπό, Μπράντμπουρι, Μπολάνιο Πέρεκ (1). Είχε και καμιά 30αριά φωτογραφικά άλμπουμ και μερικούς Έλληνες συγγραφείς.

Σαώρη

Ελπίζω να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει! Και μην ξεχάσεις να μας πεις εντυπώσεις! Επίσης, ο δεύτερος όροφος είναι στενός και κάθε χρόνο η προσέλευση σταθερά ανοδική, οπότε πήγαινε με μία σειρά για να μην βρεθείς στριμωγμένος και παγιδευμένος. Φαντάσου πήγα 3.10 την παρασκευή, το μπαζάρ σύμφωνα με την εκδήλωση έγραφε ότι ξεκινούσε 3 και ήταν ήδη γεμάτο, ενώ και στο ταμείο είχαν αρχίσει ανά στιγμές να δημιουργούνται ουρές απ' όσους έβρισκαν αυτά που ήθελαν. :)))

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν θυμαμαι αν εχουμε νημα για εφαρμογες αναγνωσης... για να δουμε...

Λοιπον εχω σκεφτει το εξης, εκτος απο τα γνωστα πδφ κλπ που διαβαζω (βασικα διαβαζω και κειμενα σε απλο txt :ανέκφραστος:) ειναι πολλες φορες που πρεπει να διαβασω μεγαλα κειμενα ονλαιν.

Για παραδειγμα, ειχα ξεκινησει να διαβαζω απο εδω το King in Yellow. Το οποιο δεν ειναι σχεδον καθολου πρακτικο.

Αναρωτιεμαι λοιπον αν υπαρχει καποιο app αναγνωσης που εκτος απο pdf, mobi, epub κλπ, να αναγνωριζει μια ιστοσελιδα σαν "βιβλιο", δηλαδη να την ανοιγει μεν οπως πχ. ο Firefox, αλλα να την καταχωρει στον καταλογο της μαζι με αλλα "κανονικα" βιβλια, να την ανοιγεις και να την κλεινεις οποτε θες, να την εμφανιζει οπως τα αλλα βιβλια (πχ night mode), να κραταει αυτοματα bookmark εκει που σταματησες ωστε να το συνεχιζεις μετα, κλπ

Για την ιστορια, το σαιτ που παραθετω δινει την επιλογη να κατεβασεις μια σελιδα σε πδφ, αλλα αυτο που λεω (δηλ. να τη διαβαζει απευθειας online) ειναι καπως πιο πρακτικο

Last edited:

Σαώρη

Θερινό παζάρι βιβλίου στο βιβλιοπωλείον της Εστίας

Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, από τις 10:00-17:00, μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία μας (πλην αυτών που εμπίπτουν στον νόμο περί ενιαίας τιμής) με 50% ΕΚΠΤΩΣΗ.

Στο Amazon κοστίζει 35 € (!!!) άκουσον άκουσον, εδώ δεν ξέρω πόσο κάνει.
Στην πρωτοπορία 10.85. Δεν ξέρω τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει αυτή η έκδοση, ώστε να δικαιολογεί αυτά τα χρήματα. Πάντως η παλιότερη έκδοση ήταν πιο όμορφη, ήταν τυπωμένη με πράσινα και κόκκινα γράμματα, δηλαδή διαφορετικό χρώμα για κάθε πραγματικότητα.

Ούτε εγώ, ένα ωραίο παραμύθι είναι οκ, αλλά τόσα λεφτά...
Προφανώς παιδιά πρόκειται για πολυτελή έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και εικονογραφήσεις, κάτι σαν τον εικογραφημένο Χάρι Πότερ που κυκλοφορεί επίσης και μάλιστα ακριβούτσικο. Σίγουρα Το Παραμύθι χωρίς Τέλος θα υπάρχει σε paperback και σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Πάντως είναι υπέροχο βιβλίο, το διάβασα 25 χρονών και ένιωσα παιδί, μην το υποτιμάτε. :)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχει κανενας στα Ελληνικα το "Νευρομαντη" του Γουλιελμου Γίβσωνος Ουίλιαμ Γκίμπσον; Αν το εχει καποιος θα θελα να ρωτησω για καποιο σημειο, πως μεταφράστηκε

Δεν είναι απλώς ένα ωραίο παραμύθι αλλά είναι και ένα ωραίο παραμύθι. Υπάρχουν πολλά τέτοια διαμάντια στην παιδική-εφηβική λογοτεχνία. Ο ίδιος έλεγε πως τα βιβλία του είναι για κάθε παιδί από 8 μέχρι 80 χρόνων. Αν βρω χρόνο θα γράψω στο σχετικό νήμα.

Εχει διαβασει κάποιο αξιότιμο μέλος το "Εκει που τραγουδανε οι καραβιδες" να μας πει καμιά γνώμη (εσενα @Έλλη Μ βλέπω περισσότερο να το έχεις διαβάσει). Παντου βλέπω αποθεωτικες κριτικες. Στο goodreads τα πεντάστερα πεφτουν βροχή και σε συνολο 720.000 αξιολογησεων έχει σκορ το εντυπωσιακότατο 4.49!!

Προσοχή όσοι αγοράζετε βιβλία μεταχειρισμένα από την Πρωτοπορία. Άλλος ένας την πάτησε και αγόρασε αντίγραφο και όχι γνήσιο βιβλίο. Σε αυτό το βιβλιοπωλείο το έχουν σύστημα αυτό. Την έχουν πατήσει αρκετοί!:τσκτσκ:
Εκτός του ότι πουλάν μεταχειρισμένα βιβλία σε σκανδαλωδώς υψηλές τιμές, δεν πουλάν τουλάχιστο τα αυθεντικά βιβλία...