Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Εχει διαβασει κάποιο αξιότιμο μέλος το "Εκει που τραγουδανε οι καραβιδες" να μας πει καμιά γνώμη (εσενα @Έλλη Μ βλέπω περισσότερο να το έχεις διαβάσει). Παντου βλέπω αποθεωτικες κριτικες. Στο goodreads τα πεντάστερα πεφτουν βροχή και σε συνολο 720.000 αξιολογησεων έχει σκορ το εντυπωσιακότατο 4.49!!
@Χρυσόστομος
Και εγω με εκοβα να το έχω ήδη διαβασει, αλλα προλαβα και διαβασα γι' αυτό, μου φανηκε πολυ hype, θα γυριστει σε σειρα και λεω να του δωσω κανα δυο χρονια. Ετσι την πατησα με τον Πλην. Ετσι εσπευσα να διαβασω το Δεν κατοικούν ολοι οι άνθρωποι κλπ. (αν και αυτο ειναι πραγματικά καλό, πολυ καλο, οχι ομως να το εξισωνουμε και με τον Στόουνερ.. Θα πεσει καμια στόουν στο κεφάλι.)

Αυτα τα πεντάστερα-πεφτάστερα, δε με πειθουν.

Οκ @Έλλη Μ αλλα με μπερδεψες λιγο με το Πλην. Σου αρεσε το Πλην; Απο οτι καταλαβα όχι. Παρεμπιπτοντως αυτος ο εκδοτικος οικος το ΔΩΜΑ έχει βγαλει τελευταια αρκετους καλους τιτλους. Αλλο ενα έχω σταμπαρει απο εκει, το Ψηλα τις καρδιες.

Οχι, Χρυσοστομε. Οχι για τον ντορο του, τελος παντων. Much ado about nothing. Δεν ηταν κακογραμμενο, βέβαια, ομως δεν καταλαβα προς τι τοση φασαρια γι' αυτο το βιβλιο. Ασε δε που δεν με αγγιξε καθολου θεματικα ή με οποιονδηποτε άλλο τροπο. Απο τις εκδόσεις δωμα ειναι και το Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Θα ρωτούσα γιατί υπάρχουν ακόμη οι αναρτήσεις, αλλά μετά διάβασα και ξαναθυμήθηκα ότι άλλαξε η ονομασία του νήματος :χαχα:
Καιρό τώρα, για να μη πω χρόνια, ψάχνω αν υπάρχει ειδική ονομασία σε μία τεχνική αφήγησης (?). Έχω μια ιδέα κάτω από ποιά "ομπρέλα" βρίσκεται, και είμαι μισοσίγουρη πως στο τέλος θα καταλήξω στο προφανές, αλλά θέλω να μάθω-ξαναλέω-αν υπάρχει ειδική ονομασία ή όχι.
Το αρμαντιλλο/πρόξενος (από το Κάτω από το ηφαίστειο), που σκάβει το ίδιο/ο ίδιος το λάκκο του, με έφερε εδώ για να μου απαντήσω. Μεταφορά είναι η απάντηση. Ήμουν μισοσίγουρη ότι θα κατέληγα στο προφανές, δεν μπορώ να κάνω την έκπληκτη.

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν έχουμε σχετικό νήμα, οπότε ας το ρωτήσω εδώ.
Έχει διαβάσει κάποιος το «Χορτοφάγος» της Han Kang; Ή κάποιο δικό της;

Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν έχουμε σχετικό νήμα, οπότε ας το ρωτήσω εδώ.
Έχει διαβάσει κάποιος το «Χορτοφάγος» της Han Kang; Ή κάποιο δικό της;
Ρε συ Σαώρη, τις προαλλες κοιτούσα το νημα, αλλά νόμιζα ότι την ανάρτησή σου την είχα δει σε όνειρο.

Οταν το βρω—αν το βρω, θα στο στείλω.

Σαώρη

Δεν πειράζει, αν ποτέ πέσει στην αντίληψή σου ή θυμηθείς καμία λέξη κλειδί μπας και το βρούμε στην αναζήτηση, ας περιμένουμε τον χρόνο, θα μας το ξαναφέρει μπροστά μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο! :)))):αγκαλιά:

Διαδικτυακό "πάρτυ" για τα βιβλία 20/6:

(δεν ξέρω λεπτομέρειες, το είδα και είπα να το αναμεταδώσω μπας και ενδιαφέρει κανέναν, γυρίζω στη σπηλιά μου...)

@Σαώρη ,διάβασα το Χορτοφάγος, και δυστυχώς δεν μου άρεσε (το πρόβλημα είναι δικό μου, με χαλάει το σεξουαλικό στοιχείο, ειδικά όταν δεν κολλάει γιατί δεν βοηθά σε τίποτα την πλοκή). Το τρίτο μέρος, που βλέπουμε τα πράγματα από την οπτική γωνία της αδερφής της χορτοφάγου ήταν το καλύτερο, για μένα, κομμάτι του βιβλίου. Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις, ήδη φλερταριζες με την ιδέα, οπότε γιατί όχι; :ματιά:

Σαώρη

Ρε πότε πρόλαβες; Χεχεχε!
Ναι είχε ενα κάποιο ενδιαφέρον η παρουσίαση στη δημοσίευση που είχα πετύχει και το σκεφτόμουν. Ακόμα δεν έχω πάει να το ξεφυλλίσω σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Μέσα στην εβδομάδα θα το τσεκάρω λογικά. Πιδίμ, ευχαριστώ που το θυμήθηκες! :γιούπι:

Ρε πότε πρόλαβες; Χεχεχε!
Ναι είχε ενα κάποιο ενδιαφέρον η παρουσίαση στη δημοσίευση που είχα πετύχει και το σκεφτόμουν. Ακόμα δεν έχω πάει να το ξεφυλλίσω σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Μέσα στην εβδομάδα θα το τσεκάρω λογικά. Πιδίμ, ευχαριστώ που το θυμήθηκες! :γιούπι:
Εσύ μου έδωσες την ιδέα, ήθελα μικρό βιβλίο για να παίρνω μαζί μου στην δουλειά (το τούβλο του Φίτσεκ δεν βόλευε).
Να το πάρεις/δανειστείς, πουλί μ' (το έχω σε ηλ.μορφή στα αγγλικά, αν ενδιαφέρεσαι). Είχε όλα τα φόντα για να γίνει αγαπημένο μου, αλλά κάπου "το 'χασα".

Σαώρη

Το πήρα στην αγγλική έκδοση και εγώ, τελικά. Θα το ξεκινήσω κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες.
Θα δούμε πόσο θα μας αρέσει ή θα μας απογοητεύσει. Πάντως εκείνη η παρουσίαση που είχα διαβάσει με είχε τραβήξει, ελπίζω να τα καταφέρει και το βιβλίο. :))))

Χάζευα το νήμα με τις βιβλιοπροτασεις για το Halloween, ευτυχώς πριν γράψω τσεκαρισα και είδα ότι οι δικές μου προτάσεις και τα βιβλία που σκέφτομαι να διαβάσω μεσα στο horror week(s), δεν έχουν μεταφραστεί. Ψάχνοντας όμως για τον Μάικλ ΜακΝταουελ, βρήκα στην Πολιτεια το the book of forgotten authors και πολύ χάρηκα που θα το αγοράσω (αν υπάρχει ακόμη)

Παιδιά, θέλει η αδερφή μου να πάρει κάποιο από τα πόκετ βιβλία της Λαγκμπεργκ. Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένας της και δεν τα ξέρω. Εχει να μου προτείνει κάποιος κάτι;