Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Έχω ξεκινήσει ένα βιβλίο και κάνα δυο φορές πέτυχα (μέσα στο κείμενο) την περίπτωση με τον τριπλό αστερίσκο (***). Να σημειώσω, δε, ότι οι ανάλογες σημειώσεις/παραπομπές είναι αριθμημένες και κάτω από κάθε σελίδα. Οπότε, στη θέση κάποιας λέξης μπαίνει αυτός ο τριπλός αστερίσκος. Νομίζω το έχω πετύχει και στο παρελθόν αλλά δεν θυμάμαι που.
Γνωρίζει κάποιος, γιατί γίνεται αυτό;;; :χμ:

Παιδιά, θέλει η αδερφή μου να πάρει κάποιο από τα πόκετ βιβλία της Λαγκμπεργκ. Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένας της και δεν τα ξέρω. Εχει να μου προτείνει κάποιος κάτι;
Μόνο τον Ιεροκήρυκα έχω διαβάσει. Αρκετά καλό ήταν θυμάμαι.

Καλη χρονιά σε όλους! Σκεφτομαι να διαβασω κάποιο βιβλίο του Τολστόι, δεν έχω διαβασει τίποτα δικό του. Ποιο απο τα δυο μεγάλα του μυθιστορηματα θα μου προτείνατε; Αννα Καρενινα ή Πολεμος και ειρήνη; Κλινω περισσότερο προς την Αννα Καρενινα και αυτο λέω να διαβάσω αλλά θα ηθελα να ακουσω και την γνώμη σας.

Καλη χρονιά σε όλους! Σκεφτομαι να διαβασω κάποιο βιβλίο του Τολστόι, δεν έχω διαβασει τίποτα δικό του. Ποιο απο τα δυο μεγάλα του μυθιστορηματα θα μου προτείνατε; Αννα Καρενινα ή Πολεμος και ειρήνη; Κλινω περισσότερο προς την Αννα Καρενινα και αυτο λέω να διαβάσω αλλά θα ηθελα να ακουσω και την γνώμη σας.
@Χρυσόστομος ό,τι και να πει κανείς για την Άννα Καρένινα είναι λίγο, είναι βιβλίο - σταθμός στη παγκόσμια λογοτεχνία, είμαι 100% σίγουρος ότι θα σου αρέσει γνωρίζοντας λίγο πολύ το γούστο σου. :μιαμ: Το Πόλεμος και Ειρήνη δεν το έχω διαβάσει ακόμα, ποτέ δεν βρήκα την κατάλληλη συγκυρία να του δώσω τη πρέπουσα προσοχή όμως ευελπιστώ να γίνει σύντομα. Μιας και θα είναι η πρώτη σου επαφή με τον Τολστόι μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν "Ο Θάνατος του Ιβάν Ίλιτς" ή κάποια από τις άλλες νουβέλες του ώστε να σχηματίσεις μια γνώμη για το ύφος του Τολστόι και να δεις αν σου ταιριάζει.
Αν τελικά καταλήξεις στην Άννα Καρένινα να προτιμήσεις εκδόσεις Άγρα. :πάνω:

@Χρυσόστομος
Καλή χρονιά!!:)
Το να προτείνεις ένα βιβλίο σε κάποιον που δεν ξέρεις είναι αρκετά δύσκολο. Εμένα μου άρεσαν και τα δύο πολύ για διαφορετικούς λόγους. Απλά νομίζω ότι σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει ξανά Τολστόι θα πρότεινα να ξεκινήσει με την Αννούλα. Δεν νομίζω ότι κάτι θα πάει στραβά εκεί!:ρ Καλή ανάγνωση και πες μας τι διάλεξες τελικά!!

@Ιαβερης και @Τουραντό ευχαριστω για την βοηθεια σας. Οπως προανεφερα προς την Αννα Καρενινα έκλινα κι εγω αλλα με τα σχόλια σας μου κάνατε ακόμα πιο εύκολη την επιλογή. Τις επόμενες μέρες θα κάνω μια παραγγελία οποτε θα το βάλω κι αυτό.
Ιαβερη η εκδοση της Αγρας είναι εξαντλημενη οποτε θα πάρω την εξισου καλή νομίζω του Γκοβόστη.

Α, πάλι εξαντλήθηκε η έκδοση των Άγρα;; :ζντόινγκ: Είμαι σίγουρος ότι και οι εκδόσεις Γκοβόστη θα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά τουλάχιστον ως προς τη μετάφραση. Καλή ανάγνωση όποτε το ξεκινήσεις κι εννοείται περιμένουμε σχόλια!

Θα ήθελα να αγοράσω ένα ιστορικό βιβλίο... φαντάζομαι κάτι σαν παγκόσμια ιστορία.
Τα έχω κάνει λίγο αχταρμά στο κεφάλι μου με χρονολογίες και περιόδους.
Έχετε κάτι υπόψιν σας που να είναι και ευκολοδιάβαστο;

Είμαι στη σελίδα 102 του βιβλίου "Η Λεωφόρος", του Trevanian και δεν προχωράει ευχάριστα μέχρι στιγμής. Πολλές άσχετες λεπτομέρειες για να γεμίσουν οι σελίδες, αργό, πολύ μπλα μπλα και λίγη ουσία, κάνει κοιλιά συχνά και έχει έναν αδιάφορο τόνο. 'Ετσι πάει μεχρι το τέλος; Το έχει διαβάσει κανείς;

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Θα ήθελα να αγοράσω ένα ιστορικό βιβλίο... φαντάζομαι κάτι σαν παγκόσμια ιστορία.
Τα έχω κάνει λίγο αχταρμά στο κεφάλι μου με χρονολογίες και περιόδους.
Έχετε κάτι υπόψιν σας που να είναι και ευκολοδιάβαστο;
Έχω πάρει, αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα, το βιβλίο "Μικρή Ιστορία του Κόσμου" του Γκόμπριχ, που ίσως ταιριάζει για αυτό που θες. Όπως αναφέρει και ο @Γρίλος, ο συγγραφέας παρουσιάσει την ιστορία σαν ένα παραμύθι που διηγείται μία γιαγιά στα εγγόνια της. Δεν κάνει λεπτομερής αναφορές σε ονόματα και χρονολογίες και οι χρονικοί περίοδοι που βλέπω στα περιεχόμενα, ξεκινάνε από την προϊστορία και φτάνουν μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Ίσως με αυτό βάλεις μια πρώτη τάξη στο μυαλό σου και μετά να εστιάσεις πιο συγκεκριμένα.

Προσωπικά με ενδιέφεραν κατά καιρούς, για κάποιες χρονικές περιόδους, πως γεννήθηκαν τα κυρίαρχα τότε ρεύματα στην φιλοσοφία και στην τέχνη και θα με ενδιέφερε να μάθω αν υπάρχουν ιστορικά βιβλία γραμμένα από αυτή την οπτική.

@Πεταλούδα Σε ευχαριστώ πολύ.

Όπως έχω ξαναπεί αυτή η σειρά του πατάκη που αποτελείται από μικρά λευκά βιβλιαράκια μου αρέσει πολύ. Έχω και εγώ στην κατοχή μου κάποια από αυτά όπως το Μικρή ιστορία της Φιλοσοφίας και το Μικρή ιστορία της Θρησκείας.

Θα ήθελα κάτι πιο μεγάλο σε όγκο και να ξεκινάει απο την προ ιστορία... π.χ μου είπαν πρόσφατα οτι την εποχή του Μωυσή που έγινε η έξοδος των Ισραηλιτών... την ίδια εποχή που για εμάς ήταν ο μινωικός πολιτισμός... έγινε η έκρηξη της Σαντορίνης και απο στογγυλή που ήταν... είναι το νησί που ξέρουμε σήμερα... Αυτά με ενδιέφερουν... δεν μπορώ να αισθιάσω όπως κάποιος ιστορικός ή κάποιος που διαβάζει ιστορία για χρόνια... αλλά θα με ενδιέφερε να διαβάσω ένα κατανοητό βιβλίο που θα μου τα βάλει σε μια σειρά... Αν βρώ και εγώ κάτι θα σε ενημερώσω.

Εχουνε πέσει οι εκδοτικοί οικοι και εκδίδουν τα δυο εμβληματικά βιβλία του Οργουελ "1984" και "Φαρμα των ζώων". Μεσα σε αυτον τον μηνα έχουν ήδη κυκλοφορησει αυτα τα δυο βιβλία σε νέες εκδόσεις και μεταφρασεις απο τις εκδόσεις Μεταιχμιο, Ψυχογιός, Μινωας και Ωκεανιδα. Διαλεγετε και παιρνετε. Αν και νομίζω εδω μέσα δύσκολα θα βρεις καποιον να μην τα έχει διαβασει. Αλλα εγώ αναρρωτιέμαι αυτό τωρα συμφέρει τους εκδοτικους; Δηλαδη τώρα ποιος θα πρωτοπουλήσει; Παντως οσοι ενδιαφερονται να τα διαβασουν έχουν πληθώρα επιλογών.

@Τσίου χρόνια πολλά να τα εκατοστησεις!

Ευχαριστώ, @Χρυσόστομος!
Και για να είμαι εντός θέματος: Αν ζούσε η Σόνταγκ θα γιόρταζε και εκείνη τα γενέθλια της. Χθες έριξα μια ματιά στο Η γοητεία του φασισμού, και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Βρήκα άκρως απολαυστικό το πετσόκομμά της.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Θα ήθελα να μου προτείνετε βιβλία ψυχολογίας, που έχουν ως αντικείμενο τον φόβο.
Ειτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

Last edited: