για το "Περί βιβλιανέμων και αναγνωσυδάτων"

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Το "Περί βιβλιανέμων και αναγνωσυδάτων" φαίνεται πως είναι ένα φόρουμ που συγκλονίζει τα πλήθη και που έφτασε να φιλοξενεί πάρα πολλά νήματα, πολλά από αυτά πολύ επιτυχημένα κι αγαπημένα.

Μήπως να το συμμαζεύαμε; Να δημιουργούσαμε δηλ. υποφόρουμ;

Και κατά τί υποφόρουμ θα μπορούσαμε, τάχα, να ομαδοποιήσουμε τα διάφορα νήματα; (π.χ. νομίζω πως έχουμε πολλά αγαπημένα έτσι κι αγαπημένα αλλιώς.. Ίσως ένα υποφόρουμ "Κορυφαία κι Αγαπημένα" ; )

Έχω παρατηρήσει πως το περιεχόμενο αρκετών νηματίων που υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ, μπορούν ακόμα να χωριστούν γενικά σε δύο κατηγορίες: σε αυτή που συζητάνε περιμετρικά θέματα γύρω από το βιβλίο, χωρίς να αναφέρονται στο περιεχόμενο του (Ενωμένες σελίδες, Κόστος ενός βιβλίου, Μεγάλα διαστήματα χωρίς βιβλίο κτλ.) και σε αυτή που γίνονται "φιλολογικές συζητήσεις" ορμόμενοι από τα βιβλία (Αντρίκειες κουβέντες, Η μόρφωση φοβίζει, Ο Μαρκ τουέιν και η λέξη nigger κτλ.)

Θα ρίξω μια ματιά αύριο (σήμερα δηλαδή, αλλά αργότερα :ρ) στα νήματα για να τα φρεσκάρω, αλλά έχω την εντύπωση, πως τουλάχιστον για την 2η κατηγορία που ανέφερα, μπορεί να ανοιχτεί ένα υποφόρουμ που να έχει τις βιβλιοκουβέντες και τις βιβλιοφιλοσοφίες μας.

Last edited:
Σωστούς σας βρίσκω φίλτατοι! Όντως, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα νήματα μέσα στο συγκεκριμένο φόρουμ. Πετ, λες να αρκούν τα 2 υποφόρουμ; Μήπως θα έπρεπε να συμμαζέψετε τα πράγματα σε παραπάνω από 2; Λέω εγώ τώρα...

Θα πρέπει να το δούμε πιο αναλυτικά Μελ, γι΄αυτό ανάφερα τουλάχιστον το ένα στο τέλος. Και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες καλές ιδέες να ακούσουμε. :)

Πετ, συμφωνώ με τον τρόπο που προτείνεις να συμμαζέψουμε τα νήματα. Όμως πρέπει να το σκεφτούμε για να είναι ξεκάθαρο ποια θέματα θα πηγαίνουν στα " εξωτερικά " για το βιβλίο και ποια, αν κι αυτό κατα τη γνώμη μου είναι ευκολότερο, είναι αυτά που αφορούν το περιεχόμενο του βιβλίου δηλ σκέψεις και προβληματισμοί που ξεκινούν από την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Μετά από σκέψη και ανακατανομή, θα δέιτε πως τελικά έγιναν οι εξής αλλαγές στο Φόρουμ "Περί βιβλιανέμων και Αναγνωσυδάτων":

Δημιουργήθηκαν 3 ξεχωριστά υποφόρουμ:

1)... για τα βιβλία, με δύο υποφόρουμ δικά του:
-κορυφαία και αγαπημένα
-βιβλίο και οθόνη

2)... για τη λογοτεχνία, με υποφόρουμ:
-λογοτεχνικοί ήρωες

3)... για την ανάγνωση

Οι τίτλοι των υποφόρουμ είναι αρκετά κατατοπιστικοί από μόνοι τους, αλλά κάντε και εσείς μια περιήγηση από μόνοι σας , για να καταλάβετε τί συμπεριλαμβάνει το καθένα και πού πρέπει να τοποθετείτε τα νέα νήματα. :)

Για κάθε απορία φυσικά, εγώ προσωπικά, και όλοι οι συντονιστές, είμαστε στη διάθεσή σας! :ναι:

Τούτο το φόρουμ σαν τη γυναίκα είναι:
με το πας να συνηθίσεις τους τρόπους της,
τα κουμπιά της και τα καπρίτσια της,
αυτή πάει και τ' αλλάζει.