νέα βολικά κουμπάκια στον επεξεργαστή κειμένου

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Staff member
Στην προηγμένη επεξεργασία κειμένου, εδώ στο φόρουμ, υπάρχει το γνωστό κουμπί τής πλοκής [π] που αποκρύπτει ένα μέρος τού κειμένου, π.χ. την πλοκή ενός βιβλίου, ώστε να εμφανίζεται αυτή μόνο εφόσον το επιλέγει αυτός που διαβάζει την ανάρτηση.

Από σήμερα, δίπλα στο κουμπί τής πλοκής θα βρείτε ένα νέο κουμπί, το κουμπί τής διαγραφής. Βάζοντας κείμενο μέσα σε [δ]και[] αυτό θα εμφανίζεται με μια γραμμή διαγραφής, [δ]δηλαδή έτσι![/δ]

Μην ξεχνάτε, τα δύο αυτά κουμπιά όπως κι όλα τα άλλα που αφορούν μορφοποίηση κειμένου, τα πατάμε αφού πρώτα έχουμε επιλέξει το κείμενο στο οποίο επιθυμούμε να έχουν εφαρμογή!
:)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Staff member
Ένα κουμπάκι που προστέθηκε πρόσφατα είναι το:

το οποίο το χρησιμοποιούμε γύρω από μια εικόνα ώστε αυτή να μπει στα αριστερά και το περιρρέον κείμενο στα δεξιά της, όπως στο άρθρο της Καστάλιας για τα ηλ. βιβλία.

Ένα άλλο είναι το:


Για ενσωματωμένο pdf μέσα σε μια ανάρτηση αλλά θα έχει πολύ συγκεκριμένη χρήση, όπως π.χ. για το κείμενο μιας συνανάγνωσης στην πρώτη ανάρτηση κι εφόσον το κείμενο δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Οπότε η παράδοξη οδηγία είναι: το pdf μην το χρησιμοποιείτε! :))))
 
Πολύ ενδιαφέροντα καί τα δύο, αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι για το δεύτερο, δηλ. το κουμπί PDF. Δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω π.χ. στις εξής περιπτώσεις;

  • αν θέλω να αναρτήσω κείμενο μορφοποιημένο σε στήλες (όπως στο άρθρο περί μεταφράσεων του Ντοστογιέφσκι, όπου παραθέτω μερικές μεταφράσεις τη μία δίπλα στην άλλη)
  • αν θέλω να αναρτήσω ξενόγλωσσο κείμενο (γαλλικό, γερμανικό κ.λπ.) όπου μ' ενδιαφέρει να προβάλλονται ολόσωστα κάποιοι ειδικοί αλφαβητικοί χαρακτήρες που δεν υποστηρίζονται από τη Λέσχη, π.χ. τα λατινικά γράμματα με οξεία, με βαρεία, με ούμλαουτ.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Staff member
Το θέμα είναι πως το κείμενο του pdf δεν θα είναι ενταγμένο στην Λέσχη. Επίσης, μπαίνει ένα πελώριο πράγμα μέσα στην ανάρτηση.

Για παράδειγμα:


Πιστεύω θα έχει χρήση, αλλά δεν είναι χρήση σε απλές αναρτήσεις κτλ.

:ανέκφραστος:
 
Ωραία, ευχαριστώ! :) Ήταν και μια ευκαιρία να δούμε πώς εμφανίζονται τα πεντέφια* εντός των αναρτήσεων.

*PDF. (κόπιραϊτ, αν δεν απατώμαι, Νίκος Σαραντάκος)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Staff member
Με έπιασε μια ανεξήγητη προκοπή, τελευταία, και παρά την γενικότερη έλλειψη χρόνου (ή ίσως ακριβώς εξαιτίας της: σαν αντίδραση, αντί να ασχολούμαι με άλλα, κάθομαι και κάνω ό,τι θυμάμαι-χαίρομαι), επιτέλους διόρθωσα τα τρία κουμπάκια του επεξεργαστή κειμένου που για χρόνια δεν εμφανίζονταν σωστά: διαγραφή, πλοκή κι mp3:Πολλοί ίσως δεν το είχατε παρατήρησει καν. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαστε λίγο καλύτερα, τώρα. :)
 
Top