παρωνύμια και αβατάρια! :-)

Στη λέσχη είμαι πολύ πολύ νέα.
Μόλις από τις 21 Ιουλίου.
Αλλά και πολύ πολύ ενθουσιασμένη!
Διάβαζα πριν λίγο κάποιες από τις βιογραφίες των μελών και σκεφτόμουν πόσο δύσκολο μου είναι να αυτοπροσδιοριστώ.
Ακόμα και το παρωνύμιο που διάλεξα για πολύ συγκεκριμένο λόγο, τώρα μου φαίνεται ξένο, σαν να μην είμαι εγώ.
Δεν μου είναι καν εύκολο να διαλέξω ένα αντιπροσωπευτικό αβατάρι, γιατί αισθάνομαι πως πάλι, παρότι προφανώς θα μου αρέσει για να το προτιμήσω από κάτι άλλο, τελικώς δεν θα είμαι εγώ.
Όχι βέβαια πώς έγινε και τίποτα! Είτε βάλω, είτε δεν βάλω, είτε είναι αντιπροσωπευτικό είτε όχι.
Νομίζω πως πιο σημαντικά είναι αυτά που λέγονται.

Ωστόσο...
Tα παρωνύμια και τα αβατάρια των μελών, καθώς φυσικά και οι αναρτήσεις, μου προξένησαν όχι μόνο απλά την περιέργεια, αλλά και μια έκρηξη φαντασίας.
Σαν να είμαι σε έναν παράλληλο κόσμο, όπου υπάρχουν ονόματα περίεργα και ευφάνταστα ή αληθινά που ανήκουν όμως σε κάποια άλλη εποχή, όπως βέβαια και πραγματικά, όπου πρόσωπα που παρουσιάζονται όπως είναι και στη ζωή τους συναντιούνται με μεγάλους συγγραφείς, με ήρωες, με περίεργες φιγούρες, με αινιγματικά πρόσωπα.

Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω, αν θελήσετε να το μοιραστείτε: Γιατί διαλέξατε το συγκεκριμένο παρωνύμιο και αβατάρι; Σας αντιπροσωπεύει ή δεν έχει μεγάλη σημασία? Έχετε ποτέ φανταστεί τον κόσμο του φόρουμ ως κάτι πέρα από αυτό που είναι?

ΥΓ. Αγαπητή Στιλ Ιλλ, που ήσουν η πρώτη φίλη εδώ στο φόρουμ, περιμένω εννοείται και τη δική σου απάντηση! Ιντριγκάρει πολύ το παρωνύμιό σου! :-)

Tα αβατάρια μου τα αλλάζω συχνά σχετικά αναλόγως με το τι ασχολούμαι το καθε διάστημα. Συνήθως είναι αγαπημένα πράγματα απο τον χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής. Τώρα ας πούμε που έχω την Χάρλευ Κουίν είναι και λόγω του χάιπ της νέας ταινίας αλλα και λόγω της αγάπης που της έχω απο μικρή έχοντας μεγαλώσει με τα ανιμέισον του Μπάτμαν. Το παρωνύμιο μου προέρχεται απο τραγούδι των Smiths το οποίο ήταν το πρώτο που άκουσα και κόλλησα μαζί τους. Με τον καιρό συνειδητοποίησα οτι μου ταιριάζει γάντι αυτό το παρωνύμιο λογω του ανικανοποίητου του χαρακτήρα μου και της μόνιμης χαρακτηριστικής λέζας την οποία βρίσκομαι. To τραγούδι βέβαια έχει να κάνει με την σεξουαλικότητα και κατα ποσο είναι επιλογή ή οχι αλλα το έχω συνδυάσει και με τα παραπάνω στοιχεία. Απο εκεί και ο ειρωνικός τίτλος του τραγουδιού.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Μ'αρεσουν οι πολεμιστριες, και οσες γυναικες ειναι δυναμικες και τολμουν στην ζωη. Αυτες ειναι το προτυπο μου και τετοια θελω να ειμαι. "του φωτος" συμβολιζει (για μενα) την αισιοδοξια. Το παρωνυμιο μου ειναι απο ενα παλιο manga ενος αγοροκοριτσου, και επισης μου αρεσε και το ακουσμα του ονοματος.
Ολα αυτα συνδυασμενα εβγαλαν αυτο το αποτελεσμα. Και μου αρεσει τοσο πολυ που δεν το αλλαξα στα τοσα χρονια χρονια που ειμαι στην λεσχη :)

Στιλλ, στο φανταστικό μου κόσμο η "αρρώστια" έχει να κάνει με τον έρωτα βεβαίως, για ένα βιβλίο φυσικά! Κολλημένη αλλά και ψύχραιμη, εξερευνείς και πολλά άλλα, αλλά ουσιαστικά είσαι πάντα εκεί. (Κάτι από τον εαυτό μας βλέπουμε πάντα στους άλλους, βλ. τη δική μου "αρρώστια" με το Φθινόπωρο του Πατριάρχη)

Λορένα, ταιριαστά και όμορφα είναι όλα! Στον φανταστικό κόσμο, η φωτεινή σου παρουσία θα βοηθούσε κι εμάς που κάποιες φορές, άλλοτε με πλήρη συνείδηση και ίσως άθελά μας, χανόμαστε σε πιο σκοτεινά μονοπάτια ή απλώς τελματώνουμε.

τι "ανακαλύπτει" κανείς στο φόρουμ....
μα φυσικά και θα είχε γίνει μια παρόμοια συζήτηση, για παρωνύμια και αβατάρια!
και φυσικά στα "μέλη" και όχι στα "διάφορα". :-)

Το παρωνύμιο μου και τα διάφορα αβατάρια που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα μ'εκφράζουν απόλυτα. Όσο γι' αυτό που σε προβληματίζει, αβατάριο μπορείς ν'αλλάζεις και κάθε πέντε λεπτά, οπότε διάλεξε ότι σου'ρθει πρώτο και βάλε το, δε χάνεις τίποτα. Το παρωνύμιο βέβαια παραμένει πάντοτε ίδιο, μία μελαγχολική αύρα φίλη Φθινόπωρο θα σε χαρακτηρίζει μονίμως στην παρέα μας...

Αφού λοιπόν τα αβατάρια αλλάζουν όσο συχνά θέλει κανείς, ανέβασα μια φωτό καλοκαιρινή, μήπως και εξισορροπήσει το μελαγχολικό παρωνύμιο... :)
Μπου, εσύ πάλι αποπνέεις πάντα μια ευγενική αύρα! Στον παράλληλο φανταστικό κόσμο, ως άλλος Τσε, αν και κοντά στον καθένα, ίσως να μας έβγαζες από τα καθημερινά και τετριμμένα, κάνοντάς μας να δούμε τη "μεγαλύτερη εικόνα", με θέματα που αφορούν όλη την "κοινότητα".
Κι ένα τραγουδάκι αγαπημένο, με μελαγχολική αύρα:
https://www.youtube.com/watch?v=mGVpcw4Qnrs

Φθινόπωρο, σούπερ η αφιέρωση σου, ευχαριστώ πολύ!!!:πάνω:

Τον θαυμάζω τον Τσε είναι αλήθεια, γιατί ήταν ειλικρινής ιδεολόγος και δεν έμεινε ποτέ στα εύκολα...

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αντερωτας ειναι ενας απο τους λιγοτερο γνωστους θεους, αδελφος του Ερωτα, ο οποιος τιμωρουσε αυτους που δεν ανταποκρινονται στον ερωτα των αλλων. Το διαλεξα σε περιοδο ερωτικων απογοητευσεων (βλ. χυλοπιτες) αλλα και επειδη ακουγεται ψευτοψαγμενο και ψευτορομαντικο και θα ταιριαζε σε ενα φορουμ λογοτεχνιας. Κατοπιν σκεφτομαι οτι ειναι και κωμικο, αφου μοιαζει με portmanteau απο αντερο και ερωτα. Θεωρω οτι ειναι "χαϊδευτικό" του "Σπληναντέρωτας". :))))

Τον τελευταιο καιρο εχω για αβαταρι ενα πολεμιστη μάγια (βαριεμαι να βρω κατι αλλο, ειναι η αληθεια) γιατι με συναρπαζουν τα σκηνικα που θεωρουμε "εξωτικα": οτιδηποτε παραπεμπει σε ζουγκλες, εξωτικα νησια, αρχαια μυστηρια, και γενικως καταστασεις Ιντιανα Τζοουνς... αν και ομολογω οτι τα προτιμω σαν ιδεα και σαν ποπ κουλτουρα, παρα να ταξιδευω σαν τους τυπους του World Party ή να μελεταω σοβαρα την ιστορια τους. Στο παρελθον ειχα ενα απο τα αγαπημενα αγαλματα απο τα νησια του Πασχα, και κατι αλλα αιγυπτιακης θεματολογιας

Αντέρωτα, παρότι αγαπώ πολύ την μυθολογία και από παιδί διάβαζα αρκετά, το αδερφάκι του Έρωτα δεν το ήξερα!
Μου φαίνεται πως αν ο Έρωτας έκανε σωστά τη δουλειά του, το αδερφάκι του δεν θα χρειαζόταν και τόσο!
Αλλά τι να πεις, δεν μπορούν πάντα να είναι όλα αμοιβαία.
Εμένα το Αντέρωτας μου έδωσε την αίσθηση πως σημαίνει κάτι σαν "αντίθετο" ή "εναντίον" του έρωτα. Ξέρεις, στυλάκι "εμένα με ενδιαφέρει η διανόηση και τα θέματα της καρδιάς δεν με αφορούν" ένα πράγμα... :χαχαχα: Συμφωνώ πως είναι πολύ ωραίο για λογοτεχνική λέσχη και από την άλλη δεν θα μπορούσα να φανταστώ το παρωνύμιο "Έρωτας"... νομίζω θα φαινόταν κάπως! :)))
Χάρηκα λοιπόν που έμαθα τι σημαίνει και εύχομαι να μη χρειαστεί να μας φανείς χρήσιμος! Στο να εκδικηθείς κανέναν για λογαριασμό μας εννοώ! Για κουβέντα και προτάσεις βιβλίων, εύχομαι να τα λέμε!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μα ναι, ισχυει και αυτη η ερμηνεια, αφου μετα απο χυλοπιτες μπουχτιζεις και λες "πιο καλη η μοναξιά". Θυμαμαι οτι για να "οπτικοποιησω" ολο αυτο, ειχα βαλει για πρωτο αβαταρι μια αναποδη καρδια :))))

Και ναι, απ'οσο ξερω, στην αρχαιοτητα πρεπει να ειχε παιχτει πολλη μαυρη μαγεια και καταρες για υπόψη του τιμωρου και εκδικητη συνωνοματου μου.

Εμενα παντως θα με βρεις επι το πλειστον σε τετοια θεματα. :)

Last edited: