Greeklish ή ανορθόγραφα; Ποιό είναι προτιμότερο;

Ποιό είναι χειρότερο;

• Total voters
    108
Η αλήθεια είναι το θεαθήναι το έχω δει κυρίως στο φβ... φαντάζομαι ότι γίνεται και στην τηλεόραση, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν βλέπω καθόλου.
Γύρω μου δεν παρατηρώ να γίνεται κάτι τέτοιο, ίσως φταίει που δε μένω Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή σε μεγάλη πόλη τύπου Λάρισα, Σέρρες.
Το boarding pass πχ δε το έχω δει πουθενά, ούτε έχω ακούσει κάποιον να το λέει... Σίγουρα θα απορούσα αν το άκουγα να βγαίνει από το στόμα του λεωφορειατζή που μέχρι προχθές το λεωφορείο αντί για πόρτα στις αποσκευές είχε λαμαρίνα καρφωμένη...

Τώρα το θέμα αντζέντας... Όλα σήμερα αντζέντες είναι...

@Κεχριμπάρι όταν λέω νέους αναφέρομαι κυρίως στους εφήβους και τους εικοσάρηδες, και λέγοντας παιδεία εννοώ το εκπαιδευτικό σύστημα που είναι πέρα βρέχει αλλά και την αδιαφορία των μαθητών να προσπαθήσουν να αποκομίσουν ελάχιστες γνώσεις. Μια βόλτα στα σχόλια σε σόσιαλ μίντια και youtube αρκεί για να καταλάβουμε σε τι χάλια βρίσκεται η κατάσταση. Το ότι πετάνε καμιά αγγλική φράση που την έχουν τσιμπήσει από το lol ή από κάποια πλατφόρμα δεν σημαίνει ότι μιλάνε φαρσί τα αγγλικά. Φυσικά υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως γνωρίζουν αγγλικά, ίσως και οι εργασία τους να τούς προσφέρει τριβή με τη γλώσσα σε καθημερινή βάση κι αυτό να έχει ως αποτέλεσμα πραγματικά να τους είναι δυκολότερο να εκφραστούν στα ελληνικά.
Πριν καιρό άκουγα ένα ελληνικό podcast κοινωνικού περιεχομένου, όπου ο παρουσιαστής - ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γεννηθεί, μεγαλώσει, σπουδάσει και ζει στην Αθήνα - δεν μπορούσε να σταυρώσει μια ολόκληρη πρόταση στα ελληνικά. Σε κάποιο σημείο της εκπομπής, δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το διατύπωσε αλλά στο περίπου είπε " Η Ελλάδα έχει πολλά social issues ." Δηλαδή ρε φιλαράκι, θες να πεις πραγματικά ότι δεν σου έρχεται στο μυαλό πώς είναι το social issues στα ελληνικά;;; Κι άλλες πολλές τέτοιες φράσεις είπε αλλά δεν τις συγκράτησα, βασικά στο 5λεπτο σταμάτησα να τον ακούω.

@Σελεφά ούτε φβ παρακολουθώ ούτε τηλεόραση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Παρακολουθώ ότι είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντα μου σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήδη αυτό είναι αρκετό για να βλέπω σωρεία ανοησιών... Επίσης ξέρω πως είναι τα πράγματα στην επαρχία, έχω μεγαλώσει σε αυτήν και διατηρώ κανονικά σχέσεις με τον τόπο μου, παρόλο που ζω σε μεγάλο αστικό κέντρο. Εμένα πάντως δεν θα μου φαίνονταν παράξενο να ακούσω τον λεωφορειατζή να μιλάει για κάρτες επιβίβασης :)

@Ιαβερης το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σοβαρή πληγή στην Ελλάδα! Είναι μεγάλη και πολύπλευρη η κουβέντα για έναν απο τους σημαντικότερους τομείς σε μία κοινωνία, πόσο μάλλον στην ελληνική. Το παράδειγμα που έφερες με το podcast είναι αυτό που εννοώ και εγώ.

Καλημέρα σας :καφεδάκι: