Manchette & Tardi : "Tο Μελαγχολικό Κομμάτι της Δυτικής Ακτής"

Οκτάνα

Ανάστροφη Ταξιδεύτρια
Για όσους αγαπούν τα graphic novels, έχω να προτείνω το καινούρια μου απόκτημα που με ενθουσίασε, το "Μελαγχολικό Κομμάτι της Δυτικής Ακτής" των Manchette- Tardi.

Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Patrick Manchette που δημοσιεύτηκε πριν από 30 χρόνια. Βία, αγωνία και η βαθιά κρίση ενός ανθρώπου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας με τον ήρωα, τον Ζερφώ, από κυνηγημένος να παίρνει το ρόλο του κυνηγού και η πλοκή να γίνεται όλο και πιο ανατρεπτική και απροσδόκητη.

Αξίζει να σημειώσω ότι η καλή ελληνική έκδοση είναι μια συνεργασία των εκδοτικών οίκων Άγρα και Βαβέλ.

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πρόκειται για μια στρωτή αστυνομική περιπέτεια, που ειδικά σ' αυτήν την εικονογραφηγηματική μορφή της διαβάζεται εύκολα κι ευχάριστα.

Βέβαια λέμε "αστυνομικό" δίχως, στην πραγματικότητα, να εμφανίζεται μέσα κάποιος αστυνομικός, όμως αυτό το όνομα έχει επικρατήσει για ιστορίες όπως αυτήν με πιστολίδι, παρακολούθηση, κυνηγητό και βία.

Δυνατό χαρτί είναι ο ήρωας, στην πραγματικότητα ένας αδιάφορος αντιήρωας αποστασιοποιημένος ακόμα κι από την ίδια του την ζωή, πολύ κοντά στον Ξένο τού Καμή.

Το σχέδιο ασπρόμαυρο και σχετικά απλό, ενίοτε μέχρι και άτσαλο αλλά με έναν όμορφο κομιξάδικο τρόπο, λειτουργεί πολύ καλά.

Μια πολύ καλή καλοκαιρινή επιλογή. :)

Έχω να προτείνω τρεις ακόμη τίτλους του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους ( τους συνάντησα στην Καθημερινή της Κυριακής και πραγματικά ξεχωρίζουν):
1. Ρέι Μπράντμπερι: Φαρενάιτ 451
Διασκευή για κόμικς: Τιμ Χάμιλτον
εκδ. Μεταίχμιο

2. Σιντ Τζέικομπσον, Έρνι Κόλον: Η βιογραφία του Che
εκδ. Μεταίχμιο

3. Τζοάν Σφαρ: Ο Μικρός Πρίγκιπας
( κόμικ βασισμένο στο αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ)
εκδ. Πατάκη