Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, και ήρθε η ώρα να δώσουμε τα βιβλιο-βραβεία μας. Λοιπόν, ποιο ήταν το καλύτερο και ποιο το χειρότερο βιβλίο που διαβάσατε φέτος; Και ποια κονταροχτυπήθηκαν για τις θέσεις αυτές;
)
Φέτος οι επιλογές που έκανα με ικανοποίησαν στην πλειοψηφία τους, αν και θα 'θελα να είχα διαβάσει περισσότερο. Ακόμα, πάντως, και τα χειρότερα της χρονιάς μού άρεσαν έστω και λίγο. Για τη θέση του καλύτερου κονταροχτυπήθηκε ένας νέος έρωτας (Λιγκότι) με έναν παλιό (Κινγκ), και κέρδισε ο πρώτος στα σημεία. Με έκπληξη παρατηρώ ότι τρία απ' τα αγαπημένα μου φετινά αναγνώσματα ήταν συναναγνώσεις της Λέσχης, ενώ ένα το ανακάλυψα μέσα απ' το παιχνίδι Διάβασε ένα Αγαπημένο μου Βιβλίο! Στα αναπληρωματικά χειρότερα βρέθηκαν κάποιοι αγαπημένοι μου συγγραφείς σε αδύναμες στιγμές τους. Και πάλι, τα βιβλία τα απόλαυσα.
Πάμε λοιπόν:
Το καλύτερο: Εργοστάσιο Εφιαλτών, Τόμας Λιγκότι
Το χειρότερο: Το Μαγαζάκι των Αυτοκτονιών, Ζαν Τολέ
Αναπληρωματικά καλύτερα:
Blankets, Craig Thomson
Φέτος οι επιλογές που έκανα με ικανοποίησαν στην πλειοψηφία τους, αν και θα 'θελα να είχα διαβάσει περισσότερο. Ακόμα, πάντως, και τα χειρότερα της χρονιάς μού άρεσαν έστω και λίγο. Για τη θέση του καλύτερου κονταροχτυπήθηκε ένας νέος έρωτας (Λιγκότι) με έναν παλιό (Κινγκ), και κέρδισε ο πρώτος στα σημεία. Με έκπληξη παρατηρώ ότι τρία απ' τα αγαπημένα μου φετινά αναγνώσματα ήταν συναναγνώσεις της Λέσχης, ενώ ένα το ανακάλυψα μέσα απ' το παιχνίδι Διάβασε ένα Αγαπημένο μου Βιβλίο! Στα αναπληρωματικά χειρότερα βρέθηκαν κάποιοι αγαπημένοι μου συγγραφείς σε αδύναμες στιγμές τους. Και πάλι, τα βιβλία τα απόλαυσα.
Πάμε λοιπόν:
Το καλύτερο: Εργοστάσιο Εφιαλτών, Τόμας Λιγκότι
Το χειρότερο: Το Μαγαζάκι των Αυτοκτονιών, Ζαν Τολέ
Αναπληρωματικά καλύτερα:
- 22/11/63, Στήβεν Κινγκ
- Το Κορίτσι της Διπλανής Πόρτας, Τζακ Κέτσαμ
- Το Μηδέν και το Άπειρο, Άρθουρ Κέσλερ
- The Grownup, Τζίλιαν Φλιν
- Αυτογονία, Αύγουστος Κορτώ
Blankets, Craig Thomson