Το καλύτερο βιβλίο για το 2016 ήταν η '
Υπνοβάτισσα Γη', του Μία Κούτο γιατί ήταν αυτό που με ταξίδεψε περισσότερο και μου δημιούργησε τα περισσότερα συναισθήματα. Ωστόσο, το βιβλίο που με εντυπωσίασε περισσότερο για τους λόγους που ανέφερα στο
σχετικό νήμα ήταν το '
Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ', του Φώκνερ.
Αυτό που μου άρεσε λιγότερο ήταν το '
Ολα τα πτώματα έχουν ίδιο χρώμα', του Μπόρις Βιαν. Τοποθετημένο στις κακόφημες και περιθωριακές γειτονιές της Νέας Υόρκης, πραγματεύεται το θέμα του ρατσισμού και της φυλετικής ταυτότητας αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, μου άρεσε αρκετά η μικρή ιστοριούλα με τίτλο 'Τα σκυλιά, ο πόθος και ο θάνατος', που συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο βιβλίο. Ίσως διαβάσω και κάτι άλλο από Βιαν στο μέλλον.
Το βιβλίο που με απογοήτευσε περισσότερο γιατί περίμενα πολλά περισσότερα ήταν το '
Κίτρινο Βέλος', του Βίκτωρ Πελέβιν για τους παρακάτω λόγους που ειχα αναφέρει σε άλλο νήμα
Ξεπέταξα το 'Κίτρινο Βέλος', του Βίκτορ Πελέβιν το οποίο με απογοήτευσε λίγο. Αν ο συγγραφέας είχε εκμεταλλευτεί καλύτερα την συγκεκριμένη θεματολογία, θα μπορούσε να βγάλει ένα αριστούργημα. Δυστυχώς, οι μόλις 100 σελίδες του και η ανεπαρκής ανάλυση χαρακτήρων το καθιστούν πολύ αδύναμο, κατά την γνώμη μου.