To καλύτερο και το χειρότερο που διάβασα μέσα στο 2016!

Και εμένα μου αρέσει ο Φώκνερ. Τώρα στο θέμα Μαίρη Φρανκεσντάιν, έχει να κάνει και με το πότε γράφτηκε (το 1818) οπότε για την εποχή του (και το είδος του) μια χαρά ήταν, αλλά όπως και να το κάνουμε, όπως η πλειοψηφία των μυθιστορημάτων που γράφτηκαν πριν το 1850 βγάζει μια επιτήδευση και έναν βερμπαλισμό που κουράζει τον σύγχρονο αναγνώστη.
 
Μην ακούς κανέναν Έλλη!!!
Μια χαρά είναι τα όσπρια...

Κατά σειρά προτίμησης:

1. Φασόλια
2. Ρεβίθια
3. Φακές
4. Αρακάς
 
[πλοκη]Ο αρακάς θεωρείται όσπριο? Το είχα για λαχανικό τόσο καιρό...

Όσπρια top 5:
1. Φακές
2. Αρακάς
3. Φασόλια
4. Ρεβύθια
5. Φάβα[/πλοκη]
 
Να ανοίξουμε νήμα "Το καλύτερο και το χειρότερο όσπριο που έφαγα το 2016;" και "Τι όσπρια θα φας το 2017 (αν δεν σε φάει αυτό πρώτο; )"?
 
[πλοκη]Μαθαίνω περί οσπρίων σήμερα! Είχα την εντύπωση ότι η φάβα (στην οποία δεν έχω εμβαθύνει γιατί δεν μου αρέσει) ήταν το αντίστοιχο των fava beans, που είναι όσπρια[/πλοκη]
 
Όταν με ένα τόσο ιδιαίτερο τρόπο γραφής μια απλή ιστορία την μεταμορφώνεις σε μυθιστόρημα είναι επιτυχία του συγγραφέα και κάνει το βιβλίο άξιο αναφοράς και ανάγνωσης!!:)
Προφανώς έχουμε διαφορετική γνώμη για το ποια βιβλία είναι άξια αναφοράς. Εφόσον μου έσκασε αυτή η φλασιά, μήνες μετά, δεν θα συνεχίσω να υποκρίνομαι πως το βρήκα αριστούργημα για να φανώ γκουρού της ανάγνωσης. Όποιος θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του με το αβεσσαλώμ ας το κάνει. Για μένα ήταν χάσιμο χρόνου και ο μόνος λόγος που το τελείωσα ήταν επειδή διάβαζα τις αναλύσεις σας. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ξαναδιαβάσω αριστούργημα με λυσάρι. Θα διαβάζω τι γράφετε και θα είναι σαν να το διάβασα.
Χαίρομαι που σας έδωσα ιδέα για να ανοίξετε καινούριο νήμα.
 
Last edited:
τα καλύτερα τις χρονιάς:
1)το Confiteor του Cabre jaume
2) 22/11/63 του Stephen King
3) το μαύρο αλγέρι- Attia Mayrice

Δεν τελείωσα και άφησα στην μέση, μπορεί να μην ήταν το timing σωστο:
1) Πόλεμος και Πόλεμος Krasznahorkai Laszlo
2) ο θάνατος του αρτέμιο κρους - Fuentes Carlos
 
:κλαψ: ρε Νικόλα καταλαβαίνεις τι λέω. Θα διάβαζα τι γράφετε εσείς, χωρίς να μου βγουν τα μάτια με το βιβλίο. 5 αστέρια σας έδωσα άλλωστε!
 
Ω, ναι. Βεβαίως αξίζει να κάνετε. Αν ήξερα ότι περνάτε τόσο καλά, θα είχα κάνει εγγραφή νωρίτερα :ναι:
 
...Εφόσον μου έσκασε αυτή η φλασιά, μήνες μετά, δεν θα συνεχίσω να υποκρίνομαι πως το βρήκα αριστούργημα για να φανώ γκουρού της ανάγνωσης...
Υποκλινομαι Τσιου. Και δεν το λεω για το συγκεκριμενο βιβλίο, δεν το εχω διαβασει αλλωστε και δεν έχω γνώμη αλλα για το περιεχόμενο αυτού που λες.
 
Τα καλύτερα που διάβασα το 2016:
1)Confiteor -Καμπρέ
2)Μαουτχάουζεν- Καμπανέλης
3)Η δίκη - Κάφκα
4)Διόρθωση - Μπερνχαρντ
5)Η τριλογία της Μασσαλίας - Ιζζό

Το χειρότερο που διάβασα το 2016:
Πιθανότατα το αδικώ ,ίσως το διάβασα σε λάθος χρονική στιγμή τον Αναρχικό τραπεζίτη του Πεσσόα.
 
Υποκλινομαι Τσιου. Και δεν το λεω για το συγκεκριμενο βιβλίο, δεν το εχω διαβασει αλλωστε και δεν έχω γνώμη αλλα για το περιεχόμενο αυτού που λες.
:χεχ: (σταμάτα είμαι και ντροπιάρα). Κατάλαβα τι λες, πρόσφατα είχα μια συζήτηση με μία ψυχή γι'αυτούς που καμώνονται. Τον εαυτό τους κοροιδεύουν, όχι εμάς :ναι:
 
Το καλύτερο βιβλίο για το 2016 ήταν η 'Υπνοβάτισσα Γη', του Μία Κούτο γιατί ήταν αυτό που με ταξίδεψε περισσότερο και μου δημιούργησε τα περισσότερα συναισθήματα. Ωστόσο, το βιβλίο που με εντυπωσίασε περισσότερο για τους λόγους που ανέφερα στο σχετικό νήμα ήταν το 'Αβεσσαλώμ, Αβεσσαλώμ', του Φώκνερ.

Αυτό που μου άρεσε λιγότερο ήταν το 'Ολα τα πτώματα έχουν ίδιο χρώμα', του Μπόρις Βιαν. Τοποθετημένο στις κακόφημες και περιθωριακές γειτονιές της Νέας Υόρκης, πραγματεύεται το θέμα του ρατσισμού και της φυλετικής ταυτότητας αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, μου άρεσε αρκετά η μικρή ιστοριούλα με τίτλο 'Τα σκυλιά, ο πόθος και ο θάνατος', που συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο βιβλίο. Ίσως διαβάσω και κάτι άλλο από Βιαν στο μέλλον.

Το βιβλίο που με απογοήτευσε περισσότερο γιατί περίμενα πολλά περισσότερα ήταν το 'Κίτρινο Βέλος', του Βίκτωρ Πελέβιν για τους παρακάτω λόγους που ειχα αναφέρει σε άλλο νήμα

Ξεπέταξα το 'Κίτρινο Βέλος', του Βίκτορ Πελέβιν το οποίο με απογοήτευσε λίγο. Αν ο συγγραφέας είχε εκμεταλλευτεί καλύτερα την συγκεκριμένη θεματολογία, θα μπορούσε να βγάλει ένα αριστούργημα. Δυστυχώς, οι μόλις 100 σελίδες του και η ανεπαρκής ανάλυση χαρακτήρων το καθιστούν πολύ αδύναμο, κατά την γνώμη μου.
 
εμενα δεν ηταν πολυ δυνατη αυτη η χρονια αναγνωστικα
ομως στα χειροτερα θα βαλω το "100 χρονια μοναξια" ηταν η τριτη προσπαθεια που εκανα να το διαβασω και δεν τα καταφερα και να ξαναπω οτι ο μαρκες ειναι απο τουςαγπημενους μ συγγραφεις
για το καλυτερο θα επανελθω ,να το σκεφτω
 
Top