Αγαπημένο βιβλίο

Είναι αρκετά βιβλία που μου έρχονται στο μυαλό αλλά ξεχωρίζουν:
1. "Ο Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου
2. "Άπαντα" του Καβάφη
3. "Ρωμιοσύνη" του Ρίτσου
 
Ερωτόκριτος

1. "Ο Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου
Και τα άλλα δύο που αναφέρεις είναι εξαιρετικά, αλλά θα σταθώ στον Ερωτόκριτο..Το θεωρώ από τα τελειότερα δείγματα της ελληνικής Λογοτεχνίας. :μαναι::μαναι:Είναι από τα αναγνώσματα που με έχουν αγγίξει πολύ-και φυσικά δεν έχω βαρεθεί να το ακούω μελοποιημένο.Έχεις υπόψη σου την τελευταία εκδοχή στο "Παίζουμε οικολογικά";;
 
Αγαπημένα?Μμμ Θα έλεγα Η Σκιά του Ανέμου του Carlos Ruiz Zafon το διάβασα πρόσφατα και θα μπορούσα να πω δεν το άφησα από τα χέρια μου.
Επίσης η Ασκητική του Καζαντζάκη που το θεωρώ κάτι παραπάνω από βιβλίο..Ένας θείος μου είχε πει ότι είναι τρόπος ζωής και θα μπορούσα να συμφωνήσω.
Ο κόσμος της Σοφίας μου άρεσε πάρα πολύ του Jostein Gaarder.
Βιβλίο που να το έχω διαβάσει 4-5 φορές δεν μου έχει τύχει όπως λένε αρκετοί αλλά μάλλον επειδή είμαι μικρός ακόμα :P
 
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το: "Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ" από Οριάνα Φαλάτσι. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, αλλά κυρίως σε όσους δεν έχουν παιδιά, θα τους αγγίξει πιστεύω περισσότερο!
Πράγματι εξαιρετικό βιβλίο. Και λατρεύω επίσης και το "Ένας Άντρας" που έγραψε η ίδια για τον Αλέκο Παναγούλη.
 
Καλησπέρα σε όλους-ες. Νέος στο φόρουμ και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο νήμα. Ηδη πήρα πολλές ιδέες για βιβλία που θα διαβάσω μελλοντικά.Παραθέτω λοιπόν και τα δικά μου αγαπημένα.
J. Fowles Ο Μάγος (πολυαγαπημένο), Η ερωμένη του Γάλλου υποπλοίαρχου
I. Yalom Οταν έκλαψε ο Νίτσε
U. Eko Το όνομα του ρόδου , Το εκκρεμές του Φουκώ
J. Gaardner Ο κόσμος της σοφίας
F. Schatzing Το σμήνος
Τέλος όλα του δικού μας και ανυπέρβλητου Νίκου Καζαντζάκη με ιδιάιτερη έμφαση στο Βραχόκηπο. Βιβλία που κάθε φορά που διαβάζω ανακαλύπτω και κατι καινούριο
 
Καλησπέρα
Σαν νέα και εγώ υποχρεούμαι (!) να παραθέσω τους τίτλους των αγαπημένων μου βιβλίων. (Μα πόσο πραγματικά δύσκολο είναι να καταλήξω σε έναν μικρό αριθμό)
1. Sallinger, Ο φύλακας στη Σίκαλη
2. Τριανταφύλλου, Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης
3. De Botton, Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου
4. Kafka, Ο Πύργος
5. Kierkegaard, Φόβος και Τρόμος
κάποια βιβλία που δυστυχώς δεν θυμάμαι
 
Θυμήθηκα και άλλο : Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα του Bruckner
Τι σύμπτωση: είναι το τελευταίο βιβλίο που αγόρασα! Βέβαια, το δάνεισα ήδη σε μια φίλη :γρμβ:, γιατί δεν προλάβαινα να το ξεκινήσω αμέσως. Πάντως, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.
 
Γεια σου Αθηνάαα!

Αξίζει να το διαβάσεις και επίσης αξίζει να δεις και την ταινία!
Ιζόλδη, έχεις δίκιο! Την έχω στα υπόψη, αλλά δεν θέλω να την δω πριν διαβάσω το βιβλίο, οπότε συγκρατούμαι προς το παρόν ;)
 
Ο Δον Κιχώτης , Ο Φάουστ, Το Συμπόσιο, Η μυστηριώδης Νήσος, Ο Μικρός Λόρδος, Το Ψητοπωλείο της Βασίλισσας Πεντώκ, Ο Μικρός Πρίγκηπας, Ο Καλός Ανθρωπος του Σετσουάν, Η Πάπισα Ιωάννα, Το Λάθος, Το Τριτο Στεφάνι, Η Υστάτη, Η Ζωή Μετά, ......... Μακρύς ο Κατάλογος, πολλα αγαπημένα βιβλία έμειναν απέξω για να μη γίνει πιό ογκώδης, πολλές φορές τα καινούργια αναγνώσματα παραμερισαν τα παλιά άλλοτε παλιά και καινούργια τα τύλιξε η λήθη μιας μακρόχρονης ζωής !!!
 
Last edited:
Ο Δον Κιχώτης , Ο Φάουστ, Το Συμπόσιο, Η μυστηριώδης Νήσος, Ο Μικρός Λόρδος, Το Ψητοπωλείο της Βασίλισσας Πεντώκ, Ο Μικρός Πρίγκηπας, Ο Καλός Ανθρωπος του Σετσουάν, Η Πάπισα Ιωάννα, Το Λάθος, Το Τριτο Στεφάνι, Η Υστάτη, Η Ζωή Μετά, ......... Μακρύς ο Κατάλογος, πολλα αγαπημένα βιβλία έμειναν απέξω για να μη γίνει πιό ογκώδης, πολλές φορές τα καινούργια αναγνώσματα παραμερισαν τα παλιά άλλοτε παλιά και καινούργια τα τύλιξε η λήθη μιας μακρόχρονης ζωής !!!
Ναιιιιι Φεγγαράδα!!! Πάπισσα Ιωάννα!!! Απ' τα αγαπημένα μου!
 
Η Πάπισσα είναι κι από τα δικά μου περισσότερο αγαπημένα (όπως και όλος ο Ροΐδης). Αναφέρομαι στην αρχική πλήρη έκδοση με τον Πρόλογο [Τοις εντευξομένοις], την Εισαγωγή και τις αντίστοιχες Σημειώσεις. Αναπόσπαστο βέβαιο κομμάτι του έργου έγιναν και οι δύο απαντήσεις στην Ιερά Σύνοδο όπως και οι τέσσερις επιστολές του "Διονυσίου Σουρλή".
 
καλημέρα :)

αγαπημένο μου βιβλίο είναι " η μάνα " του Μαξίμ Γκόρκι
(μερικές φορές στα κρυφά πιάνω τον εαυτό μου να μου αρέσει περισσότερο το βλέμμα της μάνας στο εξώφυλλο του βιβλίου από το ίδιο το βιβλίο)

_... Δεν πνίγεται η αλήθεια μήτε με ποτάμια αίμα !
φράση από το βιβλίο που όσες φορές προσπάθησα να δώσω όψη στην αλήθεια για να την ζωγραφίσω μέσα στο αίμα
κατάφερα μόνο να ανατριχιάσω
σαν το αλάτι της θάλασσας που μου πήρε νύχτες ολόκληρες να μην ξέρω πως να το ζωγραφίσω
 
Δύο είναι τα αγαπημένα μου βιβλία, που μπορώ να τα διαβάζω ξανά και ξανά. "Ο Μικρός Πρίγκιπας" (Le Petit Prince, Antoine de Saint-Exypery), το οποίο θέλω κάποια στιγμή να το διαβάσω πρωτότυπο, και "Το Χρώμα του Φεγγαριού" της Αλκυόνης Παπαδάκη.
 
Μίλος Τσρνιάνσκι (Milos Crnjanski):Περί του Τσαρνόγιεβιτς ημερολόγιο (εκδ.Γαβριηλίδης)
Τόμας Μανν :To μαγικό βουνό
 
Τελευταία διάβασα τη Σκακιστική Νουβέλα του Τσβάιχ και
το Μπάρτλμπυ του Μέλβιλ που μου άρεσαν.

Ψάχνω κυρίως για μελέτες χαρακτήρων, χωρίς ιδιαίτερη πλοκή
και ήρωες.

Λέξεις-κλειδιά: αναζήτηση, συνειδητότητα, υπαρξισμός,
ανατροπή, πρωτοτυπία, μυστήριο, βουτιά στα βαθειά, εμβάθυνση,
περιέργεια, φαινομενολογία κ.α. τέτοια συναφή.
 
Top