Αν η ζωή σου ήταν τίτλος βιβλίου που έχει εκδοθεί

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αν γράφαμε ένα βιβλίο με θέμα την ζωή μας, τι τίτλο θα του δίναμε, με την προϋπόθεση αυτός να υπάρχει ήδη σε βιβλίο που έχει εκδοθεί; Η υπόθεση θα μιλάει για οτιδήποτε θέλουμε: να την διηγηθούμε όλη, να αναφέρουμε ένα περιστατικό που μας σημάδεψε, ή για κάτι που περνάμε τώρα, να πούμε για ένα όνειρο που έχουμε, για κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε κτλ.
Σε αυτό το νήμα αν θέλουμε απαντάμε παραπάνω από μία φορές, γιατί είμαστε και πολυγραφότατοι. :)))) Και γιατί κάτι άλλο μπορεί να μας συμβεί στο μέλλον.

Ο πρώτος τίτλος που δίνω είναι "Ο μεγάλος ύπνος" : με την κούραση που περνάω τελευταία, με ανοιχτά τα μάτια ονειρεύομαι διακαώς ότι πέφτω και κοιμάμαι και ρίχνω έναν μεγάααλο ύπνο, σαν χειμέρια νάρκη ένα πράγμα. :χαχα:
Διαβάζοντας όμως την περίληψη του πραγματικού βιβλίου, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, τόσο, που θα θυσίαζα λίγο από τον ύπνο μου για να το διαβάσω. :μαναι:
 
Last edited:
Πετ, πανέμορφο νήμα.

Το πρώτο που θα διαλέξω (γιατί θα ξαναδιαλέξω) είναι το Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μίχαελ Έντε. Αλλά το προτιμώ στο Αγγλικό του πολύ περισσότερο: The Neverending Story :)

 
Μαλλον το '' Πλουσιος- Φτωχος'' του Ιρβιγκ Σω ( οχι πως εγινα πλουσιος, μη τρελαθουμε! :)))) ) αλλα ειχα ταυτιστει πολυ με τον πρωταγωνιστη θυμαμαι και το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου κι ας μην ειναι αυτο που λεμε '' υψηλη λογοτεχνια'' .
 
Ο πρώτος τίτλος βιβλίου που σκέφτηκα αυτή τη στιγμή και με εκπροσωπεί αυτή την περίοδο είναι το "Λοστρέ" (τρελός) του Χρηστίδη.
Αν θυμηθώ και κάποιο άλλο θα επανέλθω.
 
Το πρώτο που σκέφτηκα είναι το Ούτε Γάτα, Ούτε Ζημιά του Ντέιβιντ Λοτζ. (με καλύπτει και ο αγγλικός τίτλος Nice Work). Δύο άλλοι τίτλοι του ίδιου συμπληρώνουν την κατάσταση, Σκέψεις Σκέψεις και η Θεραπεία. :)
 
(ξεθάβοντας νήματα..)

Τωρινός τίτλος:
Μάρτεν Παζ - Πώς έγινα βλάκας
(Martin Page - Comment je suis devenu stupide)

2004 η χρονιά της έκδοσης του βιβλίου στα ελληνικά, συνέπεσε με το προοίμιο ζωής συνεχών αλλαγών και γλυκιάς αταξίας.
Για παρελθοντικούς ή μελλοντικούς τίτλους, επιφυλάσσομαι.
 
Last edited:
Top