Αποχωρίζεστε τα βιβλία σας;

Αποφάσισα να κάνω δώρο το ο Κάφκα στην ακτή, βιβλίο που είχα διαβάσει και βρισκόταν στην βιβλιοθήκη μου.

Αντίθετα με τη συγκεκριμένη περίπτωση, συνήθως όταν κάνω δώρο βιβλία, είναι βιβλία που δεν θα τα διάβαζα σαν αναγνώστης, απλά για κάποιο λόγο πιστεύω ότι ταιριάζουν στο άτομο που θέλω να τα κάνω δώρο, οπότε δεν τα έχω στην βιβλιοθήκη μου, άρα δεν υπήρχε το δίλημμα αν θα αγοράσω άλλο ή να δώσω το δικό μου για δώρο.

Σε συνδυασμό το δίλημμα και η συζήτηση με φίλη, που μου είπε ότι δεν την ενδιαφέρει να κρατάει τα βιβλία που διαβάζει, αλλά συνηθίζει να τα δίνει σαν δώρο σε φίλους της. Για λίγες ώρες ετεινα προς την απόφαση να δώσω για δώρο το δικό μου αντίτυπο. Όταν όμως το έπιασα στα χέρια μου για να το ετοιμάσω, κάτι με έπιασε.. Όπως αποκάλυψα στην αρχή, αγόρασα άλλο αντίτυπο για να δώσω δώρο. Δεν μπορούσα να αποχωριστώ το δικό μου.

Εσείς αποχωρίζεστε τα βιβλία σας ή όχι;;
 
Εσείς αποχωρίζεστε τα βιβλία σας ή όχι;;
Τα βιβλία που θέλω να ξεφορτωθω ('οχι κατ΄αναγκη επειδη δεν ειναι καλά, απλώς επειδή μου φάνηκαν μέτρια) αυθωρεί

Τα υπόλοιπα βιβλία μου, ακομη και τα αγαπημένα μου, θα τα αποχωριζόμουν μονο για να τα δωσω σε αγαπημένο άνθρωπο.
 
Έχω δωρίσει κάποια βιβλία σε δημοτικές βιβλιοθήκες αλλά και σε πανεπιστημιακές. Γενικά είμαι της άποψης του να δώσω την ευκαιρία στο βιβλίο να "ταξιδέψει" πολλούς αναγνώστες στο διάβα του, να αλλάξει πολλά χέρια, να αποκτήσει ιστορία. Στην πλειοψηφία τους ήταν βιβλία που δεν με είχαν ιδιαίτερα γοητεύσει. Όσο για τα βιβλία με τα οποία είμαι συναισθηματικά δεμένος, αυτά δεν πρέπει να απομακρύνονται από την βιβλιοθήκη μου παρά μόνο για με οδηγήσουν ξανά σε αυτό το συναισθηματικό mood.
 
Παλιά δεν μπορούσα με τίποτε να αποχωριστώ βιβλίο και γενικά δεν δανείζω εύκολα σε κάποιο άτομο παρά μόνο αν ξέρω ότι θα το επιστρέψει πίσω στην κατάσταση που το πήρε. Πριν λίγα χρόνια όμως έκανα ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη βιβλιοθήκη μου και χάρισα αρκετά βιβλία. Από τότε χαλάρωσα λίγο με το θέμα και γενικώς δανείζω πιο εύκολα αλλά σχεδόν ποτέ τα αγαπημένα μου.
Επίσης χαρίζω βιβλία που δεν μου άρεσαν καθόλου.
 
Φυσικά και ναι.... να τα παίρνω αγκαλιά να τα κάνω τι; Όταν έχω χρόνο τα διαβάζω αλλιώς τα αποχωρίζομαι... μήπως να τα πάρω μαζί στην θάλασσα να κάνω βουτιά με τα βιβλία παραμάσχαλα;


Edit χαχα, αν τα δανείζετε λέει το topic... μέχρις στιγμής όχι αλλά σκέφτομαι μήπως έδινα το Ψαράς από Langan γιατί μετάνιωσα που το αγόρασα.
 
Τα βιβλία που θέλω να ξεφορτωθω ('οχι κατ΄αναγκη επειδη δεν ειναι καλά, απλώς επειδή μου φάνηκαν μέτρια) αυθωρεί

Τα υπόλοιπα βιβλία μου, ακομη και τα αγαπημένα μου, θα τα αποχωριζόμουν μονο για να τα δωσω σε αγαπημένο άνθρωπο.
Εμένα αν μου αρέσουν, ούτε καν σε αγαπημένο άνθρωπο τα δίνω, ούτε καν σε συγγενή εξ αίματος (μαμά, μπαμπά, αδέρφια κλπ)
 
Όχι, δεν τα μοιράζομαι ακόμα και αν τα έχω διπλά, εκτός και αν δε μ' αρέσει ιδιαίτερα το βιβλίο ή η συγκεκριμένη έκδοσή του. Αν θέλω να μοιράσω την αγάπη και τον ενθουσιασμό μου για ένα βιβλίο μ' έναν άνθρωπο, είτε φίλο είτε συγγενή, του το αγοράζω εν είδει δώρου.
 
Εμένα πάλι δε διαβάζει κανένας, οπότε δεν έχω τέτοια θέματα.
Εξαίρεση αποτελεί ο αδερφός μου βεβαία, αλλά διαβάζει μόνο στα ελληνικά, οπότε πάλι δε ζητάει να δανειστεί.
Τα βιβλία που έχω στα ελληνικά δεν του δημιούργησαν την επιθυμία να τα διαβάσει, οπότε πάλι γλιτώνουν και είναι ασφαλή στη βιβλιοθήκη.

Από ότι την άλλη ότι βιβλίο δε μου άρεσε ή κάποιες φορές έτυχε να το έχω διπλό το χαρίζω.
Ότι μπορεί να μην άρεσε σε εμένα στα μάτια κάποιου άλλου μπορεί να είναι φανταστικό.
 
Τα αγαπημένα μου βιβλία δύσκολα θα τα αποχωριζόμουν, αλλά για αγαπημένα / λατρεμένα πρόσωπα θα τα έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κάποια άλλα θα τα χάριζα σίγουρα
ώστε να αδειάσει ο χώρος στη βιβλιοθήκη μου και να αγοράσω καινούργια!! :φιρουλί:
 
Top