Κατευθύνσεις για φθηνά βιβλία

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εχθές βράδυ (18/7/2011) ήμουν στην Νικήτη (Χαλκιδική) και στον πάγκο τής Βιβλιοβάρδιας βρήκα όλα τα μεγάλα μυθιστορήματα τού Ουμπέρτο Έκο για 10 € το ένα! (δηλ. λίγο πιο κάτω από την μισή τιμή). Όλα εκτός από το φρέσκο Κοιμητήριο, βεβαίως. Αγόρασα ό,τι μου έλειπε.

Φαίνεται πως τα Ελληνικά Γράμματα που έκλεισαν διοχέτευσαν στην Βάρδια (κι ίσως κι αλλού; ) ένα μέρος από το στοκ τους. Αν κρίνω από το Κοιμητήριο την έκδοση των έργων τού Έκο θα την αναλάβει ο Ψυχογιός από εδώ και πέρα.

Όπως και να έχει: όποιος ενδιαφέρεται κι έχει κοντά του καμιά Βιβλιοβάρδια, ας ρίξει μια ματιά. Βιβλιοβάρδια έχει και στην Θεσσαλονίκη!
;)

Επίσης: η Βιβλιοβάρδια έχει και τις δικές τις εκδόσεις και κυκλοφορεί διάφορες ποιητικές συλλογές (Πεσόα, Πολυδούρη κ.α.) για 5€-6€. Λεπτά βιβλιβαράκια, τα συγκεκριμένα, αλλά καλοεπιμελημέλημα και με καλό χαρτί μέσα.

Όποιος έχει κατευθύνσεις για φθηνά βιβλία ας τις αναρτά εδώ ώστε να κερδίζουν κι οι υπόλοιποι.
:)
 
Δυστυχως, εχω την εντυπωση οτι η Βιβλιοβαρδια δεν εχει ποικιλια ως προς τους συγγραφεις που διαθετει σε χαμηλες τιμες. πχ. Ελροη που με ενδιαφερει να αγορασω, δε νομιζω να βρω φθηνα.

Παντως ναι, η Βιβλιοβαρδια εχει και δικες της εκδοσεις με πολυ χαμηλες τιμες αλλα μην περιμενετε πολλα απο το εξωφυλλο. Η εμφανιση δεν ενθουσιαζει και ισως σας φανει φτωχη, προχειρη. Ως προς το περιεχομενο ομως δεν μπορω να πω, γιατι ναι μεν εχω αγορασει πολλα αλλα δεν τα εχω διαβασει ακομη. Βιβλιοβαρδια υπαρχει σε παρα πολλα μερη της Χαλκιδικης,εχω δει σε Ποτιδαια, Αθυτο και Πευκοχωρι. Οι παγκοι τους ομως στη Χαλκιδικη περιοριζονται σε βιβλια σχετικα νεοεκδοθεντα και αλλα, τυπου Αρκας και τα οσα διαφημιζονται στο Αλτερ. Σε αντιθεση με τη Βιβλιοβαρδια Θεσσαλονικης που εχει μεγαλυτερη ποικιλια.

Τελος, εγω προτεινω το Βιβλιοστοκ(Πατριάρχου Ιωακείμ 8, Θεσσαλονίκη, 54622, Τηλέφωνο:2310244609)
το οποιο εχει αρκετα χαμηλες τιμες γενικα και μαλιστα κανει πολυ καλες προσφορες κατα καιρους (ειχα δει βιβλιο που απο 30και ευρω η τιμη του επεσε στα 12 ευρω!). Μαλιστα η σακουλα αγορων τους γραφει κατω κατω σε κιτρινο πλαισιο "Το διαβασμα βλαπτει σοβαρα τη βλακεια" :χαχα:
 
Πιουζυ, που κοντα ειναι η Πατριαρχου Ιωακειμ??Πρωτη φορα την ακουω....Βιβλιοβαρδια είναι αυτό στην Ναυαρίνου και έχει με 3 και 4 ευρώ βιβλία???????????
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εμένα οι εκδόσεις που είδα από Βιβλιοβάρδια μού άρεσαν αισθητικά. Θυμάμαι την Βιβλιοβάρδια να είναι στην Ναυαρίνου αλλά παίζει να έχει μετακομίσει αλλού. Μια ματιά που έριξα στον Ιστό, το πρωί, είδα να έχει σαν διεύθυνση την Αριστοτέλους. Όποιος θέλει ας γκουγλίσει.

Πιστεύω πως και το Βιβλιοστόκ (Πατριάρχου Ιωακείμ, Θεσ/νίκη) έχει, μέσα στα χρόνια, μια μάλλον περιορισμένη ποικιλία. Όμως ναι, και εκεί μπορεί να βρεις κάποια πιο οικονομική έκδοση αν και μάλλον σε λογικά πλαίσια.
 
H Βιβλιοβαρδια βρισκεται στη Ναυαρινου, κατω απο τη Σβωλου, ακριβως απεναντι απο την κρεπερι Βαλεντινο, πριν τα αρχαια. Επισης υπαρχει στην πλατεια Αριστοτελους δευτερη Βιβλιοβαρδια, κατεβαινοντας την Αριστοτελους στα αριστερα. Υπαρχει αν θυμαμαι καλα, ευδιακριτη ταμπελα με τιτλο Βιβλιοβαρδια. Μπαινεις μεσα σε μια στοα και το βλεπεις. Κατεβαινεις σκαλια για να μπεις μεσα στο μαγαζι. Εκει εχει νομιζω μεγαλυτερη ποικιλια απο τη Βιβλιοβαρδια της Ναυαρινου καθως ειναι μεγαλυτερο μαγαζι και νομιζω οι τιμες ειναι στα συνηθη υψη πχ. ενας Μπαροουζ ειναι στα 17-18 ευρω.

Την Πατριαρχου Ιωακειμ τη βρισκετε ως εξης: Απο Εγνατια, περναμε την Ιασωνιδου με κατευθυνση τον Οσε και οχι τα Πανεπιστημια, και προχωραμε απο το πεζοδρομιο στα αριστερα. Ο δρομος σε καποιο σημειο δημιουργει διχαλα. Ειναι η Εγνατια και το στενο Πατριαρχου Ιωακειμ το οποιο βγαζει στο θεατρο Εγνατια και στην εκκλησια Αγ.Σοφιας. Το Βιβλιοστοκ ειναι γωνιακο, επι της Πατριαρχου Ιωακειμ και Σκρα γωνια. Δεν ειναι μεγαλο μαγαζι αλλα εχει αρκετα πραγματα μεσα. Μπορει πχ να μη βρειτε ολα τα βιβλια του Κερουακ αλλα και παλι ουτε στην Πρωτοπορια τα βρισκεις ολα.
 
Εχθές βράδυ (18/7/2011) ήμουν στην Νικήτη (Χαλκιδική) και στον πάγκο τής Βιβλιοβάρδιας βρήκα όλα τα μεγάλα μυθιστορήματα τού Ουμπέρτο Έκο για 10 € το ένα! (δηλ. λίγο πιο κάτω από την μισή τιμή). Όλα εκτός από το φρέσκο Κοιμητήριο, βεβαίως. Αγόρασα ό,τι μου έλειπε.

Φαίνεται πως τα Ελληνικά Γράμματα που έκλεισαν διοχέτευσαν στην Βάρδια (κι ίσως κι αλλού; ) ένα μέρος από το στοκ τους. Αν κρίνω από το Κοιμητήριο την έκδοση των έργων τού Έκο θα την αναλάβει ο Ψυχογιός από εδώ και πέρα.

:)
Σε online βιβλιοπωλεια υπαρχουν αυτες οι προσφορες απο τα Ελληνικα Γραμματα;
 
Στα Εξάρχεια το Μικρό Μοναστηράκι (Θεμιστοκλέους και Γραβιάς) έχει για όλο τον Ιούλιο 50% έκπτωση στα μεταχειρισμένα και σε κάποια καινούρια.
Επίσης ο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου κλείνει για να μεταφερθεί λίγο παρακάτω και έχει μπαζάρ ξενόγλωσσων βιβλίων, λευκωμάτων, φροντιστηριακών ειδών κτλ για λίγες μέρες ακόμα.
 
Πήρε το μάτι μου φτηνά βιβλία στην...

Πήρε το μάτι μου φτηνά βιβλία, μεταχειρισμένα ή παλιά του βιβλιοπωλείου,δεν ξέρω σίγουρα, 8 ευρώ λογοτεχνικά και κάτι παιδικά 4 ευρώ Δαβάκη 42 στην Καλλιθέα

ΥΓ. Δεν ήταν πάρα πολλά...
 
Χαχα, Έιφφελ γείτονες είμαστε; Απ' αυτό το βιβλιοπωλείο έχω ψωνίσει κάποιες φορές τα τελευταία... δεκαπέντε χρόνια. Έχει πάντα προσφορές απ' έξω, το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκεις πάντα βιβλία που να αξίζουν. Πρέπει να έχει κανείς το νου του όταν ο ιδιοκτήτης ανεφοδιάζει τις προσφορές :)

Είμαι 99% σίγουρη ότι πρόκειται για παλιά βιβλία του μαγαζιού και όχι μεταχειρισμένα. Εμένα τουλάχιστον ποτέ δε μου έτυχε μεταχειρισμένο.
 
Last edited:
;)) και μένα για βιβλία του μαγαζιού μου φάνηκαν... Εγώ αγόραζα απο το βιβλιοπωλείο που είναι στην Πλάτωνος και Δαβάκη, και στο βιβλιοκίνηση στην Ματζαγριωτάκη που είναι πιο κοντά στο σπίτι που έμενα (δίπλα στον ηλεκτρικό ;) )
 
Στην Αθήνα, ακόμα πιο καλές τιμές από την πρωτοπορία και μεγαλύτερη ποικιλία έχει η πολιτεία. Από κει και πέρα, στα παλαιοβιβλιοπωλεία, στις καινούριες εκδόσεις και στα μη μεταχειρισμένα βιβλία, συνήθως έχουν κάποια έκπτωση.
 
δεν ηξερα που αλλου να το γραψω οποτε το γραφω εδω.εδω και περιπου μια εβδομαδα το public της Θεσσαλονικης εχει μερικες καλες προσφορες σε αρκετα βιβλια του Τζον Στάινμπεκ(σε δικα του επεσε πιο πολυ το ματι μου αλλα ειχε κι αλλα που δεν τα θυμαμαι απο αλλους συγγραφεις)ειδα με 6 ευρω,11 και 16 δεν θυμαμαι και πολλους τιτλους βεβαια αλλα οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια.:)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
το public της Θεσσαλονικης εχει μερικες καλες προσφορες σε αρκετα βιβλια του Τζον Στάινμπεκ ... ειδα με 6 ευρω,11 και 16 δεν θυμαμαι και πολλους τιτλους βεβαια
ε, τα 16 € δεν τα λες και προσφορά!! :ρ
Από αυτά που αναφέρεις Μαργαρίτα, πήρα πρόσφατα το "Ανατολικά της Εδέμ", στα 16 € (όχι από την Θεσ/κη :)))) ). Δεν είναι και λίγα, αλλά είναι μία από τις χαμηλές τιμές του βιβλίου, μαζί με την Πρωτοπορία. Είναι σκληρόδετο και μεταφραστής ο Κοσμάς Πολίτης. Σε μια άλλη έκδοσή του, με ίδιο μεταφραστή, κυμαίνεται περίπου από 24 - 29 €, από ότι είδα τώρα. :ωιμέ:
 
Last edited:
Bazaar βιβλίου στον πολυχώρο Μεταίχμιο



Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους σε τιμές έκπληξη από 3,99 έως 9,99 ευρώ.
 
Θα προτεινα σε οσους θεσσαλονικεις συλλεσχητες ενδιαφερονται, να πηγαιναμε μια παρεα μαζι στο Οξυγονο στο οποιο διοργανωνεται το ανοιξιατικο παζαρι βιβλιου που αναφερει ο Επιδοξος, το Σαββατο. Τι λετε;
 
Top