Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Πόσα βιβλία έχεις στην βιβλιοθήκη σου;

  • 0 έως 10

    Votes: 0 0,0%
  • 11 έως 50

    Votes: 7 7,7%
  • 51 έως 100

    Votes: 16 17,6%
  • 101 έως 200

    Votes: 16 17,6%
  • 201 έως 300

    Votes: 8 8,8%
  • 301 έως 400

    Votes: 12 13,2%
  • 401 έως 500

    Votes: 8 8,8%
  • 500 έως 1000

    Votes: 13 14,3%
  • 1000 έως 2000

    Votes: 7 7,7%
  • πάνω από 2000

    Votes: 4 4,4%

  • Total voters
    91
Έχω γύρω στα 120 μέχρι στιγμής, παλιά είχα πιο πολλά όμως πέταξα κάποια πραγματικά αδιάφορα προς εμένα. Τώρα εγώ κτίζω την βιβλιοθήκη μου σιγά σιγά!
 
Πεταξες;;;;;;;;
Ελπιζω να το καταλαβαινω λαθος, τα βιβλια δεν πρεπει να πετιουνται ακομα και αν τα σιχαινομαστε , αλλωστε υπαρχουν τοσες εναλλακτικες (δωρεα σε βιβλιοθηκες,φιλους κλπ)
 
Πεταξες;;;;;;;;
Ελπιζω να το καταλαβαινω λαθος, τα βιβλια δεν πρεπει να πετιουνται ακομα και αν τα σιχαινομαστε , αλλωστε υπαρχουν τοσες εναλλακτικες (δωρεα σε βιβλιοθηκες,φιλους κλπ)
Εγώ διαφωνώ με αυτή τη λογική φίλε. Αντικείμενο είναι και το βιβλίο. Δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Και σε παρακαλώ, να μην κάνεις personal remarks.
 
Πολυ λαθος λογικη ,το βιβλιο δεν ειναι απλα ενα αντικειμενο.
Αν ηταν ετσι θα το χρησιμοποιουσαμε για διακοσμητικους λογους η για να ισιωνουμε τα τραπεζια που δεν στεκονται καλα.
Τα δικα σου σκουπιδια ειναι ο θησαυρος καποιου αλλου και τα βιβλια που πεταξες εσυ, απο καποιον αλλον σιγουρα λειπουν.
Επομενως την επομενη φορα σκεψου διπλα πριν κανεις κατι τοσο εγωιστικο.
Αυτα απο μενα και...
You won't tell me what to do!
 
Δράκε να σου πω την αλήθεια κι εμένα μου χτύπησε κάπως αυτό το "πέταξα". Βλέπεις εδώ μέσα θα βρεις πολύ κόσμο που το βιβλίο το αγαπάει πολύ και ως αντικείμενο, το προσέχει, το φροντίζει (το χαϊδεύει, το μυρίζει) και προτιμάει εναλλακτικούς τρόπους να απαλαγεί από ένα βιβλίο που δεν του αρέσει, πχ να το χαρίσει από εδώ με διαγωνισμό, να το πουλήσει, ή να το πάει σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο κλπ, σίγουρα το να το πετάξουμε δεν είναι συνήθως στο μυαλό μας και ούτε χαιρόμαστε αν βλέπουμε να καταστρέφονται ή να πετιούνται βιβλία. Προσωπικά ακόμα και τα βιβλία του σχολείου δύσκολα τα αποχωρίστηκα. Πέρα από αυτά που κράτησα, τα υπόλλοιπα μετά από χρόνια τα πήγα για ανακύκλωση και ήταν μέχρι και σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω... μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά όσο να ναι είμαστε και λίγο καμμένοι με το βιβλίο :μαναι:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όμως παιδιά ο Δράκος έχει ένα δίκιο. Αντικείμενα είναι τα βιβλία και μάλιστα δικά του αντικείμενα. Ό,τι θέλει τα κάνει, τα πετάει, τα καίει, τα κάνει κομμάτια ή και τέχνη. Είναι δικαίωμά του. Από κει και πέρα Δράκε, γνώριζε ότι πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τα βιβλία που εσύ θέλεις να ξεφορτωθείς :)
 
Last edited:
Κι εγώ είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος με το πέταμα του βιβλίου. Κι όσο για τους συναισθηματισμούς, φίλε Δράκε, παρόλο που όντως το βιβλίο είναι αντικείμενο, πολλοί από μας φαντάζομαι πώς είναι δεμένοι με κάποια συγκεκριμένα άλλα και γενικότερα με το βιβλίο σαν σύμβολο όσων μας έχουν κάνει να δεθούμε μαζί τους. Εκτός αυτού, όμως, δεν έκανε και κανένα έγκλημα το παιδί, δε χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί. Στις εποχές που ζούμε πάντως, καλό είναι να σκεφτόμαστε πριν πετάξουμε οτιδήποτε, όπως προαναφέρθηκε τα σκουπίδια του ενός ίσως είναι ο θησαυρός του άλλου. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε βιβλία αλλά οτιδήποτε δε χρειαζόμαστε πια, από ρούχα μέχρι τασάκια. Αλληλεγγύη, παιδιά.
 
Λόγω το μικρό της ηλικίας μου, μικρή είναι και η προσωπική μου βιβλιοθήκη. Γύρω στα 70 φεύγα. (Λεω προσωπική γιατί δε μετράω γενικά τα βιβλία των μελών της οικογένειας αλλά μόνο τα δικά μου). Εύχομαι συνεχώς να μεγαλώνει!!! :))))
 
Καλησπέρα γλυκιά Βάγγυ.
Καθόλου μικρή δεν είναι η βιβλιοθήκη σου· έχεις 70 βιβλία δικά σου, κι αυτά αβγατίζουν στο μπαμ. Ή σκέψου κάτι εξίσου υπέροχο: κάθε μήνα κι ένα νέο βιβλίο είναι στα χέρια σου, διαβασμένο, όχι ένα από τα 2000 βιβλία που μπορεί να έχει ο αδιάβαστος γείτονας.
 
Χαχαχα, ευχαριστώ Στρατη. :) Ναι έχεις δίκαιο καλύτερα λιγα και διαβασμενα παρα πολλά και αδιαβαστα. Αλλά το καλυτερο είναι πως όλα τα βιβλια που έχω μ' αρέσουν, δεν τα έχω απλως να στέκονται για να λέω πως τα έχω. (Πέρα απο μερικά που μου πήραν δώρο και μένουν να περιμένουν γιατί δε με έχουν ενθουσιάσει :ρ )
 
Με έπιασε και εμένα η μανία να τα μετρήσω πριν ένα χρόνο. Να σας πω ότι φτιάχνω τη βιβλιοθήκη μου από τα 15 μου χρόνια και τώρα είμαι 57. Έχω περίπου 5000 βιβλία. Ένα δωμάτιο γεμάτο από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Είναι το μέρος που ηρεμώ. Ένα μικρό ποσοστό (περίπου 5%) δεν τα έχω διαβάσει. Η συντήρηση και ο καθαρισμός της βιβλιοθήκης αυτής είναι επίπονες διαδικασίες. Πριν από χρόνια αναγκάστηκα να παρακολουθήσω μαθήματα βιβλιοδεσίας για να συντηρώ φθαρμένα βιβλία. Έχω υγρόμετρο και αφυγραντήρα. Τώρα δεν έχω άλλο χώρο και αγοράζω επιλεγμένα βιβλία όπως το: http://greatsite.com/facsimile-reproductions/erasmus-1519.html που σχεδιάζω να πάρω τώρα που μπορώ να χρησιμοποιώ πάλι προπληρωμένη κάρτα για αγορές από το διαδίκτυο. Δεν είμαι πλούσιος αλλά τι να σας πω. Πάω στην αγορά για να αγοράσω ρούχα και καταλήγω στα βιβλιοπωλεία.
 
Γύρω στα 100 και κατι ειναι τα βιβλια που εχω, συνήθως δεν μαζευονται πανω απο 120-150 το πολύ γιατι κατα ενα μεγαλο αριθμό αυτα που διαβάζω τα πουλαω μετα παλι ή σε παλαιοβιβλιοπωλεια ή ιδιώτες και αγοράζω μετα καινούργια ανανεώνοντας τα ράφια μου και ούτω καθεξής.Η θα παρω απο δανειστική βιβλιοθήκη καποιους τίτλους,γενικα καπως ετσι κινουμαι και μενω παντα σε αυτους τους αριθμους.
 
Last edited:
Η πρώτη προσπάθεια να ανεβάσω εικόνα στο Φόρουμ. Είναι φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη μου. Η γωνιά μου. Υπάρχουν και άλλα βιβλία σε άλλα δωμάτια.
 
Last edited:

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Κι εγώ μπήκα κάποτε στον πειρασμό να τα μετρήσω και να αρχειοθετήσω.
Έχω τελικά 347 από τα οποία τα 15 αδιάβαστα ακόμα.
 
εγω εχω χωρισει τα βιβλια μου κατα ενα παραδοξο τροπο. να πω εδω πως εχω περιπου 350...

μια βιβλιοθηκη εχω με λογοτεχνια κλασικη, συγχρονη ποισησ κλπ, μια με αυτα του τρομου, μυστηριου κλπ και μια μικρουλα με τα βιβλια που πραγματικα θεωρω αριστουργηματα....

και ειμαι και απο αυτους που εχουν καμια πενηνταρια αδιαβαστα!!!!!:))))
 
Καμιά 50αριά συν άλλα τόσα επιστημονικού πεδίου.
Μακρυγιάννη, με κόμπλαρες με τις φωτογραφίες... Ονειρεμένο δωμάτιο!
 
Στη βιβλιοθήκη μου έχω λίγα βιβλία δεν είναι ούτε 50. Προτιμώ μια βιβλιοθήκη με λίγα και αγαπημένα:αγαπώ: παρά μια μεγάλη με 500 βιβλία που δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω ή που δεν μου άρεσαν καθόλου. Όπως είπα και αλλού δανείζομαι συνεχώς από την βιβλιοθήκη δεν αγοράζω μανιωδώς βιβλία, αν αυτό που έχω δανειστεί μου αρέσει πάρα πολύ και το θέλω δικό μου τότε θα το αγοράσω. Πιστεύω πως τα βιβλία δεν είναι μπιμπελό για τα καμαρώνουμε έχω 700, έχω 1.000 κ.λ.π σημασία έχει ποια από αυτά τα βιβλία που έχουμε διαβάσει μας έχουν κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα, μας έχουν αλλάξει σε ένα βαθμό, γιατί να κρατάμε βιβλία που δεν μας αρέσουν τι στιγμή που κάποιοι δεν μπορούν να τα αγοράσουν και τα ψάχνουν στις βιβλιοθήκες;
 
Αγαπητή Τζο για μένα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Λίγα (σχετικά) βιβλία είχα και εγώ όταν ήμουν φοιτητής (τώρα είμαι 58 χρονών). Όταν έφτιαξα δικό μου σπίτι, αγόρασα πολλά βιβλία, ορισμένα από τα οποία έχουν συλλεκτική αξία. Μου αρέσει να παρατηρώ τη βιβλιοδεσία, το είδος του χαρτιού, την εικονογράφηση, την τέχνη του τυπογράφου. Επίσης τα βιβλία μου θυμίζουν άλλες περιόδους της ζωής μου και οι σημειώσεις μου στα περιθώρια τα κάνουν (για μένα) μοναδικά. Νομίζω, για παράδειγμα, πως μια έκδοση της Λειψίας των αρχών του 19ου αιώνα, εκτός των άλλων έχει και ιδιαίτερη αισθητική αξία.
Γενικά ένα βιβλίο, μπορείς να το δεις και σαν έργο τέχνης που προσφέρει και αισθητική απόλαυση στον αναγνώστη.
Οι μεγάλες βιβλιοθήκες έχουν βέβαια και προβλήματα: καθάρισμα, συντήρηση, μειώνουν το χώρο, μαζεύονται έντομα, μεταφέρονται δύσκολα κλπ. Είναι όμως μια ζεστή γωνιά.
 
Last edited:
Top